start    21 juli    22 juli    23 juli     24 juli    25 juli    26 juli    27 juli     28 juli

Världsmästerskapen i simning 2019 - Gwangju, Korea - 21-28 juli

t ä v l i n g a r n a

VM-guld för Sarah 25,02.
15:e VM-medaljen för svenskan.

Final, 50 meter fjärilsim, damer  Sarah Sjöström
En start som kanske inte var den allra bäst. En målgång som var.... OK men ändå 25.02 och en överlägsen seger för Sarah Sjöström när hon vann sin 15:e VM-medalj i lång bana och det tredje raka VM-guldet just på den här distansen. Runner up Hollands Ranomi Kromowidjojo och återigen en medalj för Farida Osman från Egypten

Final, 50 meter frisim, herrar
Dubbelt Sarah och så naturligtvis också dubbelt Dressel. Först ut han final på 50m fritt och han landade en överlägsen seger på 21.04 - 41/100-delar före tvåorna i loppet herrar Fratus BRA och Gkolomeev GRE.
Man kan inte sluta att imponeras av hans start. Hur han utklassar de andra just i det momentet.

Semfinal, 50 meter frisim, damer Sarah Sjöström MIchelle Coleman
15 minuter efter guldet så var det dfags för semifinalen för Sarah. Men först Michelle Coleman. Misja som för tredje gången simmade under 25 sekunder, var hundradelen snabbare än i försöken och hade nu 24.94. Detta räckte till en 14:e plats sammanlagt.
I det andra heatet var det dags för Sarah då. Bra närvaro, bra start och ett bra genomfört lopp som gav henne bästa tiden till den final som simmas i morgon och som blir så spännande. Gissa segertiden (längre ner på sidan)

Semifinal, 50 meter bröstsim, damer Sophie Hansson
Efter den första semifionalen öppnade sig det verkligen för Sophie Hansson. Det behövdes egentligen "bara" att simma under 31 sekunder - det har hon gjort sju gånger innan - men så blev det inte idag. 31.12 och två hundradelar från finalen.
Efter andra året i USA - nästa år, finns det anledning att tro att hon växer in i de stora tävlingarna - på samma sätt som storasyster Louise har gjort.

Final, 100 meter fjärilsim, herrar
Dressel upplaga 2.0 idag. På 100m fjärilsim. Inte fullt så snabbt som i semifinalen men det blev tidernas näst bästa tid på 100m fjärilsim. Unge Minakov gjorde en kanonsimning. 17-åringen noterades för 50.83 men det var ju långt efter Dressel.

Final, 200 meter ryggsim, damer
Öppning under minuten - på en tid som hade gett en sjätte plats i finalen på 100m ryggsim. Sedan pumpade hon på under tredje femtian. Var nästan sekunden bättre än sitt nya rekord (från semin) MEN på slutet blev hon trött. Mycket trött. Notabelt att Hosszu kom först på åttonde plats i9 finalen.

Semifinal, 50 meter ryggsim, herrar
Kolesnikov, världsrekordhållare men har varit skadad i fjol och i år. Nu leder han inför finalen och kan vinna.

Final, 800 meter frisim, damer
Det blev ett spännande 800m fritt med Katie Ledecky i spets första delen av loppet. SEdan jagade 1500-segrarinnan Simona Quadarella ifatt och förbi. Men sedan racade Ledecky ner henne på slutet och kunde vinna dryga sekunden före italienskan. Titmus, som vann 400m fritt blev trea och fyra kom Sarah Köhler. Sarah som äntligen slog Anke Möhrings rekord från EM 1987. Nu med tre sekunder och det finns bara ett rekord kvar. Schneiders rekord på 400m medley. Det rekordet kommer inte att slås här eftersom ingen tyska finns med på medley här.
Sammanlagt verkligen beundransvärt av Ledecky att vinna. Efter sjukdom och ur form.

Final, 4x100 meter frisim, MIX
Austrlaien kanske spelade bort sina chanser med att INTE använda Cate Campbell på slutet. Syrran Bronte fick ta den istället. MEN i och med detta vinner USA distaen och sätter världsrekord

Vi vill ha din gissning senast kl 12.30 på söndagen
Du gissar segertiden genom att skriva tiden i epostmeddelandets ämnesrad.
Du skall BARA skriva tiden där - inget annat. Tiden skrivs på följande sätt (exempel) 26:66  Använd kolontecken mellan sekund och hundradelarna.
Skriv korrekt i epostmedelandet.

Epostmeddelandet skickas till simma@telia.com

Vi delar ut ett pris! Detta pris består av ett Arena-kit med diverse prylar - bl.a en signerad Sarah Sjöström-badmössa.

Inne i meddelandet skriver du namn och postadress.
Skulle du vilja skriva ett meddelande gör du det där (och inte på ämnesraden)
För sent inskickade gissningar räknas ej i tävlingen.
Du får skicka in en gissning/epostadress.

Försökstävlingar dag 7

Full pott känns bra att notera, näst sista dagen av VM i Gwangju. Full pott när det gäller att gå vidare till kvällens finalpass i kväll (svensk tid kl 13.00). Först Michelle Coleman som blev tolva på 50m fritt damer med sina 24.95. Det var andra gången som hon simmade under 25 sekunder i livet - första var på uttagningstävlingarna i våras, Swim Open och då med 24.79.

Sarah Sjöström vidare på 50m fritt med sina 24,26 som innebar ledning av grenen med 16/100-delar. Ledningen före Cate Campbell och 100 meters segrainnan Simone Manuel. Sarah skall ju inte ha några som helst problem att gå vidare även om hon simmar två grenar i rad.. Fjärilsimmet inleder dock och det är ju bra.

Sophie Hansson gick också vidare till semin. Hennes 30.96 gav en nionde plats i försöken. Det var Sophies sjundebästa tid i livet och måste nog persa för att gå vidare till en final. Just åttonde platsen efter försöken, 30.72, var detsamma som hennes personliga rekord.

Sarah SJöström leder 50m fritt efter försöken

Sophie Hansson väntar på finalresultatet på 50m bröstsim

Dag 7 - finalstävlingar  13.00-15.00 finalpass

Dagens simmare
klicka på bilden nedan

Sim-VM i TV
Den här gången så sänds Sim-VM i enbart Sveriges television. OS-kanalen Eurosport sänder inte från tävlingarna.

Sändningstiderna:

2019-07-27
Försök 03:00-06:00 SVT1,
Finalpass 12:50- 15:45 SVT1,
Sammandrag 22:00-22:45 SVT1

2019-07-28
Försök 03:00-05:30 SVT1, Finalpass 12:50-15:45 SVT1, Sammandrag 22:30-23:15 SVT1

Studio: Maria Wallberg