Dag 2,
Svikthopp 1m herrar försök och final
Synkro höga hopp damer final

 

All in mot final
Tjugosju män startade i försöken herrar 1m. Alla på jakt efter tolv finalplatser. Det går absolut inte att ta en finalplats för givet. Försökstävlingar ställer krav på alla att leverera, oavsett vilka aktier man har som tävlande in i eventet.
Vinko gick in i försöken, nervös, fokuserad och med en strategi. Att koncentrera sig på ett hopp i taget, och att med andning hålla nerver under kontroll. Och det lyckades. Stabil hoppning och en väldigt bra två och en halv mollbergare säkrade en finalplats. Vinko slutade 8:a med 336,90. Jack Laugher gick segrande ur försöken med 397,80. 
Tävlingen bjöd också på en del överraskningar i form av renommerade hoppare som inte tog sig vidare till final. I en omgång sågs den tyske simhoppsartisten Patrick Hausding utföra en mot svikten för tight två och en halv mollbergare i pik. Domarna fick därmet praktisera den viktiga regeln som gäller vid just farligt nära hopp (när man befinner sig nära avsatsen med huvudet) och döma max två poäng. 

Handbromshoppning
Dagens ena final var damer synkro höga hopp. Svenskparet Ellen Ek och Isabelle Svantesson hade en inhoppning med sig som imponerat rejält på tränarna. Måtte de bara släppa loss samma energi under finalen. Emellrtid drogs handbromsen upp. Hoppen med begränsad svårighetsgrad utfördes med bra synkronisering. Framför allt helskruven höll bra nivå på såväl synkro som individuellt. Tyska hoppet med två och en halv volt var helt okej i synkroniseringen men saknade upphopp och fart individuellt. Tre och en halven var även den välsynkroniserad, i synnerhet genom start och luftfärd men hade behövt ett vassare avslut för att generera poäng av utförandedomarna. 
Avslutande två och en halv bakåt missades rejält, Ellen under och Isabelle över. Damerna slutade sjua med 214,65. 
Tävlingen nådde sin höjdpunkt med att de brittiska damerna Cheng/Toulson knep guldet före ryskorna Beliaeva/Timoshinina med enbart en dryg poäng. 

Balans och kraft, avgörande faktorer
Vilken inledning! Vinko startade finalen med en väldigt bra två och en halv tyska i gruppering. Den utfördes med just den ambition och spänst som behövs i en final. Lovande minst sagt inför resterande omgångar. I andra rundan spökade satsen för Vinko och han fick inte med sig det lyft som behövs för tre och en halv framåt. Tredje omgångens trippelskruv var bättre iväg från svikten men ett underslag fick Vinko att halka efter än mer. En stabil två och en halv bakåt i fjärde omgången kändes som en refokusering från Vinko. Femte hoppet, mollisen som gick så bra i försöken, drogs på ett kraftigt överslag. I sista rundan bjöd Vinko Royal Commonwealth Pool på en mollisskruv fylld med några av de kvaliteter domarna tittar efter, höjd, stil, och kontroll. Ett litet överslag och hoppet gick som godkänd men hade rakt i säkerligen genererat 7,5:or. 
Värdnationen fick en andra anledning att explodera i jubel. Jack Laugher segrade med 414,60 och James Heatly korades med brons efter att ha hoppat in 391,70. Silvret gick till Italiens Giovanni Tocci, poäng 401,10. 
För er därhemma som satsar på att komma med såna här sammanhang, dessa herrar hoppar väldigt väldigt högt. Så slarva inte med fysträningen!

Celebert besök
Svenska simförbundets ordförande Ulla Gustavsson reste till Edinburgh från Glasgow för att ge support till dagens finalister. Det var mycket uppskattat av svensklägret. 

Media
På Swedish diving teams facebooksida publiceras löpande inlägg från tävlingen. 
SVT och Eurosport sänder med svenska kommentatorer. 

Summering
Sportchef Ulrika sammanfattade dagen med att lovprisa Vinkos försökshoppning och damernas inhoppning. Inhoppningen håller ett stort värde på så sätt att simhopparna visar på plats, på arenan, bland konkurrenter, samtidigt som de mentala energierna är så vibrerande att de skulle kunna försörja en högspänningsledning, vad de kan och att de kan. Nästa steg är att upprepa det när domarna är på plats och ger poäng.
Ulrika berömmer även tränarna vars insats är ovärderlig. Deras kunnande och förmåga att guida simhopparna möjliggör den utveckling svensk simhoppning behöver. Fysioterapeut Madeleine Öun får en eloge för den viktiga assistansen hon bidrar med. 

Dag 3 är schemalagt med försök höga hopp damer: Ellen och Isabell, och mixed synkro 3m: Daniella och Vinko. 

Resultat, här - klick

Sov gott!

Ordförande Ulla Gustavsson tillsammans med Emma Gullstrand och våra lojala maskotar.
Ordförande Ulla Gustavsson tillsammans med Emma Gullstrand och våra lojala maskotar.
En nöjd Vinko Paradzik efter försöken.
En nöjd Vinko Paradzik efter försöken.