GP Bolzano 1-3 augusti

loading...

Grand Prix tävlingen i Bolzano för det svenska landsladet summeras med blandade känslor. Det var ett stark lag som intog Bolzano, bara veckan innan hade laget deltagit i öppna italienska mästerskapen och bjudit på fina prestationer och resultat. 

Det var Jesper Tolvers och Vinko Paradzik som skulle inlett fredagens tävlingar på 3m men det blev Jesper som ensam fick försvara Sveriges färger då Vinko blev tvungen att stryka sig efter en smärre ryggskada. Försvara de svenska färgerna, det gjorde han dock med bravur. Jesper gick in i tävlingen laddad och bjöd på fin och positiv hoppning, den tog honom till semifinal och snöpligt nära en final. Knappt tio poäng fattades efter sista rundan och då hade Jesper legat trea fram till näst sista omgången En snubbling på målsnöret kan man säga men inte desto mindre bra hoppning för det. Jespers slutpoäng blev 398,40 och en nöjd Jesper summerar tävlingen med orden "Jag har inte hoppat så här bra på 3m sedan 2012".

Näst på tur för tävling  på 3m stod damerna Daniella Nero och Veronika Lndahl. Tävlingen summeras en blandad svensk insats när försöket var avklarade. Veronika inledde sin serie ganska stabilt men dessvärre missade hon sin tre och en halv volt framåt (107c) och nollade hoppet vilket satte stopp för alla planer att nå en semifinal. Slutpoängen för Veronika blev 194,15. För Daniella gick det desto bättre, hon hoppade riktigt bra, poängen 272,05 i försöken hade räckt till en finalplats om hon hade gjort om bedriften. Trots en inställning i semifinalen som andades "jävlar anamma" och fin hoppning även där av Daniella räckte det inte hela vägen till final och hon slutade på poängen 260,90, knappa sju poäng från finalen.

Jesper Tolvers inledde sedan högatävlingen men hann just inte göra så mycket mer än så innan en känning i axeln stoppade honom från att fullfölja tävlingen. Hade Jesper hoppat som han brukar hade en finalplats inte varit särskilt ansträngande då det endast krävdes dryga 350 poäng för att nå dit. Som sagt så summeras grand prix tävlingarna i Bolzano med blandade känslor. Det är glädjande formbesked inför EM samtidigt som vi hoppas och håller tummarna att skadorna som rapporterats inte är allvarliga och på så sätt hotar ett medverkande i EM.

FINA:s sjätte Grand Prix tävling för året går av stapeln i Italien och Bolzano. Sverige skickar en liten trupp bestående av hopparna Vinko Paradzik, Jesper Tolvers, Daniella Nero och Veronika Lindahl. Tränare under tävlingen är Peter Falkman och Brian Bungum.

Här kommer du att kunna läsa en rapport från seniorlandslagets medverkande i GP tävlingen i Bolzano i början av augusti.

Tävlingstider

Fredag 1 augusti
10:00 Försök

Herrar 3m
Damer 10m 
14:30 Semifinaler
Herrar 3m semifinal A
Herrar 3m semifinal B
Damer 10m semifinal A
Damer 10m semifinal B
18:00 Finaler
Herrar 10m synchro
Damer 3m synchro

Lördag 2 augusti
10:00 Försök

Damer 3m
Herrar 10m
14:30 Semifinaler
Damer 3m semifinal A
Damer 3m semifinal B
18:00 Finaler
Damer 10m
Herrar 3m

Söndag 3 augusti
11:00 Finalpass 1

Damer 10m synchro
Herrar 3m synchro
15:00 Finalpass 2
Damer 3m
Herrar 10m

Mer info - klick
Liveresultat - klick
Resultat - klick