Onsdagen den 26 juni 2013
Finaler

Följ Sum-Sim via resultatlänkar och Livetiming
Livetiming (du följer tävlingen i realtid)
Startlistor - Final Onsdag Försök Tors Final Tors Försök Fre Final Fre Försök Lör Final Lör  Försök Sön Final Sön
Resultatlistor - Final Onsdag Försök Tors Final Tors Försök Fre Final Fre Försök Lör Final Lör Försök Sön Final Sön
Resultat lista komplett (uppdateras efter varje gren)

18.00 Finalpasset

Väsby inledde med två grensegrar och ett rekord"

Ett typiskt svensk sommarväder drabbade Sum-Sim prologen i Landskrona. Regn och drivis och inte alls så skönt som det borde vara. Men prognosmässigt skulle onsdagen vara den sämsta dagen under veckan och nu hoppas vi att den är överstökad.
Fyra lagkapper inledde Sum-Sim. Nytt för i år med denna extra halvdag eller kväll för att hela det digra Sum-Sim programmet skall hinnas med.
Första dagen vanns två titlar av Väsby, en av Mölndal och en av Helsingborg. Så här gick det i de inledande 4x200-lagkapperna.

4x200 frisim P B
Mölndal satte dit tävlingarnas och sin första seger i de yngre grabbarnas 4x200m fritt. Men det var en ytterst jämn lagkapp. De tre första lagen inom 1,6 sekunder och de sju första inom åtta sekunder. Det är jämnt på 4x200m fritt. I det segrande laget - tre stycken bröder Havton - det känner vi igen. Mer överraskande än Mölndals seger var kanske Malmös andra plats, sju tiondelar efter segerlaget.  Helsingborgs Simsällskap på tredje plats. Snabbaste sträcktiden av alla, Olle Williamsson från Helsingborg med sina 2.01.13.

8   Skuru Idrottsklubb     8:43.80

Det var tuffa förhållande under den första dagen av Sum-Sim i Landskrona. Stark vind och massor med regn. Det kan bara bli bättre!

4x200 frisim F B

Järfälla hade ledningen första 100 meterna av de yngre flickornas 4x200m fritt men sedan var det Helsingborg som tog ledningen och förvaltade den hela vägen in i målen. Segertiden 8.49.51 - sex sekunder över Väsbys rekordtid från 2011. Järfälla klar tvåa i loppet MEN efter detta en mycket tuff match om bronsmedaljen mellan Danderyd och Kalmar

4x200 frisim P A
Väsby Simsällskap som de senaste åren mest har uppmärksammats med sina tjej-simmare tog den tredje grenen, äldsta klassens 4x200m fritt för pojkar. Strax under 2.01 i snitt för de fyra simmarna i laget från Upplands Väsby som vann på 8.03.49 - halvsekunden före Mölndals som tog sin andra medalj för kvällen. Västerås tog bronset före Helsingborgs SImsällskap

4x200 frisim F A
Väsbys tjejer ja. I sista 4x200m -lagkappen slog dom till riktigt ordentligt. Slog sitt eget rekord från i fjol med hela 10 sekunder och vann klubbens andra titel för kvällen. Tiden 8.26.87 - 23 sekunder före tvåan, S02 och sedan trean Helsingborg ytterligare tre sekunder efter på bronsplatsen. Snabbast av alla i tjejernas lagkapp, VM-simmerskan Louise Hansson med 2.01.17. En sträcka som hon kanske kommer att simma på VM. Tittar man på delsträckorna så var det annars bara max en simmare i varje lag som simmade under 2.10 - förutom i segerlaget Väsby, där alla fyra simmade under den noteringen. Väsby totalt överlägsna med andra ord.

1   Väsby Simsällskap       8:26.87   Sum-Sim rekord