EM Berlin - lördag

Dag 1               Dag 2               Dag 3               Dag 4               Dag 5               Dag 6  

loading...

Jesper Tolvers slutade som 11:e man i finalen på 10m med poängen 397,30. Segrade gjorde Victor Minibaev med poängen 586,10.

Herrarnas final på 10m bjöd på simhoppning när den är som bäst. Vi fick skåda nästintill perfekta hopp och döda nedslag och en kamp om medaljerna bland de främsta herrarna som höll en toppnivå i princip serien igenom. Jesper inledde sin serie med snäppet vassare hoppning än i finalen. Två och en halv volt bakåt med en och en halv skruv (5253b) utförde han galant, nära tjugo poäng bättre än i försöken. Även tre och en halv tyska i gruppering (407c) plockade han i på ett bättre sätt än i försöken och får med sig 73,60 poäng på hoppet. redan från start såg hoppningen positiv ut och Jesper höll sig på sjunde plats de tre första omgångarna. Efter fjärde omgången halkar han ned två placeringar när han tappar hållningen något under sträckningen i tre och en halv mollbergare i gruppering (307c) och behöver svanka i hoppet. Liknande problematik har han sedan i sin tre och en havl volt bakåt i pik (207b) men jobbar ändå igenom hoppet bra och får med sig godkända domarsiffror och en totalpoäng på 66,60 på hoppet, också bättre än i försöken. Här bör nämnas att detta också är ett relativt nytt hopp för Jesper som han inte tävlat med så pass länge och här finns således också utvecklingspotential. Jesper avslutar sin serie på ett bra sätt, hans fyra och en halv volt framåt är inte lika vass som i försöken men även den får godkända domarsiffror. Jespers slutpoäng blir 397,30.

Bland topphopparna i startfältet var det redan från start tydligt att detta skulle bli en intressant final att titta på. Ryssen Victor Minibaev hade inte ett hopp på under 80 poäng och har gjort en fantastiskt fin final med hopp på absolut högsta nivå, bland dessa godbitarna tre och en halv volt bakåt i pik (207b) och avslutningshoppet som säkrade guldmedaljen två och en halv volt bakåt med två och en halv skruv (5255b), vilken också genererade tävlingens hittills högsta totalpoäng på 106,20. Silvret gick till Storbritannien och Thomas Daley (poängen 535,45) som även han bjöd på en hel del riktigt vacker hoppning. Bronset var en landskamp mellan Sascha Klein och Patrick Hausding som följdes åt tätt under tävlingens gång. Till sist var det Klein som var strået vassare än sin landsman och tog hem bronset med slutpoängen 530,90.

Imorgon avslutas 2014 års EM med damernas 3m tävling där vi ser Daniella Nero kämpa om en finalplats. Tävlingarna startar klockan 12:00 och länken till livestreamingen hittar ni till höger.

Jesper Tolvers säkrade ytterligare en finalplats i EM på 10m efter fin hoppning i förmiddagens försökstävling. Jesper höll en relativt jämn nivå på hoppningen och tog sig till final som nionde man med poängen 388,40.

Jesper inledde sin försöksomgång med en två och en halv volt bakåt med en och en halv skruv på 6:or och tog sig direkt in på finalplats. Den finalplatsen höll han sedan med ett järngrepp genom stilren och säker hoppning serien igenom. Jesper avslutade sin serie med en riktigt fin fyra och en halv volt framåt i gruppering (109c) på 77,70 poäng vilket innebär att han fick med sig sjuor av domarna. Ytterligare ett guldkorn i serien var hans tre och en halv tyska i gruppering (407c) som även den genererade över sjuttio poäng (domarsiffror på 7,5 och 8 poäng). Det finns ytterligare poäng att hämta inför finalen med lite mer järnkoll på nedslagen men överlag ser Jespers hoppning riktigt fin ut där uppe på 10m. Försöksomgången på 10m vanns av ryssen Victor Minibaev med poängen 517,90, strax därefter slutade hemmahoppet Sasha Klein (512,10) och på en tredjeplats bronsmedaljören från OS i London, Thomas Daley (502,25). 

Finalen på 10m startar klockan 14:00 och den ser du på Eurosport, SVT eller via livesändningen vars länk du hittar till höger på denna sida.

Profilen – Jesper Tolvers

Namn: Jesper Tolvers
Ålder: 21 (född 1993)
Bor: Stockholm
Tävlar under EM: Svikthopp herrar 1m och 3m samt herrar 10m.
Har hoppat simhopp sedan: Har hoppat i 15 år.
Favorithopp: 405b på 1m, 5253b på 3m och 407c på 10m.
Hathopp: Jag har inget hathopp egentligen.
Största styrka som idrottare: Min största styrka som simhoppare är att jag är spänstig och snurrar snabbt.
Ser fram emot under EM: Jag ser fram emot att få tävla årets viktigaste tävling, träffa kompisar från andra länder och semestern som väntar efter det här.
Rutiner under tävling: Mina rutiner är egentligen bara att jag visualiserar hoppen jag ska utföra och sedan under tävling att jag har väldigt roligt.
Något du förmodligen inte visste om mig: Jag älskar att fotografera och jobbar på it-avdelningen på H&M när jag inte simhoppar.

Tävlingstider

10:00 
Herrar 10m försök
12:00
Damer 3m synchro försok
14:00
Herrar 10m final
16:00
Damer 3m synchro final

Nedan hittar du de flesta användbara länkar för att kunna följa EM i simhopp 2014:

Hela tävlingsprogrammet - klick
Livesändning - klick
Resultat - klick
Tv-tablå SVT - klick
Tv- tablå Eurosport - klick

Så funkar simhopp - klick
FINAs världsranking - klick

Officiella hemsidan- klick