100m ryggsim damer   Final Louise Hansson (in efter strykning)
200m bröstsim damer   Final
200m  frisim herrar Final  Robin Hanson
200m  ind. medley damer    Semifinal
4x200m  frisim damer   Final

Det här blev spel mot ett mål. Simona Quadarella är den enda som simmar under 16 minuter, vinner klart och noterar 15.53.59

Fjärde ungerska guldet här i Budapest. Szabo vinner en hundradel före favoriten Govarov. 23.00 är lätt att komma ihåg som segertid,

S
icken röra..... Louise HAnsson kvar i startläge när de andra stack iväg. Till slut kom beslutet att final skall simmas om under lördagen. Förmodligen har högtalaren på bana 8 fellerat - samma sak i loppet efteråt....*
Omsimning ikväll fredag kl 20.45
Nedan den nya resultatlistan från omsimningen !!!

Greenbank och Rylov där är favoriterna till morgondagens final på 200m ryggsim.

Coleman sänker sitt årsbästa och tar sig till EM-final på 100m fritt. Träning ger färdighet men också tävling. Dags att knäcka 54-grönsen i morgon lördag.

Det blev ändå en bra bit ifrån EM-finalen för Skagius. Årsbästa med 27.33 räcker inte, Tyvärr!

Renshaw simmar fantasitsikt ända fram till spurten där haon skall öka frekvensen. Då håller hon på att tappa hela loppet men kan ändå hålla hela vägen in i mål.

Kanske lite av en reaktion efter det fina loppet i semifinalen av Robin Hanson. Idag blev det åtta tiondelar långsammare och en sjundeplats i finalen..
Men det går fler tåg. Hoppas bara att han får simma distanen på OS. Det vore rätt för en av de största talangerna. Det kan väl inte SOK trolla bort?

unga Gorbenko i ledning efter semifinalen på 200m medley. Bakom lurar favoriten Hosszu .... som väl kommer att vinna.

Michelle Coleman gick till semifinalen

Sara Junevik (55.99), Sophie Hansson, Michelle Coleman (pers 53.04), Alma Thormalm (pers 55.88)
Alla tre svenskorna över sin personliga rekord. Coleman vidare men måååste var mer på tårna inledningsvis annars sticker finalchansen. Ingen final och den induivuduella OS-starten känns inte lika säker.
"Småseg" - så förklarade Sara Junevik sin simning för Cmore.

Johannes Skagius till semifinalen

Johannes Skagius (pers 27.02 SR)
Taskig och lååång målgång. Det kan man inte ha på bröstsim. Då tar det många hundradelar av tiden. Men det räckte för final - för svenske Johannes Skagius. Borde kunna bli några tiondelar bättre i semifinalen och det behövs för att gå vidare.

Em-debutanten LIsa Nystrand på 200m medley

Lisa Nystrand (Pers 2.15.46)
EM-debut med en notering 9/10-delar över det personliga rekordet - är godkänt för Lisa Nystrand. En bra ereferenhet att bära med sig till fortsättningen . Vi noterar att det bara är 1.7 sekunder till semifinalnivån.

Samuel Törnqvist (pers 2.02.14), Gustav Hökfelt (2.01.00)
Här är två simmare som har haft en knagglig väg fram till EM, de senaste året. Samuel Törnqvist lyckades fortsätta visa god form och satte dessutom personligt rekord. Han noteras för ett bra första EM för sin del. Gustav Hökfelt var dryga 1,5 sekunder över sitt bästa när han blev 36:a.

Victor Johansson (pers 7.49.77)
Ett bra disponerat lopp av Victor Johansson och ett bra kvitto på att träningen har gått som det skall, träningsmässigt. Härligt att han är tillbaka.
Idag räckte det inte till finalen - men det är inte långt borta. Hade kunnat vara bra med ett lopp till i Budapest men så blev det inte denna dag.
Till C-more berättade han att han var nöjd med loppet och bara ser framåt.
Vi som såg honom i TV njöt av honom när det gällde appliceringen av munskyddet. Där är det mycket att önska ytterligare..........................