Dag 4,
Svikthopp 3m herrar
Synkro höga hopp herrar

Dag 4 och drygt halvvägs in i mästerskapet. Sverige hade inga deltagare med idag. 
Torsdagen bjöd på en fantastisk upplevelse för simhoppsentusiaster. 

Vobbliga knän
En tämligen lång försökstävling med tjugoåtta startande herrar inledde dagen. Det behövdes 329,35 för att gå till final vilket inte är en särskilt stark poäng i grenen. Det mest dramatiska från försöken var italienaren Tocci vars knän vek sig under satsen på tre och en halv mollbergare. Vad som kunde blivit en olycklig historia med tillbud resulterade enbart i ett nollhopp, dvs helt misslyckat. 
Topp tre efter försöken var Ilia Zakharov (Ryssland), Jack Laugher och Daniel Goodfellow. 

Armenien vinner brons
Dagen fortsatte med herrar synkro tio meter. Det starka ryska paret i Aleksandr Bondar/Viktor Minibaev gick mer eller mindre ohotat igenom tävlingen till förstaplatsen med 423,12. Silvret tog det unga lovande brittiska paret Matthew Dixon/Noah Williams med 399,90. Strax bakom, med 396,84 klev Armenien och detta var stort för dem. En rejäl framgång. Allt är som bekant relativt. Det här bronset var en seger för dem. 

Giganten Jack
Med finalen fick vi se en rejäl höjning på kvaliteten. Topp tre slutade alla över femhundra poäng. Den ryska simhoppsskolan har producerat tonvis med högpresterande simhoppare genom åren och deltagarna i dagens final var inget undantag. Flertalet hopp av herrarna noterades i poängkategorin Bra (7-8) och Väldigt Bra (8,5-9,5). Ilia Zackarov tog silvret med 519,05 före Evgenii Kuznetzov, 508,05. 
Trots makabert bra hoppning kunde ryssarna inte ta sig förbi britten Jack Laugher. Med sina fysiska resurser och utsökta teknik hoppade han till sig sitt andra guld. Segerpoängen noterades till 525,95. Han går nu för ett tredje guld tillsammans med Chris Mears på herrar 3m synkro. Paret vann OS-guld 2016 i Rio. 

Skäl att heja
I morgon är det blågula angelägenheter igen. Daniella Nero tävlar försök på 1m och förhoppningsvis får vi se henne i eftermiddagens final. 18 damer startar, 12 går till final. Försöken startar 10.30, finalen 16.00, svensk tid. 

Herrar 3m synkro final startar 14.30, svensk tid. Dock återfinns inga svenskar i det startfältet.
Resultat - här