damer 50m bröstsim - Final  Emelie Fast  Klara Thormalm
damer 50m fjärilsim - Final Sarah Sjöström
MIXED 4 x 50m Medley - Final  Sverige Gustav H-Erik P-Sara J - Sarah S

Personliga rekord av Sarah Sjöström på 50m fjärilsim - första perset på fyra år. Guld nr 4 i Kazan !!!!
Segertiden på 50m bröstsim herrar - 25.25 .....
Fina simningar av Fast och Thormalm på 50m bröstsim

Dagens finaler i Kazan

Svenskarna.
Äntligen - skrek Sarah Sjöström ut efter sitt lopp på 50m fjärilsim. Personligt rekord, det första på 4 år för hennes del i någon gren och den fjärde guldmedaljen i Kazan för Södertörnssimmerskan. Det mesta satt i loppet som var 12/100-delar över Alshammars världsrekord. Start, igångsättning, uppgång ur vattnet, ingång i väggen i vändningen. Kanske kunde ingången i mål varit lite bättre men vad då !

Sofia Åstedt tog sig till final som tia i semin. Två strukna och som hon satsade. 56.99 ut första 100 meterna sedan blev hon trött upp mot 150 och på slutet blev det tungt. Friskt vågat - som det heter. Här kommer mycket mer. Sofia säger att det här varit det bästa och roligaste i tävlingsväg hon varit med om - till SvT:s Niklas Nord. Vi håller med. Gött Sofia!

Vilka bra simningar våra bröstsimmerskor gjorde. Klara Thormalm ser ut att kunna simma riktigt fort. Inte idag men i framtiden Nu var Emelie Fast lite snabbare och de bägge blev femma resp sjua på 50m bröstsim i finalen. Det kan bli riktigt roligt framöver och glöm inte att Sophie Hansson bara väntar på att få simma cirklar runt de här damerna.

Vilken bra lagkappsinsats vi fick se av den svenska laget i mixmedleylaget. Alla fyra simmade riktigt bra, kanske kunde Hökfelt - som han sa efter loppet, simmat lite fortare men riktigt kul att se ett svensk MIXLAG i finalstämning och med full satsning.
Det är ju så här det skall va.............

Internationellt
Vilken grym final det blev på 50m bröstsim herrar. Just bröstsim för herrar är den grenen som har haft högst kvalitet under EM. Idag blev det en verkligt fint lopp. En meter från mål såg det ut som turkiske Sakic skulle vinna men han blev bara trea. Belusiske Schymanovich vann och tangerade världsrekordet 25.25.

Radoslaw Kawecki vann 200m ryggsim. Ingen trodde på hon men simningen Dr Jekyll och Mr Hyde slog till igen.Segertiden 1.48.46

Nu har världen lärt sig vem ryska Kirpichnikova är. Tredje Guldet när hon vann 400m fritt. Mycket intressant inför OS 2024. Segertiden under fyra minuter idag!

Det blev en fin final på 400m medley herrar Borodin, RUS satte Juniorvärldsrekord och simmade under fyra minuter.

Kontentan
Det här ett EM som Sverige behövde.
Laget borde vara fullt med glädje och självförtroende.
Vi som finns runt omkring gläds och njuter.
Stort grattis till hela laget.
Sarah Sjöström har 74 medaljer nu. Förbi Alshammar. 100 nästa mål?

Poängställningen mellan länderna

Slagna internationella rekord (svenska rekord i gröna rutan)

F ö r s ö k e n    s ö n d a g

Söndagen den 7 november

08.00 Försökspasset

Herrar 400m medley
Damer 400m frisim
Mixed 4 x 50m Medley Sverige (Hökfelt-Persson-Liljeqvist-Junevik)

Om försöken idag

Idag klockan 16.30 skall vi knyta ihop EM-säcken för den här gången. Fyra svenska starter i finalpasset. Från försöken idag tog sig mixedmedley sig vidare till final med ett svenskt rekord och från gårdagen så är de bägge bröstsimmerskorna Fast och Thormalm vidare liksom Sarah Sjöström på 50m fjärilsim.

Lagkappen borde kunna ha minst 1.5 sekunders förbättringsmarginal och de kan leda till snudd på medalj om de andra länderna inte lyfter in så mycket bättre simmare. Svenskt byte? Förmodligen Sarah Sjöström på frisim istället för Junevik? Vill man gambla - ja då kör man en dam på bröstsim, Sarah på fjäril och Isak Eliasson på frisim men då får dambröstsimmerskan skvalpet på andrasträckan.....
Kul i vilket fall att vi avslutar med ett svensk lag i finalen.

Nytt!!
Sofia Åstedt simmar final på 200m fritt efter att två simmare strukit sig till finalen!