7- nationers dag ett

loading...

Foto: Elsa Gregersdotter

Brons till Frida Källgren på 3m

Det var A-flickorna Frida Källgren och Mathilda Roxne som kickade igång eftermiddagens tävlingar för Sveriges del. Påhejade av den blågula klacken inledde båda tjejerna gott med fina obligatoriska hopp. Fin höjd och stabila hopp gav Frida en ledning inför de valfria och Mathilda låg på en sjudeplats. Trots några små nedslagsmissar under de valfria hoppen, där två och en halv mollbergare i gruppering ställde till det lite för båda tjejerna, höll Frida ihop sin hoppning till slutet och knep ett brons. Fridas slutpoäng var 391,80. Mathilda missade tyvärr sin tre och en halv volt framåt och halkade ned lite i listan till en femteplats med poängen 358,80.

A-killarnas tävling på 1m var en blandning av förtjusning och förtvivlan när hoppningen varierade kraftigt. Våra svenska killar Axel Dahl och Erik Gundersen hade inte en toppendag i poolen och hoppade tyvärr inte på sin respektive högstanivå. Axel och Erik bjöd bitvis på mycket fin hoppning men i ett startfält med riktigt starka hoppare går det inte att hoppa ens aningen skakigt. Utmärker sig i startfältet gör italienaren Adriano Ruslan Christofori som med en kombination av power och grace var överlägsen sina konkurrenter. Adriano tog hem guldet med poängen 517,45 före James Heatly (GBR, poängen 471,85) och ytterligare en kraftfull hoppare, som utmärkte sig med bland annat en riktigt bra två och en halv tyska i gruppering på dryga 68 poäng, Frithjof Seidel från Tyskland (451,75).

Hej Brons-Frida!

Du har tävlat 3m idag, berätta, hur var det!
– Det var en jättekul tävling, jag vet inte varför egentligen men jag var glad under hela tävlingen och det var kul att hoppa. Jag fick lite ont i axeln i och ju för sig men det gjorde att jag täntke på det istället för att fokusera på att jag var nervös inför hoppen. Det kanske var bra att jag fick lite ont för då var jag inte nervös, haha.
Har du några rutiner inför eller under tävlingar?
– Jag har inte så mycket jag måste göra innan en tävling, mest att jag värmer upp ordentligt, så att jag kommer ned i en pik. Under tävlingen lyssnar jag alltid på musik, idag var det Movits och MGMT bland annat. Jag vill inte ha för många rutiner för jag vill kunna vara flexibel, då blir jag inte lika störd om jag exempelvis missar någon rutin utan jag kan köra ändå.
Vad tar du med dig från tävlingen förutom ett brons?
– Jag tar med mig att jag kan köra alla mina hopp oavsett vad som händer, om det är skador, haha eller mentala problem.
Mentala problem?
– Ja alltså, att jag är nervös inför mina hopp.
Vad är du mest nöjd med i din prestation under tävlingen?
– Jag är mest nöjd med mina obligatoriska hopp, min inställning till tävlingen och två och en halv volt bakåt. De obligatoriska hoppen var på en hög nivå som jag gärna vill ha på alla mina hopp, sedan var jag glad över min attityd under tävlingen då jag var glad och positiv genom hela tävlingen.
Tankar inför imorgon
– Det är bara att släppa loss och köra på.

Simon Dimopoulos trea efter första tävlingspasset

loading...

Foto: Elsa Gregersdotter, Chris Rye och Mickey Missler

Efter förmiddagens tävlingspass under 7-nationers var det Simon Dimopoulos som tog hem det svenska lagets första medalj, av valören brons. B-pojkarnas tävling på 1m bjöd på fin hoppning från flertalet hoppare, däribland våra svenska deltagare Simon och Fleix Raftewold. Killarna bidrog till att höja nivån på tävlingen och utmanade toppen, går man in i en tävling och satsar så lönar det sig. Något som Simon fick erfara, hans slutpoäng 354,75 var dryga frya poäng bättre än kamraten Felix som slutade på fjärde plats. Vann gjorde Lou Massenberg från Tyskland (413,85).

För B-flickorna på 3m gick det lite sämre. Överlag var det många deltagare som missade onödiga poäng på de obligatoriska hoppen med lättare svårighetsgrad. Även i denna tävlingen hittar vi Tyskland i toppen med Lena Hentschel som visade upp fin hoppning och missade minst. Lena tog hem guldet med poängen 358. Strax därefter hittar vi Schweiz och Michelle Heimberg (352,55p) och Storbritannien i form av Madeleine Sweet (342,60p). Våra svenska deltagare Hanna Stjernström och Sarah Petersen placerade sig på tionde respektive elfte plats med poängen 249,30 respektive 248,75.

Missa inte en intervju med Simon Dimopoulos senare under dagen!

Hej Brons-Simon!

Foto: Elsa Gregersdotter Foto: Elsa Gregersdotter

Berätta om din tävling idag Simon!
– Generelllt är jag ganska nöjd. Jag är mest nöjd med de obligatoriska hoppen för det kändes som om mina starter gick bra och att jag fick med mig alla de bitar jag tränat på.
Var det något speciellt inför denna tävling som du har tränat på?
– Ja, jag har jobbat mycket med "hänget" i satserna så att jag inte ska driva ut hoppen för mycket och det kändes som om jag fixade det idag på tävlingen.
Var du nervös?
– Mest i början men det gick över lite. När det var tre hopp kvar blev jag nervös igen. Då kändes det som om jag låg bra till så jag ville fullfölja tävlingen på ett bra sätt och inte misslyckas.
Är det svårt att hålla fokus och koncentrationen under en tävling när man är nervös?
– Nej jag tycker inte att det är så svårt. Jag tänker bara på hoppet jag ska göra och inget annat, till exempel hur jag ska göra det så bra som möjligt.
Vad hade du för känsla efter sista hoppet när tävlingen var slut?
– Jag var lite besviken för jag kände inte att hoppet blev så bra, men sen tänkte jag på hur jag låg till i resultatet och i efterhand är jag ändå ganska nöjd.
Du doppade ditt brons i poolen, varför då?
– haha, om jag hoppar bra och får medalj på en tävling doppar jag medaljen så att jag ska hoppa bra i den arenan nästa gång.
Imorgon är det tävlng för dig på 3m, hur tänker du inför imorgon?
– Jag vill fortsätta hålla mig lugn som jag gjorde under denna tävling. Sedan vill jag jobba med mina starter och sträckningar, alltså egentigen vill jag bara jobba med allting så att det blir så bra som möjligt.
Vad har du för mål med 7-nationers?
– Jag vill känna att jag gjort ett bra jobb och konkurrerat med de andra hopparna.
Och det har du i och med dagens tävling redan visat. Bra jobbat Simon och lycka till imorgon!

Tävlingstider lördag

10:00
Flickor B 3m
Pojkar B 1m
15:15
Invigning
15:30
Flickor A 3m
Pojkar A 1m
Synchro flickor A/B 3m

Du vet väl att du kan följa oss på Facebook på Swedish diving team?!

Vettiga länkar

Livesändning - klick
Liverresultat - klick
Mer info - klick
Resultat - klick
Bildarkiv - klick