4x200m Frisim - F herrar
4x100m Medley - damer - Sverige

Silver och svenskt Juniorrekord av Robin Hanson

Svenskt Juniorrekord och silver av Robin Hanson
Det blev en silvermedalj och ett nytt svenskt juniorrekord på 100m frisim av Robin Hanson i kvällens finalsimningar i Kazan. Den nya rekordetiden lyder på 49,05 - en rejäl sänkning av ISak Eliassson rekord från 2016 med 34/100-delar. Segern i loppet gick till britten Matthew Richards som simmade distansen på fina 48.88.

Edit Jernstedt följde upp några minuter senare med en rejäl inspirerad simning - femte plats och personligt rekord med 1.00.40 OCH en plats i norgondagens final.

I semifinalen på 50m ryggsim för damer så noterade Trine Forss för ett personligt rekord med 1/100-delal - 29,12. Detta räckte till en 10 plats men den var fyra tiondelar från att nå finalen - som simmas senare ikväll.

Damenas lagkappslag gick snabbare än i morse. Det blev en delad sjunde plats med Danmark av den matchen

Från Förmiddagens försöktävlingar noterar vi förutom de som blev finalsimningar på kvälllen - tre stycken....

att Julius Gustavsson hade 30.48 på 50m bröstsim. Det var en sänkning från 30.73. Simningen räckte till en 35:e plats i sammandraget.

2.05.79 hade Emilia Rönningdal (från S71 i Hässleholm) på 200m fritt i morse. Placeringen blev nr 39. Personligt rekord med 12/100-delar av Emilia.

Gustav Henriksen simmade 200m ryggsim och sänkte sitt personliga rekord rejält. Två sekunder ner och placering 28:a för Spårvägen simmaren.

Edit Jernstedt hade med sig Annie Hegmegi på 100m fjärilsim. Hennes 1.03.70 gav en 43:e plats. Ockspå Annie slog personligt rekord. Fyra tiondelar ned.

Den ende idag som missade ett personligt rekord var Trine Forss som var 1/100-del över på 100m ryggsim i lagkappen men ändå jämnar det ut sig eftersom hon var en hundradel under i semifinalen på 50m ryggsim.

Personliga rekord nästan genomgående. Bra jobbat säger vi från hemmaplan.