Junior EM - svenskdag 3

Bra prestationer av Simon och Emma när EJM summeras

Väl i finalen tycktes nerverna få lite mer utrymme än i försöken för både Simon Dimopoulos pch Emma Gullstrand. Inte så konstigt är väl det när man debuterar i ett junior EM, har sett finalplatsen hägra i två dagar och sedan, plötsligt befinner sig där mitt i händelsernas centrum. Våra juniorer har visat ett otroligt tävlingssinne, att som Simon gå in och slå personligt rekord med tolv poäng i en försökstävling, där ofta bedömningen är lägre dessutom, det om något är ett bevis på vilja. Båda två har under veckan haft finalplatserna säkrade tävlngarna igenom tills det där sista hoppet som skapat "stolpe ut" fram tills idag.

Varken Simon eller Emma lyckades få till samma spets i hoppningen som under försöken, det var lite fler nedslagsmissar som strulade till det för dem och gjorde att bragden i försöken inte gick att upprepa. Slutresultatet för Simon blev en 8:e plats och slutpoängen 382,10 och för Emma blev det en 9:e plats och slutpoängen 256,15. Både Simon och Emma har visat att de hör hemma på denna nivån och visat en fantastisk tävlingsglöd. Som debutant tar man alltid många nya intryck och erfarenheter med sig ifrån liknande tävlingar som förhoppningsvis kommer att gynna dem i framtiden. 

Ryssland har under årets junior EM varit helt överlägsna och tagit alla guld utom ett. Rysslands Ruslan Ternovoi vann killarnas 3m med poängen 488,89, ja du hörde rätt. Där har vi en del att hämta in på om vi som nation vill vara med och slåss om de ädla valörerna. Fram till dess är vi dock nöjda och stolta över vårt inspel under 2015 års junior EM.

Två svenska finalplatser under sista dagen av EJM

Vilket krutgäng vi har på plats i Moskva! Både Simon Dimopoulos och Emma Gullstrand tog under förmiddagens försökstävlingar finalplatser till Sverige. Då tävlingstider och grenar har varit under konstant omkonstruktion är det ännu aningen oklart när finalerna börjar men mer information kommer så snart som möjligt. Senaste news är att finalen för Simon startar 15:15.

Det var Simon Dimopoulos som visade vägen till final när han genomförde en helt makalöst bra försökstävling på 3m. Hoppningen var ren och kontrollerad med fina starter och riktigt bra nedslag, det var en Simon i sin allra bästa form som gjorde ett riktigt bra jobb på svikten, från början till slut serien igenom. Han bjöd bland annat publiken på en två och en halv mollbergare (305c) på 57,40 poäng som också gjorde att han klättrade upp till en femteplats efter sju rundor. Den femteplatsen släppte han inte ur sitt sikte, fortsatt bra hoppning gjorde att han också stannade där med en slutpoäng på 407,30. Poängen är ett nytt personligt rekord och gav honom en solklar finalplats. Att veta att man gjort en sådan tävling inför en final är en riktigt bra känsla att ta med sig in i finalen. Hur det än går i finalen är Simon redan en vinnare. Vi håller tummarna för en liknande prestation i finalen.

Emma Gullstrand plockade även hon den där efterlängtade finalplatsen i höga hopp under försöken. Emma visade också upp en hel del vacker hoppning men hade också ett par mindre missar som drog ned hennes poäng. Emma är inte den som ger sig under lite motgång och hon kämpade hela vägen in i mål. Emma tog sig till final som 10:e tjej med en totalpoäng på 253,45. I finalen har hon mer att ge i framförallt sina avslut, lite mer spets i hoppningen så skjuter poängen i höjden. Nu laddar vi om inför två riktigt spännande finaler som ska sätta punkt för Sveriges junior EM 2015.

Tävlingstider söndag

9:00 Försök
Herrar 3m
Damer plattform 
15:15 Finaler
15:15 Herrar 3m
? Damer plattform
? Damer synkro 3m