FINA World Cup - 22/2

Daniella på en 36:e plats efter kvalet på 3m

Daniella Nero slutade utanför en semifinalplats efter kvalomgången på 3m med slutpoängen 234,80. Daniella inledde sin serie bra med ett fint hopp på 6,5 poäng. Tyvärr missade hon det andra hoppet tre och en halv volt framåt (107c) då hon inte fick  fick igång rotationen som behövs för detta hopp efter att ha landat väldigt framåtlutad på sviktspetsen. Starten i sin två och en halv volt bakåt gjorde hon riktigt bra men sträckte inte riktigt som hon borde för att få ned hoppet vilket genererade ett tapp i poängen. Daniella gjorde en fin comeback i de sista två hoppen där hennes två och en halv tyska i pik förmodligen var en av de bättre hon gjort någonsin på tävling. Daniella slutade på en 36:e plats.

Förbundskapten och tillika coach på plats Ulrika Knape Lindberg rapporterar följade från tävlingarna generellt under World Cup;
" Kineserna ser inte alls bra ut för tillfället. Vi vet att de redan har kvalificerat sig till OS men jag har nog aldrig sett dem i detta tillstånd. Jag tror också att det kan bli ett spännande OS då det går utomhus, de som vill vara med och slåss om medaljer eller finalplatser måste förbereda sig på alla väder".

Tävlingarna har inte bara bjudit på väderomställningar utan också på simhoppsskrällar. Under söndagen tog nämligen Jonah Knight Wisdom, Jamaica, ett silver i herrarnas tävling på 3m och kvalificerade sig därmed till OS som första jamaicanska simhoppare någonsin. Ulrika Knape Lindberg reflekterar;
"Det är det som gör att idrott fängslar men sedan ligger det som sagt mycket träning bakom hans prestation, det är inget som bara händer". 

FINA Diving World Cup i bilder

loading...

Vettig info

Officiell hemsida - klick
Livesändning - klick
Liveresultat - klick
Fullständigt schema - klick 

Dagsschema

14:00- 17:30
Damer 3m kval - Daniella
20:15- 21:45
Herrar 3m semifinal
23:00- 00:30
Herrar 3m final