Dag 3- söndag

Linnea Sörensen (Malmö KK) är B-tjejen som vann 3m och placerade sig 9:a på en meter förra året, under söndagen har hon chansen att putsa niondeplatsen.

Summering från lördagens sista grenar
Pojkarnas B-tävling på en meter genomfördes på ett strålande sätt utav Axel Dahl, MKK, och framåtrotationerna i hoppen en och en halv framåt och en och en halv tyska var riktigt fina uppvisningar som belönades med 8or. Det är roligt att se en Axel Dahl i form och vi hoppas att han är här för att stanna. Även Simon Dimopoulos, SPIF, hoppade jämnt och bra men missade hoppen i de två näst sista omgångarna.  Axel och Simon slutade 1:a och 2:a på poängen 354.65 respektive 326.45. Det var de enda slutresultaten på över 300 poäng i denna tävling. Max Burman, från arrangörsklubben JSS, slutade 3:a på 296.70.

Hans namn är Erik Gundersen och han tävlar för MKK. För andra tävlingen i rad stod han som ensam startande i genomförandet av A-pojkarnas tävling på 1 meter som därför flyttades till att genomföras samtidigt som B-killarnas. Han gjorde poängen 370.40 efter varierande insats.

Emilia Nisson Garip har presenterat sig tidigare. Under lördagens pass för D-flickor, 3 meter, vann hon på 191.85. På andra plats kom Mikaela Dietmann, Bofors SK, som hoppade in 185.15. Av intresse i detta fall är att de båda hoppade på 6.5 poäng i snitt. Det bevisar effekten av att tävla med något högre svårighetsgrad, vilket Emilia hade i sin serie. Amanda Lundin, som redan tidigare denna helg bevisat sin motivation och tävlingslust, fanns också hon med på pallen. Hon hade 164.05 poäng, inte långt ifrån 4:e- och 5:e-placeringarna som båda slutade på dryga 162.

Så var det dags för söndagens tävlingar
Linnea Sörensen, MKK, Matilda Roxne, Bofors SK, och Wilma Stålarm, MKK, är namn vi känner igen sedan tidigare tävlingar. Efter att B-tjejernas tävling på 1 meter var slut tog dessa tjejer återigen emot medaljer stående på prispallen.  Denna gång slutade de dock i en omkastad ordning enligt samma följd som de presenteras i ovan. Linnea höll helt enkelt en något jämnare högstanivå tävlingen igenom vilket tyder på goda tävlingsnerver, något vi gärna ser hos våra simhoppare. Dessa tre tjejer ingår också i sommarens EJM-lag vilket vilket de lever upp till genom att visa att de tillhör toppen i vår nation.

I ett tunt startfält på höga hopp för A-tjejerna (enbart fyra startande) slogs Ellen EK, MKK, och Isabelle Svantesson, SPIF, om förstaplatsen. Ellen höll ihop bäst och vann på poängen 333.55 mot Isabelles 330.60. Ellens någon stabilare obligatoriska hopp samt hennes svårighetsgrader i de valfria blev till slut avgörande i den mycket jämna kampen.

Nästa gren var bokstavligt talat enbart en kamp om platserna på pallen då enbart tre deltagare startade. Pojkarnas C-tävling på 3 meter vanns dock med god marginal av Edvin Callheim, LASS, på poängen 235.55, mer än 50 poäng över andraplaceringen vilket möjligen gör ordet ”kamp” överflödigt.

Nästkommande gren var lite av ett derby, eller rättare sagt ett KM. Pojkar B, höga hopp, hade två startande, Oscar Raftewold och Jacob Stoltz. Det var en spännande tävling fram till 6:e omgången då Jacob missade sin en och en halv bakåt som följdes av ytterligare en miss i nästa hopp, två och en halv tyska. Underläget blev för tufft att ta igen mot en inspirerad Oscar som höll ihop bra. Slutpoängen blev 308.10 respektive 270.25. Båda killarna visar att de har fin potential och goda kvaliteter men de behöver bland annat vässa sina nedslag för att stå sig internationellt i framtiden.

Årets USM avslutades med C-tjejernas tävling på 3 meter. Ett betydligt bredare startfält än nyss nämnda tävlingar och detta med Agnes Lindholm Glennow, SPIF, och Sara Petersen, Bofors SK, i spetsen.  Inför sista omgången skildes guld- och silvermedaljörskorna åt med mindre än en halv poäng, och Sara var den som låg först. Dock missade hon sitt sista hopp, liksom tidigare på enmeterstävlingen, och Agnes fick ta emot guldet tack vare en fin avslutning och resultatet 224.95. Mycket roligt för Agnes som denna helg fått utdelning för sin fina träning och målmedvetenhet. Sara slutade tvåa på poängen 208.50, tätt följd av Hanna Stjernström, MKK, 297.90, och Matilda Claesson, SPIF, 207.35.

Till slut kan vi konstatera att vi har ett spännande lag inför sommarens EJM då många av de uttagna hopparna visat på goda kvaliteter under detta USM.

Tävlingstider

Söndag 9:00
Flickor B svikthopp 1m 
Flickor A höga hopp samt
Pojkar B höga hopp
Pojkar C svikthopp 3m samt
Pojkar A svikthopp 1m 
Flickor C svikthopp 3m

Liveresultat - klick
Resultat - klick