Junior EM - svenskdag 3

Dag 1                Dag 2                Dag 4                Dag 5                Dag 6 

loading...

Synchroparet Ellen Ek och Felicia Granath gjorde en fin insats när de intog 3m under eftermiddagens sista final. I takt med att tävlingen fortgick plockade tjejerna placeringar och klättrade i resultatlistan. Med säker hoppning individuellt och fin synchro var tjejerna ett av paren som hade högst synchropoäng tävlingen igenom. Inför sista hoppet låg de på en femteplats knappa tjugo poäng ifrån medaljplats. Sista hoppet, två och en halv tyska i gruppering (405c), utfördes med samma säkerhet som tidigare hopp men inte med samma vassa avslut individuellt. Det gjorde att tjejerna tappade en placering till förmån för det engelska laget, som knep åt sig femteplatsen med tre hundradelar. Både Ellen och Felicia har gjort ett kanonjobb, med glädje och fullt fokus har de visat att de är ett par som är sugna på att fightas om placeringar och medaljer bland eurpoas bästa juniorer. De är ett synchropar som fungerar bra tillsammans och har framtiden för sig, vad som behövs är att höja den individuella insatsen något för att därmed vässa till armbågarna ordentligt i konkurrensen. Tjejerna slutade på en fin 6:e plats med poängen 231,75. Vinnarparet från Ryssland segrade med poängen 266,16 och för medaljplats krävdes 261,72. Värt att notera är att dessa poäng ligger under tjejernas personliga rekord som är på 269,64 poäng och alltså hade räckt till ett guld.

Mathilda Roxne slutade på en 12:e plats efter dagens final på 1m. Hon gick in i finalen laddad vilket också innebar att hennes hoppning var aningen mer kraftfull än i försöken. Mathilda gjorde en bra serie ifrån sig men med lite smärre överslag i sina hopp, till följd av en mer kraftfull hoppning, fick hon nöja sig med slutpoängen 269,10 och en 12:e plats.

Nästa tjejer på tävlingstur är Ellen Ek och Felicia Granath som hoppar synchro på 3m klockan 18:00.

Efter B-flickornas försöksomgång på 1m stod det klart att Sverige plockat ytterligare en finalplats i och med Mathilda Roxnes 11:e plats med poängen 272,10. Vår andra kämpe Linnea Sörensen snubblade på målsnöret och missade den sista finalplatsen med ynka 85 hundradelar (271,05). Inför finalen finns det absolut mer att ge för Mathilda Roxne som kliver upp på svikten igen klockan 16:00 i eftermiddag.

Båda tjejerna gick in i tävlingen med fullt fokus på att göra jobbet som krävs för att ta sig till final. Med en stämning på topp i laget blev de framhejade av den svenska klacken. Mathilda genomförde sin serie med jämn och stabil hoppning, utan dippar eller missar och vilket i slutändan gav henne den där åtråvärda finalplatsen. Även Linnea genomförde sin serie på rätt sätt, tyvärr hade hon en grövre miss i sin en och en halv volt bakåt (203c) vilken kostade henne finalplatsen. Som poängen antyder repade hon sig efter missen, fokuserade om och hoppade upp sig ett par positioner men tyvärr räckte det inte hela vägen denna gång. Inställningen är rätt och guld värd men i dessa sammanhang har man inte råd att missa ett enda hopp. Nu väntar omladdning, påfyllning av energiförråden och återhämtning för Mathilda innan hon intar svikten igen klockan 16:00. Under eftermiddagens finalplats glädjer vi oss också åt att få se Ellen Ek tillsammans med sin synchropartner Felicia Granath göra upp om placeringar i synchrofinaler för A och B-flickor på 3m.

 Tävlingstider torsdag

9:30 försök
B-flickor 1m
B-pojkar höga hopp
16:00 finaler
B-flickor 1m
B-pojkar höga hopp
A/B-flickor synchro 3m

Livestreaming - klick
Mer info - klick 
Resultat - klick