SM Karlskoga/ Örebro 13-15 nov

Revansch för Nero och full pott för Tolvers

Jesper Tolvers och Daniella Nero avslutade sina respektive SM-tävlingar 2015 med ett varsitt guld.
Jesper Tolvers och Daniella Nero avslutade sina respektive SM-tävlingar 2015 med ett varsitt guld.

SM 2015 avslutades med klarad kvalpoäng till EM för Nero (Jönköpings SS) och en full pott för Tolvers. För Daniellas del blev det revansch på 1m där hon efter en fin tävling inte bara fick med sig ett guld utan också klarade av kvalpoängen till EM. Även om slutpoängen 254.15 är dryga 30 poäng bättre än silvernoteringen så var där framförallt två tjejer som vågade utmana henne under delar av finalen. Frida Källgren (Malmö KK) och Mathilda Roxne (Bofors SHK) är båda två starka finalister som valde att hänga på när Daniella satte kurs mot guldet. Tjejerna hoppade stabilt men inte på sin absoluta toppnivå och Daniella blev till sist för stark för att de båda skulle kunna utmana. Silvret gick till sist till Malmö och Frida Källgren (225.95p) och Mathilda Roxne fick med sig ett brons ifrån dagen (slutpoäng 221.25). 

Damernas final gav positiva vibbar, inte enbart tack vare en klarad kvalpoäng, utan också på grund av alla de yngre förmågor som ger järnet i tävling och på allvar är framme och nosar på finalplatserna. En av dessa är Malmös Emilia Nilsson Garip som inte bara nosade utan också tog för sig och knep den sista finalplatsen. Dessa tjejer, med fler inräknade, har framtiden för sig och är ett härligt inslag att se i tävlingssammanhang. 

Herrarnas tävling på 3m vanns av Jesper Tolvers (Stockholms Polisens IF Simhopp) som fick full pott i de individuella grenarna under SM när han tog sin tredje raka guldmedalj under sista dagen. Jesper gjorde hoppmässigt inte sin bästa tävling men slutpoängen 350.80 gav honom ändå ett guld. Silvret gick till Malmö även på herrsidan efter en stabil serie från Erik Gundersen som också inledde med en riktigt fin två och en halv volt framåt i pik (105b). Eriks slutpoäng var 307.30 och strax därefter hittar vi bronsmedaljören från Stockholm, Felix Raftewold (302.45p). På herrsidan ser vi också en utveckling hoppmässigt där de lite yngre killarna börjar närma sig toppen på allvar, en företeelse som ska bli riktigt rolig att följa.

Årets sista SM har varit ett fantastiskt arrangemang, mycket tack vare alla funktionärer som lagt ned både tid och själ i arbetet. Medryckande tävlingar, härlig hoppning och spännande upplösningar ger sedan mersmak inför kommande tävlingar och förhoppningsvis blodad tand för de hoppare som är aktuella inför kommande Nordiska junior- och seniormästerskapen. 

Bildgalleri SM 2015 dag tre

Tävlingstider söndag

09:30
Svikthopp 1m damer försök
Svikthopp 3m herrar försök

13:30
Svikthopp 1m damer final
Svikthopp 3m herrar final

Vettiga länkar
Swedish diving team på facebook - klick
SM- evenemanget på fecebook - klick
Arrangörsklubbens webbsida - klick
Livesändning - klick
Diverecorder för live resultat - klick
Samlade SM- resultat från 2006 - klick