4x100m Frisim - F herrar Sverige
4x100M Frisim - F - damer

Klicka på resultatlistorna nedan så blir de större och lättare att läsa.

EJM dag 1 i Kazan.

70,3 mil öster om Moskva... Där har vi det svenska juniorlandslaget i simning just nu. Idag är den första dagen av EJM-tävlingar med fem svenska starter i finalpasset.
Först ut i finalpasset - Julia Månsson, Örebro SA. Bröstsimmerska som är med på tre av distanserna här i Kazan. Julia skall också vara på Junior-VM senare i sommar. Tolva i förmiddagens försökspass med 32.57. Dryga halvsekunden över det personliga rekordet 31.92 (Swim Open i våras) blev till samma placering i semifinalen men en lite bättre tid 32.34.

Johan Rydahl var i semifinalen på 50m fjärilsim herrar. 13/24.63 i morse blev till 16/24.75 i kvällens finaler. Bägge simningarna rejält under hans personliga rekord från Swim Open (24.93). Mao godkänt!

På 400 m medley hade vi ingen svensk finalist men en deltagare i försöken. Annie Hegmegi simmade till sig en 21:a plats där med 5.04.02. Tiden hela sju sekunder över det personliga rekordet från i våras.

Ingen svensk med i semifinalen på 200m bröstsim herrar. Linus Kahl missade finalen med dryga sekunden och Julius Gustavsson med fem sekunder. Linus simmade för första gången under 2.20 och Julius var en bra bit över sitt personliga rekord från i våras.

Edit Jernstedt, svensk mästarinna inomhus på 200m fjärilsim var i vattnet i morse. Halkade precis med till semifinalen, noterade 2.15.97. Edit kom med ett personligt rekord från Mare Nostrum i Barcelona med 2.14.71. Nu blev det snäppet bättre i finalsimningen. Inte ner på det personliga rekord, tyvärr. Det blev 2.15.04 och hennes näst bästa simning. Semiplaceringen blev 13:e. Vi noterar att det är dubbelt ungerskt till finalen.

Robin tar första medaljen
Inte oväntat var det Robin Hanson, Järfällasimmaren som tar den första medaljen. Detta på 400m fritt. Ligger sjua hela loppet, upp till 350 meter sedan sätter han in stöten och simmar förbi ett gängg simmare på slutet och noteras för 3.50,53. Ett personligt rekord med åtta tiondelar (från EJM i fjol) Robin var chanslös på de bägge ädlare medaljerna, denna gången!

På 100m fritt damer var vi en bra bit från avancemang i morse. Emilia Rönningdal, S71 bästa v svenskorna med en 37.e plats och Sofia Åstedt på 54:e plats. Deras tider 5765 resp 58.81

Gustav Henriksen slog personligt rekord den 29 juni i Malmö på 100m ryggsim med 58.62. Idag simmade han försöken på EJM och noterade 57.56 - sekunden från semifinalen, visserligen 32:a man, bara MEN med den utvecklingen så kommer han att vara en 56-simmare innan han kommer hem till Sverige igen........

Lagkappslagen
Damlaget på 4x100m fritt lyckades inte kvala in till finalen. Det blev en tionde plats i försöken. Ungefär förväntad placeringen för denna svenska årgången av EJM-simmare. Herrlaget är bättre. Simmade in som femma till finalen. I finalen...... blev det samma placering, femma men tiden klart bättre, 1,4 sekunder ner från försöken.!

F ö r s ö k e n

Svenska laget som kvalade till dagens final i 4x100m fritt: frv  Robin Hanson, Johan Rydahl, Elias Persson och Daniel Fischer!
Svenska laget som kvalade till dagens final i 4x100m fritt: frv Robin Hanson, Johan Rydahl, Elias Persson och Daniel Fischer!