Riksmästerskapen i simning
   25-28 juni 2020.

ALLA RESULTAT FRÅN RIKSMÄSTERSKAPEN - PARA-KLASSERNA 

Lång bana 50 meters bassäng - klick (uppdaterade resultat)
Kort bana  25 meters bassäng - klick

Nedan - uppdaterade resultat

Klart !!!!!
Nu finns resultaten från Riksmästerskapen i simning här på hemsidan. Du är uppdelade i två länkar för varje gren.En länk med långbaneresultaten och en med kortbaneresultaten. Varje länk uppdelad i:
Resultaten för seniorer, resultaten för juniorer, resultaten för ungdom.
Du läser resultaten på grenlänkarna ovan!!!

Under eftermiddagen kommer kommentater att komma på resp resultatsida!

Kolla gärna!
Det kan finnas några fel kvar. Vi vet att det ligger några dubbelresultat men vi skall städa undan dessa efterhand. MEN om du saknar eller något är fel ! Skicka en mejl till oss under adress: bo.hulten@telia.com

Speciellt för media
denna sidan hittar du Top-3 resultaten för Riksmästerskapen på 50 metersbana. Dessa resultat är oformaterade och kan gå direkt in i tidningarnas resultattablåer.
 

Sara simmade hem flest guld på RM

Sara Junevik, Falusimmerskan blev den mest segerrika simmerskan under Riksmästerskapen i simning. Landslagssimmerskan med specialitet på fjärilsim simmade hem sammanlagt fyra titlar under tävlingarna. 50 meter, frisim, ryggsim och fjärilsim. Lägg därtill seger på 100m fjärilsim.
Bland damerna stack den väldigt unga Lisa Nystrand, blott fjorton år gammal ut rejält. Salasimmerskan vann tre titlar, 200 bröstsim och medley samt så en överlägsen seger på 400m medley. Speciellt hennes simning på 200m medley med fina 2.16.47 lyfter sig över de andra loppen. Lisa kommer att bli mycket intressant att följa i framtiden.

Trippelseger fick vi se av Gustav Henriksen från Spårvägen i Stockholm. Han vanna alla ryggsimsgrenarna på herrsidan. Lucie Hanquet fr¨ån Göteborgssim blev distansbäst genom segrar på 400-800-1500m fritt. Lucie Hanquet  siom tränat bra många år i Sverige nu, är fortfarande belgisk medborgare.
 
Dubbelsegrare under tävlingarna var Hanna Eriksson som tagit steget ned från de lite längre distanserna till kortare och plockade hem gulden på 200 fjärilsimsim och frisim.

Oskar Hoff, Landskrona simmaren som  tränat i USA det senaste året (men nu fortsätter satsningen på hemmaplan) Hoff vann 50 och 100m fjäril, Adam Paulsson, Elfsborg – fanns på prispallen i fem grenar med två av dem överst på pallen, 200m fritt och 400m medley.

Av de yppersta simmarna i landet så kan nämnas att Sarah Sjöström inte simmade RM, Michelle Coleman simmade men med en fotskada som sinkade henne, Louise Hansson vann 100m fritt och deltog bara i en gren likså hennes syster Sophie som också var återhållsammen i sitt tävlande.

(texten ovan omfattar RM lång bana seniorer)


Fakta om Riksmästerskapen i simning
Under fyra dagar så har det simmats Riksmästerskapen i simning. Simning runt hela landet med massor av arrangörer. Grundregeln i Riksmästerskapen var att kunna genomföra simtävlingar helt enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Max 50 personer i simanläggningen samtidigt. Det betydde att stora krav på organistation ställdes på arrangörerna när det gällde själva oragniserandet av tävlingen. Mestadels har simtävlingarna skett på fyra banor istället för normalt sex till åtta banor och sedan har man slussat simmare in och ut i simhallarna för att uppnå kraven som ställdes.
Det fina vädret hjälpte till att få hela tävlingen att flyta enligt intentionerna. Det har simmats i simhallar, i utebassänger, i kort baljor som 25 meters bassänger och i långbana dvs 50 meters bassänger.
Det har tävlats i i olika åldersklasser och Riksmästerskapen har ju fungerat som ersättare för dels de inställda SM och JSM-tävlingarna men också för Sum-Sim, Svenska Ungdomsmästerskapen.
Detta har varit de yttre ramarna för Riksmästerskapen i simning som simmade på ett 70 tal platser runt om i landet.

Jönköping körde igång med RM torsdag förmiddag
Jönköping körde igång med RM torsdag förmiddag

Hejsan och välkomna till Riksmästerskapen i simning. Dessa kommer att pågå under perioden 25-28 juni och de sliytgiltliga resultaten kommer att finnas här sent under söndagen den 28 juni.
Under dagarna innan så kommer det att finnas bilder och kommentarer från olika ställen i landet och vi hoppas på att NI (dvs simmare, ledare, funktionärer) skickar oss bilder på info@masterskapssidan.se för publicering här på sidan.
Vi har delat upp redovisningen på fyra olika sidor - enligt grenordningen som du ser allra högst upp på denna sidan. Hela grenordningen (som inte behöver vara samma som man simmar på tävlingarna runt om ii landet) finns ute i högerspalten på denna och efterkommande sidor.

Länkar till Livetiming - klick (till klubbarnas egna Livetimingsidor)

Karlskrona simmar i sin inne-25:a

Grenar som kan simmas på RM

Det är ju upp till respektive arrangör att lägga upp tävlingen lite hur som helst. Vill man simma den på ett eller åtta pass - ja det är upp till resp. arrangör. Det är också upp till resp arrangör att simma tävlingen i den grenordning som man önskar. En hel del arrangörer använder sig av grenordningen men det är egalt. Man behöver inte heller simma alla grenar MEN varje gren har sitt gren nummer för att vi skall kunna köra ordentliga resultatlistor. Dessa resultatlistor kommer att läggas ut på Mästerskapssidan söndagen den 28 juni  Då kan du först få klart för dig om din slutgiltiliga placering i RM. Men notera - resultaten är under söndagen preliminär eftersom det kan finnas felkällor i rapporteringen och hanteringen så vi måste få ett dygn på oss innan vi gör listan helt officiell.

2020-06-13 Inget mästerskap utan tröjor
Precis som vanligt när det är mästerskap så kan man beställa tshirts och hooddies från Arena. I olika färger och med olika tryck så kan du göra din beställning redan idag. Sista beställningsdag är nästa söndag den 21 juni och då hinner du att få din produkter innan det är startdax på RM hemma hos dig.

Du hittar alla produkter på den här sidan - klick

Riksmästerskapen i simning 2020 ersätter SM/JSM och Sum-Sim i tävlingskalendern - men simmas på hemmplan pga. det rådande pandemiläget i världen just nu.

Länkar
Inbjudan - klick

Arrangerande klubbar (tom 21 juni)

Eskilstuna Simklubb
Falu Simsällskap
Göteborg Sim
Jönköpings Simsällskap
Kungsbacka Simsällskap
Landskrona Simsällskap
Ljungby Simsällskap
Malmö KK
Norrköpings KK
Simklubben Elfsborg
Simklubben Laxen
Simklubben Lödde
Simklubben Triton
Sjöbo Simsällskap
Spårvägen SF
Stockholms KK
Stockholmspolisens IF Simförening & Lidingö 
Säffle Simsällskap
Täby Sim
Umeå Simsällskap
Uppsala Simsällskap
Varbergs Sim
Västerås Simsällskap
Växjö Simsällskap
Örebro Simallians
Falköpings Simsällskap
Gävle SS & Harnäs Skutskär
Helsingborgs Simsällskap
Hvetlanda Simsällskap
Kalmar Simsällskap
Karlskrona Simsällskap
Klippans Simsällskap
Kristianstads SLS
Mölndals ASS
Osby Simsällskap
S 71
SK Hajen
Skuru IK Simning
Skövde Simsällskap
Sundsvalls Simsällskap
Södertälje Simsällskap
Värnamo Simsällskap
Väsby Simsällskap
Wisby Simsällskap
Ystad Simsällskap
Ängelholms Simsällskap

Alla grenarna i redovisningsordning (är INTE den ordning man simmar tävlingen i)

1 50m Frisim Damer
2 50m Frisim Herrar
3 100m Frisim Damer
4 100m Frisim Herrar
5 200m Frisim Damer
6 200m Frisim Herrar
7 400m Frisim Damer
8 400m Frisim Herrar
9 800m Frisim Damer
10 800m Frisim Herrar
11 1500m Frisim Damer
12 1500m Frisim Herrar
13 50m Bröstsim Damer
14 50m Bröstsim Herrar
15 100m Bröstsim Damer
16 100m Bröstsim Herrar
17 200m Bröstsim Damer
18 200m Bröstsim Herrar
19 50m Ryggsim Damer
20 50m Ryggsim Herrar
21 100m Ryggsim Damer
22 100m Ryggsim Herrar
23 200m Ryggsim Damer
24 200m Ryggsim Herrar
25 50m Fjärilsim Damer
26 50m Fjärilsim Herrar
27 100m Fjärilsim Damer
28 100m Fjärilsim Herrar
29 200m Fjärilsim Damer
30 200m Fjärilsim Herrar
31 200m Medley Damer
32 200m Medley Herrar
33 400m Medley Damer
34 400m Medley Herrar