Gå till:   start    dag 1    dag 2    dag 3    dag 4    dag 5    dag 6

Försökstävlingar: 02.30-04.30
Finaltävlingar: 12.00-14.00

Brasilien hade en stor dag under dag 5 på VM. Guld och brons blev det.
Om finalerna dag 5

Johannes Skagius gjorde två riktigt bra lopp på 50m bröstsim idag. Först en rejäl sänkning av sitt svenska rekord ner till 26.17 sedan en simning i finalen på 26.18 _ hundradelen över. I försöken blev det en fjärde plats och i semifinalen belv det en elfte plats - 17/100-delar från finalplatsen. Bra simmat och nu hoppas vi att Johannes också får en bra träningsperiod att bygga upp sig för också 100m bröstsim. Två grenar hade varit bättre att få sprida tankar och arbete på under ett mästerskap.

Michelle Coleman i semifinalen på 50m fritt - hennes sämsta VM-gren och kanske inte riktigt hennes likör. Sprintsimningen har hon utvecklat rejält och kan säkert ha nytta av på hennes bättre grenar över 100 och 200. Idag blev det tionde plats och 21/100-delar från en finalplats. Sista finaltid 24.00 - hundradelen över Colemans personliga rekord.

mer...............

Ryssland gör en riktigt fin lagkapp och vinner den första grenen före USA och Brasilien. Ryssland har världsrekordet på distansen från EM i fjol men anmärkningsvärt var kanske att man kunde vinna utan att ha Morozov i laget. USA med lite tunnt bröstsim kunde inte matcha som sagt.

Katinka Hosszu vann klart 200m medley - överlägset. Kul att se kinesiskan Ye Shiwen, OS-ettan från 2012 tillbaka i de stora sammanhangen igen. Nu fyra efter Hosszu och två amerikanskor.

le Clos snabbast i semin på 100m fritt. Uppe ur vattnet innan siste man gick i mål. Allt för att ladda för nästa simlopp. Kul inslag.

Kelsi Dahlia ser ut att kunna ta världsrekordet på 100m fjäril i morgon. Dagens tips!

Härligt att se Nicholas Santos undervattenssimning på finalen på 50m fjärilsim. Där finns mycket att lära för den som vill simma fort i kort bana.

Olivia Smoliga vann 50m ryggsim före österrikiskan Pilhatsch.

Daiya Seto var ute efter ett världsrekord. Under 54 sekunder första 100 meterna på 400m medley, kanske lite tufft. Till slut blev det en överlägsen seger MEN inget världsrekord och inte heller japanskt rekord.

På damernas 100m bröstsim damer var det en överlägsen ledning för Jamaicas Atkinson men som så många förre tappade hon sista 10 meterna.. Hennes bröstsimsteknik är suverän men hon orkar inte en hel hundring.....

När sedan hemmalaget vann 4x200m fritt - du nåddes peaken under VM i simarenan i Hangzhou. Stor idrott med mycket inlevelse.
segrande ryska laget
4x50m medley herrar
(klicka på resultaten för att se bättre)

Försöken lördag

Vilken simning vi fick se och vilket svensk rekord som föddes. Av Johannes Skagius på 50m bröstsim. En sänkning från 26.43 till 26.17. En monstersänkning helt enkelt. Men nu gäller det att hålla tungan i rätt mun för att ta sig viadre till finalen. Det är bara hundradelar ner till åttonde platsen och det gäller att simma minst lika bra i semifinalen idag. (Finalerna startar 12.00).
Mycket bra simning kan det sammanfattas för Johannes Skagius.

Vidare till dagens finalpass också för Michelle Coleman på 50m fritt. Hon har en gång den här säsongen varit under 24 sekunder, då 23.99 och nu blev det 24.39 och en 13:e plats. Det frinns stor möjlighet för Misja att gå vidare - helt klart.

Christoffer Carlsen var i vattnet på specialdistansen 100m fritt. Det blev en 21:a plats och 47.50. Dryga halvsekunden över hans vassast och kanske enreaktion av hans fina 200m fritt igår?

Adam Paulsson simmade 400m medley. Denne mångrestare som har simmat lite mer sparsamt i Kina den här gången har inte fått till simningen som han tänkt. En bra bit över det personliga rekordet på 400m medley liksom det var på 400m fritt första dagen. Synd för kapaciteten och finalchanserna finns där!

Alla resultat från lördagen - klick
400m medley herrar Adam Paulsson  (personligt rekord 4.07.83)
100m fjäril damer försök
100m frisim herrar Christoffer Carlsen  (personligt rekord 46.95)
50m frisim damer MIchelle Coleman   (personligt rekord 23.99)
50m bröstsim herrar Johannes Skagius   (personligt rekord 26.43 SR)
4x200m fritt damer
Resultat

klicka på länkarna nedan för att komma till resp. dags heatlistor och resultatlsitor försök och final