Dag 2- fredag

Dag 1                Dag 3

loading...

Sviktfinalerna under eftermiddagen innebar en säkrad titel som regerande svensk mästarinna på 3m för Veronika Lindahl (Västerås SS). Tävligen förflöt i liknande stil som under förmiddagens försökspass, det var ojömn hoppning från många och en del finslip i teknik och stil saknades. Efter ett skakigt förstahopp lyfte sig dock segrarinnan Veronika och hoppade stabilt serien igenom.  Kombinationen hög svårighetsgrad och stabil hoppning var ett vinnande koncept och lyfte Veronika högst upp på pallen med poängen 260. Runt elva poäng bakom landade Jönköpings SS Daniella Nero (249,15) och tätt efter henne Frida Källgren (Malmö KK) med poängen 246,40.

Herrarnas final på 1m blev en simhoppsfest för ögat när många vackra hopp visades upp. Höjdpunkten under den sex omgångar långa finalen var Jonathan Jörnfalks (Malmö KK) tre och en halv volt framåt i pik (107B), ett hopp som inte bara har svårighetsgraden utan idag också hade estetiken. Hoppet belönades med 72,60 poäng och var ett av skälen till att Jonathan efter finalen kunde kalla sig svensk mästare på 1m och därmed tog över hatten av Jesper Tolvers (Stokcholms Polisens IF). Jonathan segrade med 387,40 poäng över Södertälje SS Vinko Paradzik som plockade silvret (372,80). Strax därefter kom Jesper Tolvers med 328,50 poäng.

Sista finalerna för dagen var herrarnas och damernas synchrofinal på 3m. Roligt att se att hela sex synchrolag ställde upp i damklassen jämfört med ynka två herrlag. För damerna var det Malmö KK och Felicia Granath i maskopi med kamraten Ellen Ek som tog hem guldet med poängen 246,93 strax före mixlaget Veronika Lindahl (Västerås SS) och Daniella Nero (Jönköpings SS) som knep silvret med poängen 241,74. På bronsplats med poängen 222,69 såg vi än en gång lila färger i Wilma Stålarm och Frida Källgren (Malmö KK). I herrklassen var det ett mixlag som tog hem guldet i Vinko Paradzik (Södertäje SS) och Jonathan Jörnfalk (Malmö KK) som bjöd på vacker hoppning och synchronisering och segrade med poängen 382,26, dryga hundra poäng före silvermedaljörerna Erik Gundersen och Axel Dahl (Malmö KK).

Morgondagens försökstävlingar startar 9:30 och då är det herrarnas tur att tämja 3m svikten medan damerna ska ta sig an 1m svikten.

loading...

Morgonens försöksomgångar i strandbadetKarlskoga, bjöd på varierande hoppning. De tolv tävlande damerna på 3m var först ut. Åskådarna bjöds på både bra och mindre bra hopp. Tur då att tjejerna har ett par timmar på sig att lugna nerver och plocka fram formen inför eftermiddagens finalpass där samtliga damer är kvalificerade att starta. Försöksomgången vanns av regerande mästarinna Veronika Lindahl från Västerås SS med poängen 275,10 som också är en bättre notering än i finalen i januari. Efter henne var hemmahopparen Mathilda Roxne, Ellen Ek och Frida Källgren närmast, trots ett relativt stort glapp i poängen ned till andraplats.

Herrarnas försökstävling på 1m bjöd även den på varierad hoppning som ändock gav positiva intryck inför framtiden. Det var en tävling fylld av riktigt höga hopp med fin teknik i starterna som tyvärr också innebar en del nedslagsmissar för somliga herrar. Försöksomgången vanns av Malmö KK:s Jonathan Jörnfalk (328,35p) med Vinko Paradzik (306,80p), regerande svensk mästare på höjden, Jesper Tolvers (303,45p) och Johan Sandell (283,70p) inte långt bakom. Även här är samtliga herrar kvalificerade till eftermiddagens finaler som startar klockan 16:15. Missa inte upplösningen i svikt-thrillern.

Tävlingstider

Försök 10:00
Svikthopp 3m damer 
Svikthopp 1m herrar
Defilering 16:00
med presentation av deltagande klubbar
Finaler 16:15
Svikthopp 3m damer
Svikthopp 1m herrar
Synchro 3m herrar

Mer info- klick
Livestream och liveresultat- klick
Resultat- klick