Start  23/6     24/6     25/6    26/6     27/6

Överraskande fin simning av Hanna Rosvall gav henne en finalplats på 100m fjärilsim

Ketchup-effekten
Fem stycken 14:e platser de första två dagarna av Europeiska Spelen/ unior-EM - blev idag till förädling när ”sand blev till kanske inte guld”  men klart bättre resultat dvs. - finalplatser.

Laget på 4x200m som tog sig till final ikväll, Petter Fredriksson som satte personliga rekord två gånger idag på 200m ryggsim och kommer att simma final på distansen i morgon, Hanna Rosvall som hade en moderat sänkning av det personliga rekord i morse med 2/100 och nu på eftermiddagen tog till rejäl och gick från 1.02.24 till fina 1.01.60.
Adderar man till detta en riktigt fin insats av Oskar Ericsson på 200m ryggsim så blev det en riktigt fin eftermiddag i Baku.

Sedan avslutade det svenska laget på 4x200m fritt med att simma hem en sjunde plats i9 finalen. Finaltiden var 3/100-delar bättre än i försöken men vi var långt bakom dominanterna Ryssland och Storbrittanien som bägge hade under 7.20 MEN det var ett steg på vägen mot att åter vara med i internationella sammanhang på den gamla svenska paradgrenen 4x200m fritt.

1

Caroline Pilhatsch  Österrike vann 50m ryggsim. Andra raken guldet för Österrike ikväll
Caroline Pilhatsch Österrike vann 50m ryggsim. Andra raken guldet för Österrike ikväll

f ö r s ö k s p a s s e t

Svensk tradition återuppväckt
Fyra svenska simningar ikväll

Tredje dagen av Europeiska Spelen kändes som ett lyft för svensk del. Fyra simningar som ledde till finalpasset i eftermiddag och som grädde på moset ett svenskt lag till final på 4x200m fritt. En stolt svensk simtradition återuppväcks på något sätt.

Vi tar det från början.

Två 50 meters grenar med svensk deltagande. Lova Andersson som vi på hemmplan har sett vinna GP-simningar landade en bit över hennes personliga rekord och noterade 30.46 och en placering på 26:a. Efter detta Teodor Wideberg. Laxensimmaren som satte personligt rekord med 29.52 och vi en placering lägre än Tova - nämligen 27:a. Men per är alltid pers - bra.

Hanna Eriksson som landade dryga sekunden över det personliga rekordet. Igår krossade hon sitt pers på 400m fritt men idag gick det inte lika fort.

Ryggsimsherrarna Frediksson och Ericsson har skämt bort oss med personliga rekord så här långt i tävlingarna. Idag blev det inte sämre. Petter snabbast med ett personligt rekord 2.02.08. En sänkning av hans fjolårstid med 42/100-delar. Räckte till sjunde plats. BRA! Oskar Eriksson, Täbysimmaren var dubbelt så tuff när det gällde det personliga rekordet. 1,28 sekunder ner och också han vidare till semifinalen. Ryggsimmare från Sverige är vi inte helt bortskämda med - från vårt land.......

Hanna Rosvall fortsatte avancemangssimmandet genom att pressa sitt personliga rekord på 100m fjärilsim med 2/100-delar och en fin 11:e plats för Ängelholmssimmerskan.

Sedan var det då laget. Herrlaget på 4x200m fritt. Tre simmare från Jönköping och en från Västerås. Totalt simmade man till sig en fjärdeplats i försöken. Kuriosa i sammanhanget är att tiden var fyra sekunder under det svenska rejordet för klubblag - (7.32 - Malmö KK 1988). Det visar att JSS+VSS gjorde en fin simning i försöken. Tittar man in på herrarnas personbliga rekord (se resultatlistan nedan) så finns det mer kvar att plocka i finalen om man är på tårna !!!