EJM - Dag 5, 28 juni

Emilia Nilsson Garip i Call Room innan finalen 1m flickor A Emilia Nilsson Garip i Call Room innan finalen 1m flickor A

Tävlande dag 5:
Hedda Nordstedt och Emilia Nilsson Garip inleder dagen med försök 1m Flickor A, kl 10.00. Därefter tävlar Elias Petersen och Richard Roop-Iliste 3m Pojkar A, försöken börjar 12.00. 


Snörpligt, är ordet att beskriva dagen med. Richard och Elias kom precis utanför finalen i Pojkar A 3m, efter de hoppat bra, särskilt i de valfria hoppen. Men i de fem första obligatoriska hoppen hade de båda små-missar, som skapar ett allt för stort avstånd till toppen och gör det tufft att ta igen. Elias har därmed tävlat färdigt vid detta EJM och vi tackar och bockar, kanske främst för insatsen från 1m, där en 5:e plats i Europa inte alls är illa! Heja Elias! Richard har sin paradgren, höga hopp, kvar på söndag. Nu laddas det inför denna tävling! 

Även för A-tjejerna på 1m var det snörpligt. Hedda N tog även hon 13:de platsen, efter en fin insats. Men hon tar ändå med sig något positivt i den hårda konkurrensen, vad som krävs inför 3m, där Hedda tävlar med en serie med bra svårighetsgrader. Emila hade inte sin bästa morgon, en del missar i satserna som genererade obalans och missar ner i vattnet. Men hon tog sig tillslut vidare som nr 12. I finalen fick Emilia inte heller till balansen i satserna och missade ett par hopp. Hon slutar som 12:e tjej i finalen. Emilia och Hedda får nu, precis som Richie, ladda batterierna inför söndag och deras avslutande tävling, 3m. 

Laget EJM Kazan 2019

Emilia Nilsson Garip -
A-klass 1m, 3m Syncro 3m
Hedda Nordstedt
A-klass 1m, 3m Syncro 3m
Hanna Johnsson Stjernström -
A-klass Höga Hopp, Syncro höga 
Hedda Grelz
A-klass Höga Hopp, Syncro höga 
Richard Roop-Iliste -
A-klass 3m, höga
Elias Petersen -
A-klass 1m, 3m
Matilda Nilsson -
B-klass 1m, 3m
Stella Lindqvist -
B-klass höga