Gå till:   start    dag 1    dag 2    dag 3    dag 4    dag 5    dag 6

Tis 11 till  Sön 16 december
Förökstävlingar: 02.30-04.30
Finaltävlingar: 12.00-14.00

4x50m fritt herrar - klicka på resultaten för att se bättre
En match mellan USA och Ryssland. En riktigt häftig öppningsfemtia av Morozov i det ryska laget men sedan var det USA som fixade till det hela och kunde vända på loppet och som till slut gav ett nytt världsrekord.
50m fjäril damer - klicka på resultaten för att se bättre
Holländskan Kromowidjojo vann med accuratess damernas 50m fjärilsim och satte personligt rekord. Inte långt ifrån Alshammars världsrekord.
Kliment Kolesnikov
100m medley herrar - klicka på resultaten för att se bättre
Kolesnikov tog över när Morozow inte ställde upp på 100m medley. Det gjorde han med den äran. Vann, satte personligt rekord och nytt juniorvärldsrekord. Marco Orsi på andra plats var kanske lite överraskande. USA:s Andrew hamnade utanför prispallen också en aning oväntat.
Ktainka Hosszu
100m medley damer– semi- klicka på resultaten för att se bättre
Hosszu vann men kanske inte så överlägset som man kanske hade förväntat sig. Men 59/100-delar före Runa Imai, japanskan är ändå en hygglig differens på 100 meter. Imai också hon under 58 sekunder. Bröstsims-Atkinson på en tredje plats.
Chad les Clos
50m fjäril herrar – semi- klicka på resultaten för att se bättre
Äldste man på 50m fjäril var också den vassaste. Brasiliens Santos som i oktober satte WR-rekord lite övverraskande. Han måste vara favoriten i morgondagens final.
Ariarne Titmus
400m frisim damer - klicka på resultaten för att se bättre
Här kanske det mest imponerande loppet under VM så här långt. Unga Ariarne Titmus, 18 år satte en enorm fart redan från början - 56.06 första 100 meterna och 1.55.37 efter 200. Allt för att mala ner konkurrenten på banan utanför henne, världsrekordhållerskan Wang. Det lyckades hon med! Man såg att när hon, tryckte till vid 300 att kinesiskan inte kunde matcha. Till slut blev det ett rekord med fem hundradelar.
Fotografer i arenan
50m frisim herrar- klicka på resultaten för att se bättre
Morozov 20.33 - Dressel 20.54 - dvs 19/100-delar skiljde det mellan herrarna i finalen. Ryssen var inte långt ifrån rekordet och efter detta loppet är det bara att gratulöera att han strök sig på 100m medley. 50m fritt har klart högre status än medley. Ben Proud diskad för tjuvstart kunde annars tagit bronset.
50m ryggsim damer – semi - klicka på resultaten för att se bättre
Världsrekordhållerskan kunde inte hantera ryggsimstarten och tappade helt och blev sist i sitt heat. Ingen final för henne utan Smoliga är favoriten i morgondagens final.
Bradmännen har koll.......
50m ryggsim herrar- klicka på resultaten för att se bättre
Rylov, ryssen vann på 22.58 - fem hundradelar före Ryan Murphy och med Shane Ryan. Vi se ytterligare ett juniorvärldsrekord av ryssen Kolesnikov - nu med 22.77 på 50m ryggsim.
100m bröstsim damer semifinalen - klicka på resultaten för att se bättre
Atkinson simmar det bästa och mest styrkebetonade bröstsimmet i det här sällskapet. Inte långt efteråt är Australiens Jessica Hansen. Hon kan kanske vara med att utmana.
4x 200m frisim herrar   Sverige - klicka på resultaten för att se bättre
Det här blev en mycket intressant lagkapp. När sista längden inträffade var det Brasilien som ledde och kunde också hålla undan före Ryssland och ett toppat Kina på tredje plats. Det betyder att USA hamnade utanför prispallen.
Sverige då..... det blev en mindre lyckad inledning av Gustaf Dahlman. Två sekunder över det personliga rekordet. Det betydde bakvatten direkt för Sverige. Andra sträckans Christoffer Carlsen rusade ut. Under 49 vid 100 meter och då trodde man att han skulle storkna på slutet. Men icke. Visserligen tappade han fart sista 50, annars hade det inte varit Carlsen MEN höll samman loppet riktigt bra och noterade 1.42.53. Simon Sjödin visade vilken hjälte han kan vara i lagkapp. Kul att han fick visa det på 4x200. 1.44.18 och sedan avslutade Adam P med 1.45.85. Detta tillsammans med tex Victor Johansson, Isak Eliasson och naturligtvis Robin Hanson är sju simmare som vi hoppas tar chansen mot Tokyo. Svenskt rekord för andra gången fick man med sig. Snyggt.

Fredag - dag 4 försökstävlingar

Dagens stora grej för svensk del var det svenska rekordet och finalavancemanget för det svenska laget på 4x200m fritt. En verkligen efterlängtad nyhet och ett rekord som sänktes nästan med tre sekunder och för första gången under sju minuter. Härligt också att denna drömgränsen passerades. Det svenska laget bestod av:

Gustaf Dahlman 1.45.23 (personligt rekord 1.44.46)
Simin Sjödin  1.44.74 (personligt rekord på GÅ-start  1.45.07)
Adam Paulsson 1.46.03  (personligt rekord på GÅ-start  1.45.31)

Christoffer Carlsen (personligt rekord på GÅ-start  1.43.32)

Palceringen i försöken var sjunde plats och arbetet i finalen kan ju vara att försöka fixa samma placering i finalen. Det blir tufft att avancera i prislistan. Minst sagt.

I de individuella loppen så var Hanna Rosvall närmast att ta sig vidare. Sju tuiondelar från finalsimningen på 50m ryggsim. Hon hade behövt sänka sitt personliga rekord från EM i fjol med en tiondel för att ta sig vidare.

Chritsoffer Carlsen var sekunden ifrån en finalsimning på 50m fjärilsim och Hanna Eriksson simmade förhållandevis lite bättre på 400m fritt jämfört med 800 fritt häromdagen men är inte i samma form som hon uppvisade på Sm i Stockholm.
4x 50m frisim herrar (klicka på resultlistorna så ser du dem bättre)
Hanna Rosvall
50m ryggsim damer Hanna Rosvall  (personligt rekord 26.96)
Christoffer Carlsen
50m fjäril herrar Christoffer Carlsen  (personligt rekord 23.59)
Hanna Eriksson
400m frisim damer Hanna Eriksson (personligt rekord 4.07.66)
4x 200m frisim herrar Sverige  (SR 7.02.35
Resultat

klicka på länkarna nedan för att komma till resp. dags heatlistor och resultatlsitor försök och final