Svenska Mästerskapen - tävlingsdag tre

Hemmaklubben storvinnare vid Sommar SM 2016

Jönköpings SS avslutade starkt under helgens sista SM-finaler. Här är medaljörerna i herrarnas 1m.
Jönköpings SS avslutade starkt under helgens sista SM-finaler. Här är medaljörerna i herrarnas 1m.

Malmö Kappsimningsklubb hade ett riktigt glatt SM under helgen som var. 11 medaljer totalt och överlägsna vinnare i klubbtävlingen med hela 699 SM-poäng ihopsamlade. Jönköpings Simsällskap slutade på en andraplats med 522 poäng och Stockholmspolisens IF Simhopp strax därefter med 480 poäng.

Den sista SM-dagen bjöd på spännande finaler där inga placeringar var avgjorda förrän sista hoppet var utfört. I herrarnas final på 1m fick vi se många riktigt fina hopp och att killarna har slipat på formen var tydligt redan i försöken. Jönköpings Vinko Paradzik blev guldmedaljör på poängen 340 men var i mångt och mycket utmanad av taggade killar som var honom hack i häl. En av dessa var hemmahoppet Erik Gundersen som fick ta emot ännu ett silver att lägga till sin samling från detta SM. Eriks slutpoäng var 327. Bronsmedaljen gick även den till Jönköpings Simsällskap och Max Burman som gled in på en tredjeplats med poängen 294,60. 

I damernas final på 3m hade tjejerna höjt sig betydligt från försök och semifinal. Även här blev publiken charmad av bitvis mycket vacker simhoppning. Roligt att notera är att det även här finns en del yngre förmågor som slipat på sin hoppning och visade upp en fin simhoppsutveckling. Jönköpings Emma Gullstrand fick kalla sig svensk mästarinna efter säker hoppning på 261,50 poäng. Silvret delades ut till Malmös Ellen Ek, slutpoäng 247,40, och hennes klubbkamrat Frida Källgren fick ta emot bronset bara några futtiga poäng bakom (241,55 poäng). 

Även Malmö Kappsimningsklubb avslutade med flaggan i topp med två medaljer i damernas final på 3m.
Även Malmö Kappsimningsklubb avslutade med flaggan i topp med två medaljer i damernas final på 3m.

Tävlingsprogram söndag

09.30 1m herrar försök
10.25 3m damer försök
11.40 3m damer semifinal
Paus
14.00 1m herrar final
14.40 3m damer final

Bra länkar

Resultatbank SM - länk
Liveresultat - klick
Livestreaming - klick
Swedish diving team facebook - klick