Dag 2- lördag

2013 års ungdomsmästare i svikthopp 1m pojkar B Erik Gundersen hoppar för att försvara sin titel under lördagen.

Lördagens första tävling, pojkar D på enmeterssvikten,  innebar ombytta roller på prispallen. Gårdagens silvermedaljör på 3 meter, Elias Petersen, SK Poseidon, tog ett steg upp på pallen och petade därmed ned gårdagens segrare Erik Ekenstierna, MKK. Dubbelt Skåne i toppen i dag igen alltså, med poängen 188.30 respektive 170.65.

Även i flickornas A-tävling blev det revansch från gårdagens silvermedaljörska. Frida Källgren, MKK, gjorde 388.45 vilket var mer än nog för att ta tillbaka guldet från Veronica Lindahl, som inte alls hade gårdagens flow kvar. Veronica slutade på 371.75 efter att ha missat både två och en halv med helskruv samt två och en halv bakåt.

Plötsligt handlade det om Erik Ekenstierna och Elias Petersen igen. Men den här gången hade de tagit steget upp i såväl C-klassen som i hopptornet. Detta beror helt enkelt på att man inte tävlar höga hopp i D-klassen. Nu var det Eriks tur igen att stå överst, med en segerpoäng på 181.75. Imponerande av en D-klass hoppare.

Skånes hoppare var heta denna lördag. Även i flickornas B-tävling på 3 meter blev det dubbelt MKK på pallen. Prestationerna stod Wilma Stålarm och Linnea Sörensen för, de slutade på poängen 312.65 samt 304.50. Wilma uppvisade god sviktkontroll men har som, liksom i gårdagens tävling, lite kvar att arbeta med när det gäller nedslagen. Linnea missade sin två och en halv bakåt, vilken, om den sett ut som på träningen, skulle ha gett henne guldet. Tätt efter Linnea, på tredjeplats, följde Matilda Roxne, Bofors SK, på poängen 301.35. Hon gjorde bra obliga men höll inte ihop i de valfria omgångarna. Det var dock god marginal ned till fjärdeplatsen.

Av de 18 tjejer som ställde upp i flickor C var det Agnes Lindholm Glennow som utmärkte sig mest och därmed visade att även Stockholm ville vara med och slåss om förstaplaceringar denna lördag.  hoppade in guldet åt SPIF på poängen 210.55. Efter henne följde ytterligare två tjejer från SPIF, Matilda Claesson och Ella Engström. Så långt ned som till femteklassen, som tillföll Sara Petersen, Bofors SK, hade deltagarna över 200 poäng vilket innebar att tävlingens sista omgångar genomsyrades av god konkurrens och nervkittlande underhållning. Än mer tydligt blir det när man ser till att Sara missade sist sista hopp och därmed guldet, hon ledde med 8 poäng inför sista omgången efter att ha genomfört en mycket bra tävling. Dock missade hon i sitt sista hopp och visade därmed hur viktigt det är hålla tävlingen igenom.

Rapporter från resterande tävlingar kommer imorgon, söndag.
lördagens tävlingar.

Tävlingstider

Lördag 9:00
Pojkar D svikthopp 1m
Flickor A svikthopp 3m
Flickor B svikthopp 3m samt 
Pojkar C höga hopp
Lördag 15:00
Flickor C svikthopp 1m
Pojkar B svikthopp 1m
Flickor D svikthopp 3m
Pojkar A-D synchro 3m
Pojkar/ Flickor C-D synchro 3m

Liveresultat - klick
Resultat -
 klick