EM Berlin - söndag

Dag 1               Dag 2               Dag 3               Dag 4               Dag 5               Dag 6  

loading...
Daniella Nero slutade på en tolfte plats efter damernas final på 3m med slutpoängen 265,40. Vann gjorde ryskan Nadezhda Bazhina med poängen 322,80 som var aningen vassare än silvermedaljören Tania Cagnotto som slutade på 318,25 poäng. Bronset gick till hemmanationen Tyskland och Nora Subchinski (poängen 317,90).

Daniella inledde sin serie lika säkert som i försöken med skillnaden att hon var betydligt vassare i avsluten. Både två och en halv volt framåt med helskruv (5152b) och tre och en halv volt framåt i gruppering (107c) fick bättre betalt, och det med rätta, än i försöken. Fantastiskt fin tre och en halv volt framåt belönades med sjuor och gav 58,80 för hoppet. Daniella höll sig i mitten av resultatlistan kring sjundeplatsen under de två första omgångarna men tappade sedan placeringar. Hennes tredje hopp, två och en halv bakåt i gruppering (205c) sladdar aningen på överslag och drar inte in lika mycket poäng som i försöken, här får hon nöja sig med 6,5:or och 54,60 till skillnad från 58,80 i försöksomgången. Två och en halv mollbergare i gruppering (305c) är otroligt hög och fin i starten, tyvärr missar Daniella sträckningen då den är så lätt och hoppet går på överslag. 39,20 blir totalpoängen för mollisen och ger Daniella en dipp ned i resultatlistan. Hennes sista hopp, två och en halv tyska i gruppering (405c) är också lätt runt och sladdar öven den aningen på överslag, 51,30 får hon med sig från hoppet till slutpoängen 265,40. Överlag har Daniellas hoppning sett väldigt lätt och positiv ut och hennes EM-final är ett styrkebesked inför framtiden.
loading...

Daniella Nero säkrar den tredje svenska finalplatsen i 2014 års europeiska mästerskap efter en fin utförd försökstävling för damer på 3m. Daniella slutade på 11:e plats med poängen 270,75. 

Det var en revanschsugen Daniella Nero som intog svikten under damernas försök på 3m. En missad finalplats på 1m blev till en säkrad finalplats på 3m efter stabil hoppning där hon utfört alla sina hopp i serien på godkända domarsiffror eller mer. Damernas försök överlag var ingen tävling som bjöd på den vassaste hoppningen, de tolv som tagit sig till final och de som, likt Daniella, har hållit en jämn nivå serien igenom. Inför finalen hoppas vi att Daniella kan gå in och göra en liknande tävling med aningen vassare avslut för möjlighet till ytterligare poäng att tjäna in. Försöksomgången vanns av italienskan Tania Cagnotto med poängen 321,45. Finalen sänds i SVT/ Play samt i eurosport och startar klockan 18:00.

Tävlingstider

12:00
Damer 3m försok
18:00
Damer 3m final

Nedan hittar du de flesta användbara länkar för att kunna följa EM i simhopp 2014:

Hela tävlingsprogrammet - klick
Livesändning - klick
Resultat - klick
Tv-tablå SVT - klick
Tv-tablå Eurosport - klick

Så funkar simhopp - klick
FINAs världsranking - klick

Officiella hemsidan- klick