Junior VM - svenskdag 2

loading...

Ingen finalplats på 3m för de svenska tjejerna

Det blev tyvärr ingen finalplats för någon av de svenska tjejerna när förmiddagens försökstävling var över. Veronika plcerade sig på en 18:e plats med slutpoängen 386,65 och Frida slutade på en 26:e plats med poängen 369,40.

Med ett startfält på 35 tjejer som vardera ska utföra nio hopp blev försökstävlingen en långdragen historia på nära tre och en halv timme. Att bibehålla koncentration och fokus under den tiden då prestationen enbart ligger på ett par sekunder är svårt och så tycktes även vara för de svenska tjejerna. Efter gårdagens fina prestationer på 1m och med en gedigen tävlingssäsong bakom sig är det inte heller konstigt att tjejerna såg aningen tyngre ut på svikten. Det var inte med samma lätta hoppning som under gårdagen, men däremot med samma hopparglädje och kämparglöd som Frida och Veronika avslutade sitt deltagande i årets junior VM.

Både Frida och Veronika hade en del missar i sina respektive serier och i ett startfält med tufft motstånd finns inga utrymmen för misstag om man vill ta sig till en final. Coach på plats, Sofia Garametsos, rapporterar att "Frida gör en godkänd insats, trots en större miss i sin två och en halv volt bakåt i gruppering (205c), då hon går in med full satsning genom hela tävlingen". Även Veronika visar upp samma attityd och "hoppar med stor potential och gör många fina saker tekniskt sett under dagens tävling" men då även hon har smärre missar i sin serie räcker det inte hela vägen till final. Veronika slutar på en 18:e plats med poängen 386,40. För att ta sig till final krävdes 414,35 poäng vilket innebar att Veronika hade behövt ligga närmre personligt rekord för att sluta bland de tolv bästa tjejerna. Frida halkade lite längre ned i resultatlistan och slutar på 26:e plats med poängen 369,40.

Idag är det dags för Veronika och Frida att visa framfötterna på 3m. Tävlingarna startar 10:00 lokal tid vilket innebär tävlingsstart 8:00 svensk tid.

Tävlingstider torsdag

Observera att följande tider är lokal tid för Penza, Ryssland som ligger två timmar före svensk tid.

Försök torsdag 11 september
10:00

A-flickor 3m 
14:00
B-pojkar 1m 
Finaler torsdag 11 september
17:00
A-flickor 3m 
18:00
B-pojkar 1m 

Mer information - klick 
Livesändning - klick
Resultat - klick