EM Berlin - torsdag

Dag 1               Dag 2               Dag 3               Dag 4               Dag 5               Dag 6  

loading...

Jesper Tolvers slutade på en finfin 10:e plats med poängen 400,70 efter herrarnas final på 3m. Jesper gick in i finalen med en härlig attityd och positiv hoppning. Redan efter två omgångar syntes en självsäker och glad Jesper på svikten. Fokuserad inför uppgiften men avslappnad i forumet. Han bjöd på övertygande hoppning vilken också höll en högre nivå än i försöken även om det inte är synligt i slutpoängen. Förbundskapten Ulrika Knape- Lindberg kommenterar finalen med ett "jag har aldrig sett Jesper gör två så bra svikttävlingar som han gjort idag, fantastiskt kul". Riktigt roligt att få se en sådan positiv final, låt oss hoppas att Jesper kan spara känslan och inställningen och åter plocka fram den på lördag när det är dags för honom att tävla 10m. Det blev tyskt guld signerat Patrick Hausding som bjöd på ett riktigt fint sista hopp i hans två och en halv volt framåt med trippelskruv (5156b). Hausdings slutpoäng, 487,85, och knappt fyra poäng efter hittar vi Ryssland och Ilia Zakharov med 483,20. Bronset gick till Ilya Kvasha, Ukraina, som slutade på poängen 477,20. 

loading...

Första finalplatsen under EM i simhopp är säkrad efter försöksomgången på 3m för herrarna. Det var Jesper Tolvers som med en säker och stabil hoppning knep den sista finalplatsen med poängen 402,10. Vinko Paradzik slutade som 20:e man med poängen 341,90 efter en miss i sin serie.

Herrarnas försöksomgång på 3m blev en ganska spännande historia. Både Jesper och Vinko inledde sina respektive serier med positiv och säker hoppning, aningen missar i nedslagen kapade något poäng kanske men överlag såg det bra ut. Båda killarna hängde med bra i startfältet och höll sig i närheten av finalplatserna. Så kom den tredje omgången. Den österrikiske hopparen Constantin Blahas siffror är försvunna, det blir avbrott i tävlingen, Blaha får hoppa om och flertalet hoppare får inte till hoppningen. För Vinkos del innebar det att han landar fel på svikten och tappar balansen inför avhoppet på sin två och en halv olt framåt med dubbelskruv (5154b), han kör ändå men lyckas inte rädda hoppet. Missen innebär att han halkar ned till en 26:e plats efter tredje omgången. Även för Jespers del verkade den tredje omgången spöka. Han missar nedslaget i hans två och en halv volt bakåt i pik (205b), och halkar även han ned ett par placeringar efter omgången.

Inför de sista tre omgångarna tycks ändå killarna ha samlat ihop sig. Sakta men säkert plockar de placeringar och klättrar uppåt i resultatlistan i takt med att hoppen i serien avverkas. Stabil och säker hoppning ger dem fördel när andra hoppare har småmissar. Även om Vinko klättrar stadigt räcker det inte för en finalplats, han förlorade för mycket poäng i tredje omgången och även om han avslutar på ett bra sätt och lyckas komma igen under tävlingen så hamnar han utanför finalen denna gång. Jesper lyckas klättra hela vägen och knipa åt sig den sista finalplatsen med dryga 20 poängs marginal ned till 13:e man. 

Jesper Tolvers tävlar EM- final på 3m för Sverige klockan 16:00 i eftermiddag. Då sitter vi bänkade med snacks och flaggor och hoppas att han kan höja nivån ytterligare för en spännande final.

Profilen – Vinko Paradzik

Namn: Vinko Paradzik
Ålder: 21 (född 1992)
Bor: Södertälje.
Tävlar under EM: Svikthopp herrar 1m och 3m.
Har hoppat simhopp sedan: Har hoppat i 11 år.
Favorithopp: 205c på 1m och 5337d på 3m.
Hathopp: 107c 1m och 107b på 3m.
Största styrka som idrottare: Min största styrka som simhoppare är nog min stil och mina skruvhopp.
Ser fram emot under EM: Jag såg fram emot att få hoppa i en sån mäktig hall men såg inte fram emot maten, den är ganska tråkig och smaklös
Rutiner under tävling: Mina rutiner är att lyssna på musik mellan hoppen, helst rock som får mig att tagga till. Samtidigt kanske jag pratar med tränaren under tävlingen om något kul, sedan gör jag lite rörelser till hoppet jag ska utföra.
Något du förmodligen inte visste om mig: Min favoritfärg är blå och svart.

Tävlingstider

12:00
Herrar 3m försök
16:00
Herrar 3m final

Nedan hittar du de flesta användbara länkar för att kunna följa EM i simhopp 2014:

Hela tävlingsprogrammet - klick
Livesändning - klick
Resultat - klick
Tv-tablå SVT - klick
Tv-tablå Eurosport - klick

Så funkar simhopp - klick
FINAs världsranking - klick

Officiella hemsidan- klick