7-nationers i Amsterdam

loading...

De juniorer som representerade Sverige vid 7-nationers under helgen var; Veronika Lindhal, Frida Källgren, Ellen Ek, Felicia Granath, Erik Gundersen, Linnea Sörensen, Mathilda Roxne, Felix Raftewold och Max Burman. Tränare var Sofia Garametsos och Henrik Stivert och domare var Love Swartz.

Det svenska landslaget slutade som femte nation när juniortävlingen 7-nationers avgjordes under helgen. Det blev en tuff start för det svenska juniorlandslaget som under pressen av ett hårt motstånd fick brottas mot den egna mentala inställningen och nervositeten. Lördagens tävlingar innebar att hoppningen tyvärr inte stämde överens med vad vi är vana att se, visst fanns där skymtar av "normalformen" men sammantaget var hoppningen inte densamma som på hemmaplan.

Laget ryckte så upp sig aningen under söndagen där Mathilda Roxne bjöd på dagens, och möjligen helgens, prestation när hon med stabil och stilren hoppning tog hem ett brons efter B-flickornas tävling på en meter. Hennes poäng, 297,30, är dessutom över kvalgränsen för Europeiska juniormästerskapen (EJM) och knappa poängen ifrån silvret som togs av Millie Haffety från Storbritannien (297,80). Mathilda hade redan under lördagen visat framfötterna då hon placerade sig på en femteplats efter B-flickornas tävling på tre meter.

Det var fler hoppare som tog sig över kvalgränsen för EJM. I A-flickornas tävling på en meter var både Frida Källgren och Veronika Lindahl över kvalpoängen. Frida gjorde en fin tävling och slutade femma med poängen 355,05, endast tio poäng från medalj, och Veronika slutade på sjundeplats med poängen 349,45. På tre meter lyckades Veronika återigen prestera en slutpoäng som var över kvalgränsen för EJM när hon hoppade in 385,45 poäng och slutade sexa.

Det svenska landslaget har som vanligt i tävlingssammanhang visat upp en god sammanhållning och varit ett enormt stöd åt varandra under tävling. Tävlingen som sådan har inneburit individuella framgångar samtidigt som forumet givit möjligheter för juniorerna och landslagsdebutanterna att stoppa ned ytterligare lärdomar och erfarenheter i tävlingsväskan för framtida bruk.

Fullständiga resultat hittas på följande länk- klick

Liveresultat - klick
Resultat- klick