NM/ NJM – dag tre

Sverige tvåa i nationsstriden men åtta medaljer rikare

loading...

De nordiska mästerskapens sista dag startade med A-flickor höga hopp där Isabelle Svantesson och Ellen Ek representerade de svenska färgerna. Tjejerna gjorde en riktigt bra insats och hoppade bra men rådde tyvärr inte på de norska tjejerna Anne Vilde Tuxen och Thelma Baatz Strandberg som var för bra. Isabelle lyckades ta hem ett brons åt Sverige med poängen 338,90. Hennes landskamrat Ellen Ek slutade på fjärdeplats med poängen 324,70.

A-killarna Erik Gundersen och Felix Raftewold hade även de tufft motstånd från grannlandet Norge och hopparna Daniel Jensen och Filip Julius Devor. Killarna höll en bra nivå på hoppningen mestadels och visade upp flertalet fina starter men hade också ett par nedslagsmissar som ställde till det för dem i slutet. Felix och Erik placerade sig på en femte respektive sjätte plats (409,50 respektive 404,35).

Tillbaka till tornet igen och B-pojkarnas högatävling där Oscar Raftewold stod för bästa svenska placering när han tog ett silver efter danske Andreas Sargent Larsen som var i en egen klass för sig denna tävling. Oscar bjöd på många fina starter och blev silvermedaljör med poängen 301,20. Även Jacob hoppade bra men hade det lite kämpigare under två omgångar då hade tyvärr tappade ett par placeringar. Jacob avslutade bra och slutade på en fjärdeplats med poängen 289,95.

Efter det blev följde medaljfrossa för det svenska laget och medaljerna rullade in i varje gren. Först plockade de svenska B-flickorna Mathilda Roxne och Linnea Sörensen hem ett silver och ett brons till Sverige efter jämn och fin hoppning på 1m. Tjejerna höll sig i toppskitet från start och låg inför sista omgången på en andra respektive tredjeplats vilka de höll ett fast grepp om under sista rundan. Mathilda tog silvret med poängen 309,90 och Linnea klädde halsen med bronsvalör (276,55).

Nästa medalj blev av silvervalör när C-tjejen Amanda Lundin genomförde en finfin serie i höga hopp. Amanda höll en jämn hoppning serien igenom och snittade hoppen på 6,5. För det belönades hon med ett silver och slutpoängen 243,65. I denna gren såg vi även Hanna Johnsson Stjernström som visade upp energifylld hoppning i starterna men missade lite i nedslagen. Hanna slutade på en sjätteplats med poängen 201,60.

Efter det var det Jesper Tolvers tur att ge Sverige ett guld när han korades nordisk mästare på 1m efter jämn och fin hoppning som resulterade i poängen 358,45, dryga poängen från EM-kval. Sveriges andra deltagare i denna gren, Johan Sandell, höll även han en jämn nivå på hoppningen och hoppade bra men hade en smärre miss i serien, halkade ned lite i tabellen och slutade som femte man på poängen 297,25.

Sist men absolut inte minst höll Daniella Nero och Frida Källgren för trycket och tog Sveriges sista medaljer vid detta Nordiska Mästerskap efter fin hoppning av tjejerna. Frida som gick in istället för Veronika Lindahl gjorde det bra. Stabil hoppning och en fin utförd serie av Frida gav henne silvret med poängen 227,50. Daniella tog guldet efter en väl utförd serie med poängen 269,25.

Med det tackar vi för årets Nordiska Mästerskap, gläds åt fina svenska prestationer, surar lite över de sex poängen som kostade oss priset för bästa nation och ser fram emot att få slå Norge i poängstriden nästa år istället. 

Tävlingstider

Start 09:00
Platform Girls A
3 m Boys A
Platform Boys B
1 m Girls B
3 m Boys C
Platform Girls C
1 m Men
3 m Women

Mer info - klick
Livesändning - klick
Liveresultat - klick

Resultat - klick