EJM - Dag 7, 30 juni

Tävlande dag 7:
Mästerskapets sista dag tävlar Hedda Nordstedt och Emilia Nilsson Garip 3m Flickor A, försök kl. 10.00 samt Richard Roop-Iliste Höga Hopp Pojkar A, försök kl 12.00.  


Tjejernas försök på 3m blev inte riktigt som planerat. Både Emilia och Hedda missade satsen ordentligt i varsitt hopp och halkade därmed nedåt i resultatlistan. Hela tävlingen var i stort ganska speciell med många missar och "ovanliga" incidenter. Men allt kan hända, det gäller att alltid "expect the unexpected" och fortsätta fokusera till sista hoppet är klart. Emilia lyckades ta sig vidare, medan Hedda tyvärr missade finalen.

I Richards försök på höga gjorde Richie väldigt fina obligatoriska hopp och var med bra, låg 6:a, inför de valfria hoppen. Men tyvärr gjorde han en del missar bland de valfria och i den tuffa konkurensen hamnade han tillslut på 14:e plats och utanför finalen. Richie har ändå gjort många fina hopp under mästerskapet och får inför framtiden ta med sig lärdomar och erfarenheter. 

Emilia gick in i finalen med en hel del nerver men också men inställningen "jag har inget att förlora" och satsade fullt ut. Men återigen var det svårt att få satserna att stämma och det blev en ordentlig miss på två och en halv mollbergare. Men tävlingserfarenheterna börjar bli många och att det inte alltid går som planerat är också en viktig lärdom för framtiden. 

Med detta tackar vi också Emilia för EJM. Veckan startade med ett Brons för Emilia tillsammans med Hedda N. Den medaljen och prestationen sitter på näthinnan långt in i sommaren! 

Tack för detta Mästerskap! Snart är det dags för VM-laget att ge sig av till Sydkorea och Gwangju. De tävlingarna kommer ni givetvis också kunna följa här på Mästerskapssidan


 

Laget EJM Kazan 2019

Emilia Nilsson Garip -
A-klass 1m, 3m Syncro 3m
Hedda Nordstedt
A-klass 1m, 3m Syncro 3m
Hanna Johnsson Stjernström -
A-klass Höga Hopp, Syncro höga 
Hedda Grelz
A-klass Höga Hopp, Syncro höga 
Richard Roop-Iliste -
A-klass 3m, höga
Elias Petersen -
A-klass 1m, 3m
Matilda Nilsson -
B-klass 1m, 3m
Stella Lindqvist -
B-klass höga