Damer 100m Frisim – Semi Final - Hanna Bergman
Damer 4x100m Frisim W Final

Klicka på resultatlistorna så blir de större = lättare att läsa

Tävlingsmascoten

Finalpasset dag 1

Hannah Brunzell har nog nått årets peak på 50m bröstsim nu. Efter ett pers i morse med 32.33 - då med en hundradel blev det 32.36 i eftermiddag och inget vidare avancemang till finalen på 50m bröstsim som simmas senare i passet.

På 200m bröstsim var det Gustav Persson som stod för det svenska i vattnet.2.17.84 i morse blev ännu bättre i kväll när han sänkte morgonsimningens personliga rekord ner till 2.17.21. Det räckte inte att gå vidare till final men det blev en 13:e plats. Klart BRA.

På 100m fritt och semifinalen fick vi avnjuta Hanna Bergman i semifinalen. 56.24 blev tiden i kväll och en bra sänkning av det personliga rekordet på distansen. Fin utveckling av Lunda-tösen. Placeringen för henne - nia - bara 4/100-delar från finalen. Trist och nära men det här känns bra inför framtiden. Det skall förhoppningsvis bra mycket mer simning i framtiden för henne.

Edith Jernstedt slog sitt personliga rekord i morse på 200m fjärilsim. Nu blev det ett pers till i kvällens semifinal - 2.16.41. Hon blev sammanlagt 14:e simmerska, bara  två sekunder från finalsimningen. Edith får chansen nästa år också kan vi hoppas. Hon har ett år kvar på EJM.

Femte och sista svenska insatsten i dagens finalsimningar var just en final. Herrarna på 4x100m fritt. Björn Seeliger inledde med 50.47 sedan byggde Robin Hanson på med fina 49.36 på andra sträckan. Elias Persson och Landskrona-Hassling satte dit två 51-simningar i det laget som blev till slut åtta. Sekunden bättre än i morse.

Försöken dag 1 av EJM i Helsingfors

Hannah Brunzell gick vidare på 50m bröstsim damer. Hon fick till ett personligt rekord med 1/100-del och landade det nya rekordet på 32,33. Hon simmade in på 12 plats i försöken. Vill hon gå vidare till finalsimningen (semifinalen och finalen kommer i finalpasset idag) ja då måste hon simma en bit under 32 sekunder.

På 50m fjärilsim herrar var det en bit till finalen för herrar Rydahl och Elias Persson. Placering 39 och 45 och det är bara att kolla in resultatlistan nedan för att konstera att det är tätt, tätt mellan simmarna. Elias gjorde sin första simning under 26 sekunder och Johan Rydahl med personligt rekord med 12/100-delar. Godkänt med andra ord.

På damernas 100m fritt simmade Poseidons Hanna Bergman på 56.70 - lite över det personliga rekord hon slog på Sum-Sim i Malmö. Men det gjorde ju ingenting för hon är vidare till semifinalen i afton och det finns att ta av med andra ord.....

På 400m fritt hade vi Robin Hanson, Järfälla, Marcus Holmqvist och Wiggo Frohde. Robin som har haft en spikrak utveckling fick lite stopp i maskineriet idag. Sekunden över fjolårstiden och en plats utanför finalen. Wiggo Frohde däremot kunde sänka sitt personligt rekord med 3 sekunder - Marcus Holmqvist, Jönköpingssimmaren sänkte sitt personliga rekord på distansen med två sekunder. Robin har mycket att komma tillbaka på och de andra två, plus i kanten.

Edith Jernstedt vidare till semifinalen på 200m fjärilsim med halvsekundens personliga rekord. Bra där Jernstedt.

På 400m medley för damer hade vi Annie Hegmegi som enda deltagare. Annie som har två år till kvar i klassen simade till sig en placering Top-21 och med ett personligt rekord. Visserligen var det personliga rekordet bara tre tiondelar men det placerade henne på rätt sida om 5 minutersgränsen. Idag blev det 4.59.93.

På 200m bröstsim herrar gjorde Gustav Persson Helsingborg en mycket bra simning och persade med två sekunder ner till 2.17.84. Linus Kahl persade också rejält. Från 2.30 till 2.21. Nu har han dock gjort 2.15 i kort bassäng.

Det svenska herrlaget tog sig till finalen på 4x100m fritt herrar. Tufft konkurrens minst sagt. Det svenska laget hade 3.23.04 och ligger sjua.