Junior EM - svenskdag 1

Goda förhoppningar om mixed synchro efter jumpevent

Kanske har Sverige ett nytt lovande synchropar på ingång i Simon Dimopoulos och Emma Gullstrand. Paret gjorde en fin prestation i "jumpevent" som är en blandning av teamevent och mixed synchro. Varje nation kan delta med två till fyra hoppare som utför en serie på fem hopp där två av hoppen är synchroniserade hopp. Då den svenska laget inte hade lyxen att ha tillräckligt många deltagare för att "toppa" fick Simon och Emma den än mer tuffa uppgiften att försöka ge sig på toppade lag. Det gjorde de riktigt bra dessutom, fin hoppning och framförallt lovande synchro gav dem till slut en åttondeplats med poängen 217,80 endast två poäng bakom det ukrainska laget. Vann gjorde Ryssland med poängen 308,40.

Ingen individuell final för Emma eller Simon

Varken Emma eller Simon hade turen med sig för att knipa en respektive finalplats individuellt när de under förmiddagen påbörjade sitt junior EM. Båda två var oerhört nära dock, Emma var tio poäng från en finalplats och Simon ynka fem poäng ifrån den hägrande finalen.

Det var Simon som inledde EJM för Sveriges del, och det började bra han snittade sina obliga på 1m kring 7 poäng (173,69 poäng totalt) och låg efter sju rundor på en superfin elfteplats. Ett rejält intramp i sitt sista hopp, två och en halv volt framåt i pik, satte tyvärr stopp för Simons finaldrömmar då han var i svikten med fötterna och endast fick med sig 15 poäng för hoppet. Slutresultatet blev en 14:e plats och slutpoängen 313. Det verkade sedan som om Simon hade smittat av sig på Emma, även hon inledde starkt med siffran sju i snitt på sina obligatoriska hopp på 3m (178,35 poäng totalt) och låg sedan även hon 11:a efter sex hopp. Även här strular det till sig under sista rundan då Emma missar sträckningen i sin tre och en halv volt framåt (107c) vilket resulterar i ett kraftigt överslag och dryga 23 poäng. För Emma blev det en 18:e plats och en slutpoäng på 292,90 till slut på 3m. Både Simon och Emma har visat upp en härlig kämpaglöd som vi hoppas håller i sig till kvällens teamevent eller "jumpevent" som det kallas i Moskva. 

Tävlingstider fredag

9:00 Försök
Herrar 1m
Damer 3m
15:00 Finaler 
15:00 Herrar 1m 
16:00 Final damer 3m
17:00 Jumpevent