Junior EM, Rijeka, tävlingsdag fyra

En sjunde- respektive åttondeplats för Frida och Emma i finalen

Finaltagg för Frida Källgren som hade väldigt goda förutsättningar in i finalen
Finaltagg för Frida Källgren som hade väldigt goda förutsättningar in i finalen

Frida Källgren och Emma Görebrant Gullstrand lyckades efter fin hoppning ta sig vidare till en final på 1m. Frida gick in med optimala förutsättningar i finalen då hon hade kammat ihop hela 182,45 poäng på de obligatoriska hoppen och då var rankad trea. Emma startade sin final med 169,80 poäng. Emma startade sin final på ett fint sätt, hennes en och en halv tyska i pik genererade 7-7,5 poäng av domarna och totalt 52,80 på hoppet. Hon höll sedan en hyfsat jämn nivå, precis som i försöken, och snittade mellan 5,5 och 6,5 poäng på resterande hopp. För Emma räckte detta till en pttondeplats och 357,90 poäng. Frida höjde sig under finalen och även om hon lyckades bättre med sin två och en halv mollbergare i gruppering (305c) än i försöken så var den fortfarande tillräckligt problematiskt för att hamna under godkänt-strecket hos domarna. Frida slutade på en sjundeplats med slutpoängen 359,65. Klart godkänd insats av tjejerna som laddar om inför tjejernas försökstävling på 3m på söndag.

Ingen final för A-killarna på 3m

Max Burman var taggad inför dagens tävling men lyckades tyvärr inte ta sig vidare till en final efter försöken på 3m.
Max Burman var taggad inför dagens tävling men lyckades tyvärr inte ta sig vidare till en final efter försöken på 3m.

Det blev tyvärr ingen final för våra A-killar Max Burman och Erik Gundersen på 3m. Det var Max som placerade sig som bästa svensk på en 14:e plats med slutpoängen 425,80. Både Max och Erik hade två missar i sin serie men hoppade för övrigt väldigt stabilt trots att de bitvis hade lite problem med starterna båda två. De obligatoriska hoppen var de som killarna lyckades bäst med, starka starter med mycket power i, kontrollerade hopp och hyfsat vassa nedslag. I försöken lyste domarsiffror över 7,5-8 poäng med sin frånvaro och det tycktes svårt att komma upp till mer än sjuor för de flesta, trots bitvis mycket fin hoppning från många av deltagarna i startfältet. För Maxs och Eriks del hade aningen högre domarsiffror inte räckt ändå med tanke på deras respektive miss i serien. En finalplats i detta startfält kostade över 446 poäng och i dag kammade ingen av killarna hem storvinsten. De fick nöja sig med en 14:e respektive 22:a plats där Eriks slutpoäng lydde 407,55.

Frida och Emma till final efter fin hoppning

Glad och nöjd Frida till final som 9:e tjej, med sig till finalen tar hon sin kamrat Emma Görebrant Gullstrand som slutade på en 6:e plats.
Glad och nöjd Frida till final som 9:e tjej, med sig till finalen tar hon sin kamrat Emma Görebrant Gullstrand som slutade på en 6:e plats.

Både Emma Görebrant Gullstrand och Frida Källgren tog sig till en final efter morgonens kval för A-flickor på 1m. Frida genömförde en riktigt bra tävling bortsett från en större miss i sin två och en halv mollbergare i gruppering (305c) som inte gick något vidare och Emma hoppade stilrent och säkert serien igenom. Frida blev framförallt belönad av domarna för sin kraftfulla hoppning som urskiljde sig i ett startfält med många tjejer som fjuttade iväg sina hopp. Efter de obligatoriska omgångarna hittade vi Frida på en tredjeplats och Emma Görebrant Gullstrand på en delad tolfteplats. Visst såg det ut som om även Emma säkert kunde plocka en finalplats när hon låg på en sjundeplats inför sista omgången, och visst gjorde hon det. En säkert genomförd serie av Emma innebar att hon klättrade i resultatfältet och slutade på en sjätteplats med slutpoängen 360,20. Emma tar alltså med sig 169,80 poäng in i finalen. Frida fick se ett par placeringar rasa efter sin miss i mollisen men som tur är har hon möjlighet att pröva lyckan igen i finalen. Frida stannade på slutpoängen 356,15 poäng och tar med sig 182,45 poäng in i finalen. Tjejernas final startar 16.00 i eftermiddag. 

EJM i bilder

loading...

Bra information

Tävlingens hemsida - klick
Tävlingsschema - klick
Liveresultat - klick
Livesändning - klick
Resultat - klick