Junior SM 6-8 mars

Junior SM 2015 utspelar sig på två orter. Det är Malmö KK och SK Poseidon som tillsammans är värdar när Sveriges främsta juniorer ska koras. Höga hoppstävlingarna kommer att avgöras på fredagen i Lund medan sviktgrenarna huseras i Malmös Aqvakul.

Förra året regnade medaljerna över Malmö Kappsimningsklubb, där klubben kammade hem samtliga guldmedaljer på flicksidan och i många fall var det purple rain på hela podiet när tjejerna totalt utklassade motståndet som bjöds på. På pojksidan var det Stockholms Polisens IF som bjöd till konkurrens och kammade hem guld på 3m och i höga hopp. 

I årets junior SM är det 28 startande som ska slåss om placeringar och medaljer. Huruvida regerande klubb, Malmö KK, står sig i det startfältet återstår att se när SK Poseidon och Malmö KK bjuder in till simhoppssfest.

Hej Frida Källgren, fjolårets guldmedaljör på 1m!

Foto: Chris Rye

Vad ser du mest fram emot under helgens tävlingar?
– Jag ser mest fram emot att tävla på hemmaplan eftersom det inte händer så ofta, jag tycker det är roligt att se min träningsmiljö bli tävlingsmiljö.
Favorithopp och favorithöjd under JSM 2015?
– Favorithöjden på JSM blir nog 1m och hoppen är antingen 403b (en och en halv tyska i pik) på 1m eller 205c (två och en halv volt bakåt i gruppering) på 3m.
Förra året tog du guld på 1m och ledde i försöken på 3m men halkade ned till en sjätteplats i finalen. Har du några tankar eller förhoppningar om årets tävlingar? 
– Jag försöker att inte tänka på poäng och placering utan snarare tänka på vad jag ska göra på de olika hoppen. Sedan så satsar jag så klart på medalj.
Förutom roliga tävlingar, vad brukar JSM bjuda på annars?
– JSM är alltid en rolig tävling eftersom alla är ganska laddade och förväntansfulla. Eftersom vi är en så liten idrott så känner man ju alla och trots att man kanske är motståndare så behandlar alla varandra på ett snällt sätt vilket ju leder till att gemenskapen är på topp!
Brukar du vara nervös när du ska tävla?
– Absolut. Innan JVM var jag så nervös att jag redan dagen innan nästan blev svimfärdig.
Hur hanterar du en sådan nervositet?
– Jag brukar tänka på att andas lugnt och kanske sätta mig och spela spel på mobilen bara för att få tänka på nåt helt annat. Taggande musik får nervositeten att övergå till taggning för mig.
Har du någon dröm med simhoppningen?
– Drömmen med simhopp för mig är OS.
Finns det förebilder eller andra personer som inspirerar dig i ditt idrottande?
– Nja, ingen specifik. Jag vill egentligen inte ha en förebild då det skulle, enligt mig, innebära att jag skulle vilja bli som den här personen. Istället ser jag specifika personlighetsdrag och tekniker som jag tycker är fantastiska och försöker förbättra mig på det sättet istället.
Till sist, stort lycka till under helgens tävlingar!

Tävlingstider

Fredag 6 mars
15:00 Höga hopp flickor försök
Höga hopp pojkar försök
17:30 Höga hopp flickor final
Höga hopp pojkar final

Lördag 7 mars
9:30 Svikthopp 3m flickor försök
Svikthopp 1m pojkar försök
14:15 Invigning
14:30 Svikthopp 3m flickor final
Svikthopp 1m pojkar final
30 minuters paus
Synchro 3m flickor och pojkar final

Söndag 8 mars
9:00 Svikthopp 3m pojkar försök
Svikthopp 1m flickor försök
13:30 Svikthopp 3m pojkar final
Svikthopp 1m flickor final

Du vet väl att du kan följa oss på Facebook på Swedish diving team?!

Vettig information

Liveresultat - klick
Förra årets resultat - klick