NM & njm - tävlingsdag tre

Hela den svenska simhoppartruppen till de nordiska junior- och seniormästerskapen.
Hela den svenska simhoppartruppen till de nordiska junior- och seniormästerskapen.

Sverige främsta simhoppsnation under nordiska mästerskapen

De nordiska mästerskapens sista tävlingsdag summerades två guld, tre silver och fyra brons vilket ger Sverige en total medaljskörd på totalt 40 medaljer varav 16 guld, 11 silver och 13 brons. Resultatet innebar att Sveriges trupp nådde sitt mål, att ta hem både medaljligan och totalpoängen som bästa junior och seniornation.
- Vi vann bästa juniorteam förra året men att vinna bästa seniorteam, det är något vi inte gjort på ganska många år så det är roligt, säger Ulrika Knape Lindberg, förbundskapten.
Vad är det som har gett framgångarna tror du?
- Vi hade ett ganska jämnt lag och vi hade deltagare i alla grenar vilket också bidrar.

Dagens framgångar startade med Sigrid Ekebäcks silver i C-flickornas tävling på 1m (260,80 poäng) och hennes tävlingskompis Emilia Nilsson Garips brons (255,85 poäng). Strax därefter tog Elias Petersen ett guld i höga hopp för C-pojkar (291,95 poäng) och Erik Ekenstierna plockade fjärdeplatsen med poängen 242,95. David Ekdahl skrällde sedan hem ett silver (354,80 poäng) i B-pojkarnas tävling från 3m även där tog Sverige en fjärdeplats genom Richard Roop Iliste (335,50 poäng). B-tjejerna Hanna Johnsson-Stjernström och Emma Johansson gick bet på medaljerna i dag och fick istället nöja sig med en fjärde- respektive femteplats i tornet (273,30 poäng för Hanna och 263,55 poäng för Emma). Emma Görebrant Gullstrand gjorde hattrick och vann sitt tredje guld under tävlingarna, denna gång från 3m i A-tjejernas tävling. Mathilda Roxne placerade sig på en fjärdeplats (310,70 poäng).

A-killarna Erik Gundersen och Max Burman har haft ett tufft mästerskap då de ställt upp i många grenar, trots det lyckas killarna prestera och så var fallet även i dag när de intog prispallen efter silver respektive bronshoppning på 1m (444,95 poäng för Erik och 430,10 poäng för Max). I herrarnas höga hopp var det Richard Roop Iliste som bjöd på dagens ros när han gick in i tävling och hoppade en seniorserie ad hoc med en femteplats och 217,55 poäng som resultat. Hans klubbkamrat Jacob Stoltz tog med sig ett brons från tävlingen och poängen 271,55. Damerna fick avsluta detta nordiska mästerskap under eftermiddagen där Emma Görebrant Gullstrand tog sin sista medalj för detta år, ett brons med poängen 217,20, med Daniella Nero hack i hälarna på en fjärdeplats (214,65 poäng).
Vad tycker du om dagens prestationer?
- Vi hade några som kunde ha presterat bättre och som inte fick till det i dag och så tog Finland många guld också, de kom igen starkt här på slutet. I dag är det inte enskilda prestationer utan laget som har gjort sitt, vi har vunnit hejarklacken med råge, de är fantastiska på att heja på varandra, det är jättekul att se, säger Ulrika Knape Lindberg.
Hur är känslorna nu efter genomfört mästerskap?
- Jag är helt slutkörd, vi har varit på badet från klockan sju på morgonen till sju på kvällen så jag är helt slutkörd, men det har varit jättekul.
Om du summerar de nordiska junior- och seniormästerskapen, vad säger du då?
- Det är kul att vi har så många jämna hoppare, det finns så klart fortfarande saker att jobba på men någonstans är det roligt att vi kan konkurrera om platserna, detta kommer att bli jättebra i framtiden, det gäller att fortsätta konkurrera, konkurrera, konkurrera och lagets insats under det här mästerskapet det har varit fantastiskt.

Dagen i bilder

loading...

Dagens svenska deltagare

C-flickor 1m:
Emilia Nilsson Garip
Sigrid Ekebäck

C-pojkar höga hopp:
Elias Petersen
Erik Ekenstierna

B-pojkar 3m:
Richard Roop Iliste
David Ekdahl

B-flickor höga hopp:
Hanna Johnsson Stjernström
Emma Johansson

A-flickor 3m:
Emma Görebrant Gullstrand
Mathilda Roxne

A-pojkar 1m:
Max Burman 
Erik Gundersen

Herrar höga hopp:
Jacob Stoltz
Oscar Raftewold

Damer 1m:
Daniella Nero
Emma Görebrant Gullstrand

Bra information

Information - klick
Tävlingens sida - klick
Resultat - klick

Tävlingsschema (svensk tid)

Sunday 11.12.2016
08:30 - 09:00 C Girls, 1 meter
09:15 - 09:45 C Boys, platform
10:00 - 10:40 B Boys, 3 meters
10:55 - 11:25 B Girls, platform
11:40 - 12:20 A Girls, 3 meters
12:35 - 13:10 A Boys, 1 meter
13:25 - 13:55 Men, platform
14:10 - 14:35 Women, 1 meter