SM Karlskoga/ Örebro 13-15 nov

Spännande tävlingsdag gav guld till Gullstrand

Foto: Mickey Missler
Foto: Mickey Missler

Andra tävlingsdagen under SM i simhopp 2015 bjöd på en härlig överraskning när Jönköpings Emma Gullstrand tog sin första seniormedalj på 3m, dessutom av valören guld. Emma är en spännande hoppare som haft en tydlig utvecklingskurva uppåt de senaste åren. Hon deltog vid junior EM i Moskva under sommaren där hon stod för fina prestationer och avslutar ett fint framgångsår med att kalla sig svensk mästarinna på 3m.

I damernas tävling på 3m, så väl i försök som i final, var det ingen av deltagarna som hoppade felfritt serien igenom vilket också gjorde att resultaten poängmässigt är något låga. Sedan Anna Lindberg slutade hoppa är högsta noteringen i en final på 3m för damer 298,45 poäng och gjordes 2013 av Johanna Johansson. Poängen till trots blev denna tävlingen en spännande sådan när tjejerna föjdes åt riktigt tätt från start till slut. Kampen om medaljerna var i högsta grad öppen. Det var till sist Emma som blev belönad med så väl titel som guldmedalj och slutpoängen 265,75. Silvret gick till Frida Källgren som låg dryga poängen bakom (264.25p) och bronset till Jönköpings Daniella Nero som avslutade sin final med poängen 233.55.

Dagens tävling för herrarna skedde på 1m där Jesper Tolvers ganska väntat kunde plocka med sig ytterligare en guldmedalj från årets SM-tävlingar (slutpoäng 317.20). Det var bakom Jesper som kampen om medaljer var en mer spännande historia. Killarna följdes åt relativt tätt serien igenom men det var Jönköpings Max Burman som i sista omgången till sist vann silvret efter en fin två och en halv volt framåt i pik (105b). Max Burmans slutnotering lyder 291.90. Bronset gick till Felix Raftewold (Stockholms Polisens IF Simhopp) som genomförde en stabil serie på 1m (slutpoäng 286.40). 

Sist men inte minst var det synchroparens tur att inta 3m. Herrarnas tävling bestod av två lag, Malmö KK representerat av Edward Fröding och Erik Gundersen samt Stockholms Polisens IF Simhopp som representerades av Simon Dimopoulos och Felix Raftewold. Även denna tävling var en spännande kamp med väldigt jämn hoppning från båda laget som följdes åt tätt under omgångarna. Det var dock Malmökillarna som var snäppet vassare och till sist kunde kamma hem guldmedaljen med slutpoängen 272.46. Stockholmslagets slutpoäng lydde 266.28.

I damernas synchro från 3m ställde desto fler lag upp. 9 lag totalt skulle göra upp om pallplaceringarna, varav ett lag bestod av våra gäster från Finlad vilka alltså deltog utom tävlan. Även damernas tävling var jämn. Bäst nivå höll våra finska gäster Taina Karvonen och Iira Latunen som samlade ihop högst slutpoäng (253.95), bakom dem hittar vi Malmölaget Ellen Ek och Linnea Sörensen vars slutpoäng 241.47 alltså räckte till ett guld och titeln svenska mästarinnor. Tjejerna utgör ett riktigt spännande synchrolag vilka vi förhoppningsvis får se mer utav framöver. Silvret gick även det till Malmö KK och laget Frida Källgren/ Wilma Stålarm som slutade på 234.48. Bronset gick till hemmahopparna Sarah Petersen och Mathilda Roxne (Bofors SHK) med slutpoängen 225.24.

Hej Guld-Emma!

Emma, här tillsammans med Simon Dimopoulos under EJM 2015. Emma, här tillsammans med Simon Dimopoulos under EJM 2015.
Grattis till guldet! Hur har det känts i dag under tävlingarna?
- Tack! Det har känts riktigt bra. Jag var så nervös i morse  att jag knappt kunde gå men det släppte, haha.
Vad härligt, precis som det ska vara. Trodde du i morse att du skulle stå här i dag med ett guld i handen?
- Nej, det trodde jag inte (skratt).
När började du inse att det var möjligt?
- Typ efter försöken. Jag tänkte att om jag hoppade lite bättre i finalen så kanske det skulle gå.
Häftigt, påverkade den insikten dig eller din hoppning något?
- Alltså¨, ja typ. Jag bestämde mig för att jag skulle höja mina poäng från varje hopp med cirka ett poäng och sen se hur långt det räckte.
Hur kommer du att fira ditt guld nu då?
- Jag har jag faktiskt ite ens tänkt på. Men jag kan ju börja med att ha en rolig kväll på banketten i alla fall.
Det låter som en god idé. Tack Emma och grattis än en gång!

Bildgalleri SM 2015 dag två

loading...

Tävlingstider lördag

10:00
Svitkhopp 3m damer försök
Svikthopp 1m herrar försök

16:00
Invigning SM i simhopp 2015
16:15
Svikthopp 3m damer final
Svitkhopp 1m herrar final

därefter:
Synchro 3m damer
Synchro 3m herrar

Vettiga länkar
Swedish diving team på facebook - klick
SM- evenemanget på fecebook - klick
Arrangörsklubbens webbsida - klick
Livesändning - klick
Diverecorder för live resultat - klick
Samlade SM- resultat från 2006 - klick