Dresden Cup 24-27 april

loading...
De internationella ungdomstävlingarna i Dresden började bra prestationsmässigt för Sverige. B-flickorna Linnea Sörensen och Mathilda Roxne var först ut på 1m där de visade upp fin hoppning utan några missar. Tyvärr hade de starkt motstånd i 32 andra hoppare vilket inte räckte hela vägen till finalplats. Linnea och Mathilda slutade som 17:e respektive 18:e hoppare. Efter en dags vila var det tjejernas tur att återta svikten i tävlingssammanhang, men två meter högre upp. Mathilda, som är relativt ny i tävlingssammanhang och inte har rutinen i att tävla i så hårt motstånd hoppade aningen nervöst och spänt och slutade som 24:e tjej. Linnea Sörensen hoppade inte bara bra utan knep också med lite tur en finalplats. Väl i final slog hon på on-knappen, vässade till några hopp och putsade tolfteplatsen till en sjundeplats med ett nytt personbästa på 335,50.

A-flickorna Ellen Ek och Isabelle Svantesson hade som mål att ta sig vidare till final i höga hopp i ett startfält på 18 flickor. Isabelle gjorde en fantastisk försökstävling med ett nytt personbästa på 342 poäng och dessutom i en tävling som denna med hög konkurrensnivå. Ellen hade tyvärr inte marginalerna på sin sida och missade en finalplats. Väl i finalen lyckades Isabelle inte matcha sin fina prestation ifrån försöken och slutade som tolva.

B-pojkarna Felix Raftewold och Simon Dimopoulos hade behövt 371 poäng på 3m för att ta sig till final men i tufft sällskap där många av killarna har högre svårighetsgrad i sin serie med exempelvis 3 1/2 framåt (107) räcker det inte hela vägen med lite småmissar. Efter en klart godkänd insats dock slutade killarna på en 14:e respektive 16:e plats. Tyvärr lyckades killarna inte heller ta sig till en final på 1m senare under helgen.

Wilma Stålarm plockade åt sig en finalplats i höga hopp flickor B efter en stabil insats under tävlingen där hon snittade 5 1/2-6 1/2 poäng på sina hopp. Även i finalen hoppade Wilma stabilt men tappade poäng efter ett mindre lyckat hopp, hon slutade elva. Sverige hade också ett glatt synchropar i Ellen Ek och Felicia Granath som intog tremeterssvikten. En jämn prestation utan missar ledde till en åttondeplats i hårt motstånd. För att klättra ytterligare på stegen behövs lite vassare hoppning dock.

A-flickorna Frida Källgren och Veronika Lindahl har även de stått på svikten under helgen. På enmeterssvikten var "stolpe ut" ett återkommande begrepp. Det gällde Frida i försöken då hon efter en satsmiss förlorade poäng som var avgörande för en finalplats, istället blev slutpoängen 334. Det gällde också Veronika som efter en riktigt fin försökstävling med 374 poäng, var en het kandidat till guldmedaljen i finalen. Hon snittade åttor på sina tre första hopp, sedan strulade det till sig ordentligt i ett annars säkert hopp och viktiga poäng för guldvittring försvann. Veronika slutade som tionde tjej i finalen med poängen 365. Veronika lyckades plocka en finalplats även på 3m, där slutade hon som elfte tjej med poängen 377,60.

Vi summerar Diving Dresden med fina svenska prestationer, bra kämpavilja hos adepterna och ett glatt humör. Det här gänget har inte låtit sig påverkas av eventuella motgångar utan hållit humör och fana högt genom hela resan. Vad som gäller för en garanterad finalplats är hög svårighetsgrad i en stabil och säker hoppning, något som ibland saknas hos våra simhoppare. Glädjande är att många av dem har framtiden för sig och har under helgen visat framfötterna, det ser spännande ut inför framtiden.
Veronika Lindahl som nyligen kvalificerat sig ungdoms-OS gör upp om medaljer i Dresden

Diving Dresden, eller Dresden Cup som tävlingen också benämns, är en internationell ungdomstävling som lockat unga simhoppare från världens alla håll och kanter sedan 2011. Diving Dresden är efter junior VM, den största internationella ungdomstävlingen som äger rum under året. På torsdag drar årets upplaga igång och Sverige är så klart representerade på både pojk- och flicksidan i de flesta tävlingar. Här kommer du att hitta en summering från tävlingen och självklart massvis med bilder.

Den svenska truppen som ska slåss om medaljer och placeringar är;
Veronika Lindahl- 1m och 3m
Frida Källgren- 1m
Felicia Granath-  3m och synchro 3m
Ellen Ek- Höga hopp och synchro 3m
Isabelle Svantesson- Höga hopp
Linnea Sörensen- 1m och 3m
Mathilda Roxne- 1m och 3m
Wilma Stålarm - Höga hopp
Felix Raftewold- 1m och 3m
Simon Dimopoulos- 1m och 3m
Coacher är Chris Rye och Moa Gyllenstierna.

Tävlingstider

Torsdag:
Försök 9:00- Finaler 15:30
Flickor B 1m
Pojkar A 3m
Höga hopp A-flickor
Fredag:
Försök 9:00- Finaler 15:30
Pojkar B 3m
Pojkar A 1m
Höga hopp B-flickor
Synchro 3m flickor A+B (endast final)
Lördag
Försök 9:00- Finaler 15:30

Flickor A 1m
Flickor B 3m
Höga hopp B-pojkar
Synchro 3m pojkar A+B (endast final)
Söndag
Försök 9:00- Finaler 15:00

Flickor A 3m
Pojkar B 1m
Höga hopp A-pojkar

Mer info- klick
Liveresultat- klick
Resultat- klick