NM & NJM - tävlingsdag ett

Svenskarna under inhoppning inför dagens första tävling som startar 09:30 med Sigrid Ekebäck och Emilia Nilsson Garip som svenska deltagare.
Svenskarna under inhoppning inför dagens första tävling som startar 09:30 med Sigrid Ekebäck och Emilia Nilsson Garip som svenska deltagare.

Medaljregn över svenska laget efter första tävlingsdagen

Nio guld, tre silver och tre brons, det blev dagens medaljskörd för det svenska laget vid de nordiska mästerskapens första tävlingsdag. Det innbar medaljer i alla grenar utom en, herrarnas svikthopp på 1m där våra nordiska grannar var snäppet vassare. Förbundskapten Ulrika Knape Lindberg hyllar det svenska lagets insatser under dagen och ser framemot morgondagens tävlingar;
- Det har varit en riktigt bra tävlingsdag, många väldigt fina insatser, en härlig stämning och laganda och bra individuella prestationer.
Är det några insatser du tycker sticker ut?
- Ja, C-flickornas tävling på 3m imponerade på mig. Det var en tävling med hög klass och riktigt bra standard överlag.

Det var också i C-flickornas svikthopp från 1m som Emilia Nilsson garip tog 
Sveriges första guldpeng med poängen 287,75 och där Sigrid Ekebäck gjorde en finfin tävling och landade fjärdeplatsen (281, 50 poäng) efter en ynka miss. Efter den starten spred sig guldstämningen i laget och det dröjde knappt en timme innan Hedda Nordstedt plockade hem Sveriges andra guldmedalj för dagen (300,50 poäng) och hennes tävlingskompis Emma Johansson tar ett brons (285,65 poäng). Även Heddas och Emmas tävling lyfter Ulrika Knape Lindberg fram som en höjdpunkt;
- Hedda såg målmedveten och fokuserad ut och gjorde en superfin tävling där hon genomförde sina hopp på ett bra sätt.
Juniorerna imponerade under dagen, hur såg det ut för seniorerna?
- Max (Burman) och Erik (Gundersen) hade fyra tävlingar i dag och det är en nyttig lärdom att kunna fokusera om efter en tävling och gå in i nästa. Det visade killarna när de gick ut och gjorde en mycket bättre prestation i juniorsynkron jämfört med seniorsynkron. Det var också roligt att se Mathilda (Roxne) och Linnea (Sörensen) under synkrohoppningen, de synkar bra och Linnea kan även hoppa synkro med Emma (Görebrant Gullstrand) så det är skönt inför framtiden med tanke på att alla tre är juniorer ett år till.

Dagens prestationer har alltså inte bara inneburit guld och gröna skogar under mästerskapen utan bådar också gott långsiktigt. Till Sveriges medaljskörd bidrog även Zackarias Pettersson i C-pojkarnas höga hopp där han tog ett brons med slutpoäng 296,20. I samma tävling deltog Richard Roop Iliste som bjöd på en fantastiskt bra en och en halv mollbergare och tog en fjärdeplats (295,70 poäng). I pojkarnas C-klass på svikten presterar Elias Petersen och Erik Ekenstierna ett guld respektive silver och bättrar på medaljhögen ytterligare. A-tjejerna Emma Görebrant Gullstrand och Christina Stefanidou tar hem ett guld (342, 25 poäng) respektive en fjärdeplats (269,95 poäng) i höga hopp och seniorerna Daniella Nero coh Mathilda Roxne är säkerheten själv när de visar att tävlingsrutin också ger medaljer i ädel valör.

Dagens tävlingar har bjudit på såväl rutinhoppning som extraordinära prestationer och när det går bra för ett gäng i laget sprider det ofta ringar på vattnet och allt fler och fler lyckas göra det där lilla extra som ger guldkant i tävlingen. I morgon startar tävlingarna klockan 9:00 svensk tid och då hoppas vi på en likartad svenskdag med framgång och glädje.

Dagen i bilder

loading...

Dagens svenska deltagare

Flickor C 3m:
Emilia Nilsson Garip
Sigrid Ekebäck

B-flickor 1m:
Hedda Nordstedt
Emma Johansson

A-pojkar 3m:
Max Burman 
Erik Gundersen

A-flickor höga hopp:
Emma Görebrant Gullstrand
Christina Stefanidou

Damer 3m:
Daniella Nero
Mathilda Roxne

Herrar 1m:
Max Burman 
Erik Gundersen

B-pojkar höga hopp:
Richard Roop Iliste
Zackarias Pettersson

C-pojkar 1m:
Elias Petersen
Erik Ekenstierna

Herrar och Damer Synchro 3m:
ErikGundersen
Max Burman
Linnea Sörensen
Emma Görebrant Gullstrand

Pojkar och Flickor A-B synchro 3m:
Erik Gundersen
Max Burman
Mathilda Roxne
Linnea Sörensen

Bra information

Information - klick
Tävlingens sida - klick
Resultat - klick

Tävlingsschema (svensk tid)

Friday 9.12.2016
09:30 - 10:00 C Girls, 3 meters
10:15 - 10:50  B Girls, 1 meter
11:05 - 11:35 A Boys, 3 meters
11:50 - 12:20 A Girls, platform
12:30 - 13:00 Opening Ceremony
13:15 - 13:35 Women, 3 meters
13:50 - 14:15 Men, 1 meter
14:30 - 15:10 B Boys, platform
15:25 - 16:00 C Boys, 1 meter
16:15 - 16:30 Men and Women, 3 meters syncro
16:45 - 17:05 Boys and Girls, 3 meters syncro