Junior VM - svenskdag 1

loading...

Veronika 3:e europé efter fin final på 1m

Veronika Lindahl avslutade debuten i årets junior VM med en fantastiskt fin sjundeplats efter A-tjejernas final på 1m.

Det var en fokuserad Veronika som intog svikten igen under tidig eftermiddag. Med sig in i finalen hade hon 183,30 poäng från de obligatoriska hoppen under förmiddagens försökpass. Veronika lyckades inte bara genomföra en lika stabil serie som under försöken utan höjde sig även något i finalen. Hon plockade med sig bättre poäng på sin en och en halv tyska i pik (403b) jämfört med försöken, precis som planerat och höll ihop de övriga hoppen på ett bra sätt. Fin hoppning med en målmedvetenhet och ett lugn som är häftigt att bevittna från Veronikas sida räckte till en sjundeplats med slutpoängen 391,90. Veronikas prestation i finalen innebar även att hon slutade som tredje bästa europé, grattis! 

Imorgon hoppar tjejerna försök på 3m och tävlingarna startar 8:00 svensk tid. Länk till livesändning hittar ni i spalten till höger på undersidan "svenskdag 2". Vi håller tummarna och hoppas på lika fina prestationer från duon under morgondagen.

Veronika Lindahl till final efter försök på 1m.

Det var genom stilren hoppning och en stabil serie på svikten som Veronika Lindahl tog sig till en final under morgonens försök på 1m för A-tjejerna.

Både Veronikas och Fridas hoppning har sett säker ut under knappa veckan de har befunnit sig i Penza och såg fram emot att få ställa sig på svikten i tävlingssammanhang. Båda tjejerna gjorde en stabil insats utan några egentliga missar i hoppningen. Coach på plats, Sofia Garametsos, rapporterar att Veronika hoppat starkt och målmedvetet men splittar benen aningen i sin en och en halv tyska i pik (403b) vilket genererar lite poängavdrag. Frida Källgren visade som vanligt upp ett glatt humör som även smittar av sig på hoppningen. Glad hoppning och fokuserad under tävling innebar en stabil och säker prestation. Frida slutade på en fin 14:e plats med poängen 359,65. För finalplats hade hon behövt 364,75 poäng. Då Frida tävlar A-klass första året finns där mycket kvar gör henne att ge under kommande år. Då Frida dessutom placerade sig som åttonde bästa europé i denna tävling har hon också presenterat sig för forumet och kan vara nöjd över sin insats på 1m.

Vann gjorde australiensiskan Maddison Keeney som både hade hög svårighetsgrad och dessutom plockar i hoppen på ett sätt som ger henne bra domarpoäng. Veronikas slutpoäng i försöken blev 281,60 vilket innebär att hon plockar med sig 183,30 poäng in i finalen. Veronika ser stark ut men möter ett tufft motstånd från bland andra Australien och Kina.

Finalen startar 14:00 svensk tid och den kan du följa via länken till höger på denna sida.

Tävlingstider onsdag

Observera att följande tider är lokal tid för Penza, Ryssland som ligger två timmar före svensk tid.

Försök onsdag 10 september
10:00

A-flickor 1m 
13:30
B-flickor höga hopp 
Finaler onsdag 10 september
16:00

A-flickor 1m 
17:00
B-flickor höga hopp 
18:00
A+B pojkar 3m synchro 

Mer information - klick 
Livesändning - klick
Resultat - klick