GP Madrid 26-28 juni

Svenska finalplatser inkasseras under GP i Madrid

Våra svenska hoppare som tog sig an motståndet under GP-tävlingarna i Madrid var inga mindre än Daniella Nero, Jesper Tolvers, Vinko Paradzik och Isabelle Svantesson. Isabelle fick dock njuta av hennes egen tävling sängliggandes då hon blev sjuk och inte kunde tävla. Tävlingarna inleddes av Daniella Nero i damernas tävling på 3m, där tog det tyvärr stopp för snabbt då Daniellas hoppning inte räckte hela vägen till en semifinal. Daniella hade egentligen endast en miss i sin serie på sin tre och en halv volt framåt (107c) men hoppning på godkända doarsiffror (5,5-6,5 poäng) är inte tillräckligt i sammanhanget, här behövs lite mer jävlar anamma för att ta sig vidare i ett starkt startfält. Daniella slutade på en 16:e plats med poängen 229. 

Jesper Tolvers tog sig sedan an plattformen och som han gjorde det! En slutpoäng över 400 i samtliga tävlingar (försök, semifinal och final) vittnar om en stabil högstanivå på hoppningen. I semifinalen drämde han dessutom till med en tre och en halv mollbergare på 85 poäng och blev belönad med en nia (83,80 poäng i finalen). Jespers slunotering i finalen blev 410,55 och räckte till en fantastiskt fin fjärdeplats. Han tävlade senare under helgen 3m tillsammans med lagkamraten Vinko Paradzik. Båda killarna bjöd på många fina hopp, däribland en två och en halv volt bakåt (205b) av Vinko som blev belönad med poängen 67,50. Vinko och Jesper tog sig vidare till semifinal som 8:e respektive 10:e man. I semifinalen lyckades Jesper plocka den sista finaplatsen efter stabil hoppning och en slutpoäng på 386,90. Vinko hoppade även han säkert och snyggt men det räckte inte hela vägen denna gång och han slutade sexa med poängen 378,80. I finalen lyckades Jesper inte uppvisa samma spets i hoppningen som i semifinalen och när dessutom konkurrenterna spetsar till hoppningen, ja då blir det en tuff final. Jesper slutade på en sjätteplats med slutpoängen 367,65.

Laget är nu på väg till Italien och nästa GP-tävling, stämningen är god, humöret är glatt och hopparnerverna spritter av bara tanken på att få gå in och konkurrera om finalplatser om knappa veckan. De hälsar och summerar GP i Madrid på följande vis:
Daniella: varmt!
Jesper: bra!
Vinko: kul!
Isabelle: sjukt...
Peter F: Va?
Peter A: När?

Vettiga länkar

Mer information - klick
Resultat - klick