Två sjundeplatser facit dag 1.
Podeus vidare till final på 200m fjärilsim.

Dag 1 finaler - klicka på grennamn för komplett resultatlsita

Två sjundeplatser blev det för Sverige den första dagen av EJM i Poznan. Helsingborgs Sophie Hansson - simmade semfinal på 50m bröstsim, blev femma på 32,38 - lite senare under tävlingspasset simmade hon då finalen - nu med en sjunde plats och 32.50 i tid.

Den andra sjundeplatsen nådde det svenska herrlaget på 4x100m fritt..Laget simmade magrinellt långsammare i finalen - 3.26.26 jämfört med försöken. Alla fyra simmarna nådde 51 sekunder också under finalpasset. I morse hade vi ju också 4 x 51 sekunder i försökslaget. Sjunde plats i Europa. Det är tufft med konkurrensen nuförtiden.

Annars var det mest glädjande under kvällspasset - Norrkjöpings Elin Podeus simning på 200m fjärilsim. 2.16.29 och det betyder att hon simmat ifrån 2.17 som hon gjort ett antal gånger men det allra viktigaste. Hon tog sig till final i morgon.

Riktigt lika bra gick det inte för Axel Pettersson från Jönköping. En fin försöskning på 100m ryggsim, med svenskt juniorrekord 56.47 blev i semifianlen två tiondelar långsammare och 11 plats i grenen. De tio första går till final. Marlene Pavlu Lewin simmade klart bättre i semifinalen än i försökens 200m ryggsim. Sänkte sig från 2.21 ner till 2.19.91 men det räckte bara till 18:e plats och utslagen från vidare simmande.

loading...
Det svenska laget tog sig till final i kvällens tävlingspass.

Fem svenska grenar till finalpasset.
Junior-rekord av Axel Pettersson - 100 ry

I fem grenar gick svenskar vidare till kvällens finalpass på Europa Junior Mästerskapen som inleddes i polska Poznan idag.

Det svenska herrlaget på 4x100m fritt vidare på 3.25.60 - knappa tre sekunder efter värdnationen Polens lag. En bra simning av det svenska laget där Emil Gustavsson, Jönköpingssimmaren inledde med 51.51 på starten och sedan följde tre simmare alla träffade 51 sekunder också dom. Men det vill till ytterligare ett lyft för att det svenska laget skall nå medaljplats ikväll.

Axel Pettersson var också i vattnet på 100m ryggsim. 56.47 gav en femte plats och semifinal ikväll. Tiden för Axel i försöken var dessutom Svenskt Juniorrekord!

Bästa tjejplaceringen på förmiddagspasset stod Sophie Hansson, Helsingborgs SImsällskap. Hon simmade in som sexa i damernas 50m bröstsim och semifinalisimmar ikväll.

Elin Podeus också vidare till semifinal, på 200m ryggsim. Tyvärr fick hon inte till det riktigt utan landade på 2.17.70. En tid som hon är klart bekant med redan innan. Får nu dock en !"andraserve" ikväll och vi kan hoppas att hon kan sänka sig ner mot 2.15 - kanske.
Marlene Pavlu Lewin halkade också med till en semifinal på damernas 200m ryggsim genom att bli 22:a på 200m ryggsim med 2.21.38.

Adam Paulsen som vi hade förhoppningar på att kunna simma ännu en bit under fyra minuter. Han lyckades inte alls och blev blott 29:e man på 4.01.15. Johannes Skagius simmade 200m bröstsim på 2.20.64 men det är ju den bröstsimsdistans som han ännu inte behärskar. Blev 20:e man, gick till omsimning men strök sig ifrån denna.
På tjejernas 800m fritt hade vi två svenskar i vattnet _ Forés och Sjöholm. Forés gjorde sitt tredje 800m fritt på 2 veckor och det långsammaste. 9.13.00 gav en femte plats i morse. Ikväll simmas det snabbaste heatet i den grenen.

Så här trångt var det i samband med insimningen idag.

Dag 1 försök - klicka på grennamnen för att få kompletta grenresultat.