VM Kazan - 31 juli

Dagens event - damer 3m försök och semifinal  
herrar 3m final

Daniella om VM, laget, förväntningar och prestation

VM i Kazan 2015 är över, hur ser du på din VM-resa?
– 
VM har varit en härlig upplevelse som jag tar med mig många minnen ifrån. Uppladdningen har varit jättebra för min del. Jag har kunnat träna ordentligt i två månader då jag har varit ledig från skolan vilket har betytt jättemycket för att kunna förbättra formen inför mästerskapet. Sommarens tävlingar förberedde mig väl inför VM och jag kände mig laddad och redo när tävlingarna väl satte igång!
Vilka förväntningar hade du inför VM?
– Mina mål var att hoppa på min högsta nivå för att ta mig till final på 1m och semifinal på 3m.
Upplever du att du har nått dessa förväntningar? 
– Jag är nöjd med min 1-meterstävling även om jag inte kom till final. Marginalerna är små och det gäller att alla små detaljer i hoppen är perfekta vilket jag får jobba med inför kommande tävlingar. På 3 meter hade jag mycket mer att ge och är besviken på vad jag presterade där. Genom att ta in mina svårare hopp i serien och jobba vidare i höst hoppas jag kunna höja min nivå till nästa års EM.
Hur har laget ni åkt med varit?
– 
Vi har varit ett litet men väl sammansvetsat lag som hängt ihop i två veckor nu. Vi har hunnit med mycket träning men också sett staden. Jag har trivts jättebra och känt att laget hjälpt mig både att prestera i arenan och gjort att jag kunnat koppla av mellan tävlingar och träningar.
När du summerar VM 2015, vad tar du med dig i ryggsäcken som en styrka och en lärdom?
– 
VM var en fantastisk upplevelse och något jag vill uppleva igen. Istället för att se detta som ett avslut på denna säsongen, ser jag det som en start inför nästa säsong och tar med mig motivationen och inspirationen som sommarens tävlingar gett mig in i vardagsträningen det kommande året. Konkurrensen hårdnar för varje år och det gäller att vara i toppform både fysiskt och psykiskt för att klara av påfrestningarna på den här nivån.
Vad händer nu efter VM?
– 
Nu har jag fyra veckors sommarlov från mina läkarstudier och ett par veckors ledighet från hoppningen. Jag ska spendera tiden med min pojkvän, familj och vänner och njuta av sommaren och förhoppningsvis lite sol!
Tack Daniella och lycka till!

Daniella Nero tog sig heller inte vidare till någon semifinal på 3m under VM i Kazan
Daniella Nero tog sig heller inte vidare till någon semifinal på 3m under VM i Kazan

Inget avancemang till semifinal för Daniella på 3m

Även på 3m var poängen som krävdes för semifinal absolut nåbar för Daniella Nero. Det var tyskan Nora Subshinski som tog den sista kvalplatsen med poängen 282,45 och då hade hon två smärre missar i sin serie. Hon var inte heller den enda, det var många missar, någon omstart och slarvig hoppning, saker som inte hör hemma på ett VM kan man tycka. Kinesiskan He Zi och kanadensiskan Jennifer Abel är två goda exempel på hoppare som visat upp en hög klass redan under försöken och ser oerhört stabila ut inför semifinal och final.

Vårt egna hopp Daniella Nero inledde säkert med en två och en halv volt framåt med hel skruv (5152b) på 58,50 och placerade sig, liksom sex andra, på en 13:e plats. De två nästkommande hoppen gick inte enligt planerna. Tre och en halv volt framåt (107c) går snarare nedåt än uppåt i starten och Daniella får kämpa runt hoppet som har för lite rotation. Hon gör ett bra jobb för att få i hoppet men det går ändå på underslag. Ungefär samma sak händer sedan på hennes två och en halv volt bakåt i gruppering (205c) men här beror det kraftiga underslaget också på att Daniella sträcker ut hoppet för tidigt. Hon får med sig 48,05 respektive 33,60 poäng från dessa rundor vilket också innebär att hon halkar ned till en 35:e plats efter 3 rundor. Daniella avslutar sedan sin serie på ett bra sätt, en hög och kraftfull två och en halv mollbergare (305c) och en fin och kontrollerad två och en halv tyska (405b) vittnar om vad Daniella har kapacitet att göra på svikten. 53,20 respektive 52,65 poäng för dessa hopp. Jämfört med hennes konkurrenter har Daniella lite för låg svåroghetsgrad. De flesta av tjejerna som slåss om kvalplatser har sina bakåtrotationer, mollirotationer och tyskarotationer i pik och inte i gruppering och här finns en möjlighet för Daniella att vinna mark i framtiden. Idag fick hon nöja sig med en 31:a plats och slutpoängen 246.

Dagen i bilder

TV-sändningar

Tv4 tablå - klick
Eurosport tablå - klick

Tv4 play premium - klick

Vettiga länkar

Officiell hemsida - klick
Hela tävlingsschemat - klick
Videoklipp - klick
Youtubekanal - klick
Facebooksida - klick

@kazan2015
#Finakazan2015 #Kazan2015 #FINAworlds