NM/ NJM – dag två

Andra dagen avslutas med guld i munnen

Andra dagen avslutas med guld i munnen

loading...
Eftermiddagspasset startade på bästa möjliga sätt för Sverige. Ett guld och ett silver i A-flickornas 1m tävling efter riktigt fin hoppning av både Veronika Lindahl och Frida Källgren. Det var två starka A-tjejer som startade sin tävling på 1m efter lunchpausen. Både Veronika och Frida höll en hög nivå från start till slut och bjöd på både kraftfull och vacker hoppning, något som också belönade sig poängmässigt. Veronika tog guldet med poängen 403,35 och Frida silvret med poängen 377,35.

Efter den svenska sviktframgången var det ytterligare två tjejer som gav sig in i tävling med lite jävlar anamma. B-tjejerna Linnea Sörensen och Mathilda Roxne inledde tävlingen på 3m på ett bra sätt. Säker hoppning med krut i starterna. Efter de obligatoriska hoppen låg Linnea och Mathilda i topp med finskan Roosa Kanerva tätt i hälarna. Linnea fortsatte att hoppa bra och höll ihop det hela vägen in i mål och slutade som nordisk junior mästarinna med poängen 349,05. Mathilda hade tyvärr en kraftigare miss i sin två och en halv volt bakåt i gruppering (205c) och lyckades inte riktigt hämta upp hoppningen inför sista rundan vilket gjorde att hon tappade två placeringar till våra grannar Finland och Norge.

Det var sedan damernas tur att inta svikten efter defilering. Här såg vi Daniella Nero och Veronika Lindahl som svenska representanter. Båda tjejerna inledde starkt och låg i topp från start. Daniella tappade sedan ledningen efter en två och en halv mollbergare (305c) som gick kraftigt under men hittade tillbaka till ledningen efter en riktigt fin en och en halv mollbergare med en och en halv skruv (5333d) som tog henne hela vägen till ett guld med poängen 257,25. Veronika landade tyvärr snett i satsen på två och en halv volt framåt i pik (105b), gjorde illa foten och var tvungen att avbryta tävlingen, goda nyheter är dock att det inte tycks vara något allvarligt.

Det dröjde inte länge innan nästa svenska guldmedalj trillade in när Jesper Tolvers genomförde en riktigt bra tävling på 10m. Vi fick se en stark Jesper med mestadels vassa avslut och en riktigt bra tre och en halv tyska i gruppering (407c) bland annat. Jesper tog guldet med poängen 391,20 dryga tjugo poäng före Norges Filip Julius Devor. Johan Sandell gjorde också en bra högatävling med fin hoppning men hade en miss i serien som kostade honom poäng. Johan slutade som fjärde man på poängen 312,75.

Sista paren ut för dagen var damer och herrar 3m synchro där vi återigen fick se Axel Dahl och Erik Gundersen i herrklassen. De fick sällskap av Ellen Ek i par med Linnea Sörensen på damsidan. Båda paren gjorde en fin insats i tävlingen men mötte starkt motstånd. Damerna i form av det finska paret Iira Laatunen och Taina Karvonen som efter en jämn kamp drog det längsta strået och vann guldet med poängen 240,72. Ellen och Linneas poäng blev 228,06. Axel och Erik gjorde också en bra insats på svikten, fin synchro med lite småmissar i nedslagen gav dem ett brons med poängen 288,48.

Fullständiga resultat hittar ni här. 

Två silver och två brons under förmiddagspasset

loading...

Förmiddagspasset under andra dagen av Nordiska Mästerskap i simhopp innebar ytterligare fyra medaljer till den svenska truppen, två silver och två brons.

Det var A-pojkar som inledde dagens tävlingar från 1m. Svenska representanter var Felix Raftewold och Erik Gundersen. Här kan vi konstatera att våra kära grannar Norge ligger i framkant, Daniel Jensen och Filip Devor är två starka killar på svikten och våra svenska killar nådde inte riktigt upp till samma nivå idag. Det finns bra bitar stilmässigt och teknikmässigt att lyfta fram hos båda killarna men idag var Norge otroligt starkt. Daniel Jensen vann guldet med poängen 495,90. Bäste svensk blev Felix Raftewold som placerar sig på en femteplats med poängen 355,45, Erik Gundersen slutar som sjätte man (324,80).

B-pojkarna Axel och Simon gick in i tävlingen på 3m med full insats och fokus genom hela serien. Hoppen var stabila och stirena och räckte hela vägen till medalj för killarna. Axel missade tyvärr sitt sista hopp, tre och en halv volt framåt i gruppering (107c) men tack vare fin hoppning i övrigt påverkades inte slutresultatet och Axel knep silvret med poängen 376,10. Strax efter kom landsmannen Simon Dimopoulos som tog bronset med poängen 373,45. Vann gjorde Danmarks Andreas Sargent Larsen med poängen 424,25.

Näst sist ut var C-flickorna Sarah Petersen och Hanna Johnsson-Stjernström som intog 1m. Både tjejerna inledde starkt med en del fina obligatoriska hopp. Sedan blir hoppningen aningen ojämn och en del nedslagsmissar drar ned poängen för tjejerna. Hanna gör sin första landslagstävling och gör det bra. Nervositeten finns där men hon lyckades överlag hålla ihop hoppningen serien igenom. För Sarah innebar tävlingen lite obalans i hoppningen. Hon ser ut att gå in i tävlingen med fullt fokus men tappar balansen lite i hoppningen till och från vilket påverkar poängen. Sarah slutar som sjätte tjej med poängen 211,65 och Hanna slutar strax därefter på poängen 208,85.

Synchro herrar och damer 10m avslutade förmiddagspasset där de svenska synchroparen Jesper Tolvers/ Johan Sandell och Isabelle Svantesson/ Emelie Wall deltog. Sverige kunde med denna tävling presentera två nya synchropar. Vad gäller killarna så har de inte samma hopp individuellt på 10m och höll sig därför till 5m med undantag för enstaka hopp på 10m. Killarna hoppade bra och höll en god synchronisering genom serien. En mindre nedslagsmiss drog ned poängen aningen men annars bådar paret gott för framtiden. Tjejerna var en positiv överraskning som synchropar, de höll också en jämn nivå i hoppningen och var inte långt efter de norska tjejerna som vann damernas synchro. Tjejerna slutade på silverplats med poängen 222,84 knappt sex poäng bakom norskorna Helle Tuxen/ Anne Vilde Tuxen (228,33). I herrarnas synchro var det Norge och Daniel Jensen/ Filip Devor som var vassast och vann guldet med poängen 350,04 ett par poäng före danska paret Martin Bang Christensen/ Andreas Sargent Larsen (335,28). Jesper och Johan fick nöja sig med ett brons och poängen 320,94.

Tävlingstider

Start 09:00
1 m Boys A
Platform Boys C
3 m Boys B
1 m Girls C
Platform synchro Women/Men

Start 14:00
1 m Girls A
3 m Girls B

Start 16:30
1 m Women
Platform Men
3 m synchro Men/Women

Mer info - klick
Livesändning - klick
Liveresultat - klick

Resultat - klick