7- nationers dag två

loading...

Foto: Elsa Gregersdotter och Chris Rye

Frida avslutade 7-nationers med en femteplats

A-tjejerna Frida Källgren och Mathilda Roxne hade båda hoppat bra under inhoppningen och tycktes taggade för tävling på 1m. Tjejernas tävling blev den sista för Team Sweden som blev tvungna att stryka sig från killarnas synchrotävling på 3m då Axel Dahl som tidigare under dagen haft problem med en hälsena inte kunde fortsätta. Både Frida och Mathilda gjorde varsinna bra tävlingar med säker hoppning på godkända domarsiffror. Stabil hoppning utan flertalet större missar räckte dock inte riktigt hela vägen mot topplaceringarna då några av de andra tjejerna var snäppet vassare. Storbritannien placerade sig i topp med Millie Fowler och Lydia Rosenthall i täten (380,85p respektive 374,40p), strax därefter hittar vi Vivian Barth från Schweiz på en tredjeplats med poängen 350,70. Vad som utmärker toppen bland tjejerna generellt är att de är vassare i stil och nedslag medan våra svenska tjejer står sig bra vad gäller exempelvis teknik. Frida slutade som femte tjej med poängen 347,25 och Mathilda slutade som tionde tjej med poängen 298,30. I slutsummeringen hittar vi Sverige som femte bästa nation.

Svajig tävling på 3m för A-killarna

Tävlingen för A-killar på 3m var en svajig sådan ut svensksynpunkt. Både Axel Dahl och Erik Gundersen inledde starkt med säkra obligatoriska hopp. Axels hoppning, vars styrka ligger mycket i hans stil och grace, kom till sin rätta just under de obligatoriska hoppen på 3m och han fick med sig en stark inledning i tävlingen. Sedan går det sämre och Axel hänger inte längre med i startfältet utan halkar ned då han tyvärr får med sig ett par större missar i hoppningen. Erik var aningen svajig i hoppningen, hade lite balansproblem i sina starter och bjuder bitvis på bra hoppning och bitvis på ostabil hoppning. Erik placerar sig till slut på en elfte plats (397,10p) och Axel på en tolfte plats (381,30p). Vann gjorde Fritjof Seidel (GER) efter en stabilt genomförd serie.

Hanna slog personligt rekord på 1m

B-tjejernas tävling på 1m bjöd inte på några större toppar och dalar. Antalet åttor utdelade av domarkåren går att räkna på en hand. Antalet domarsiffror mellan sex och sju poäng var desto fler och likaså gällde för de svenska tjejernas serie. Hanna Stjernström genomförde en riktigt bra tävling utifrån sin kapacitet och slog personligt rekord när hon slutade som nionde tjej med poängen 251,45. Sarah Petersen hade lite smärre missar i sin serie men genomförde på det stora hela även hon en bra tävling, Sarahs slutpoäng var 246,80. Även här var Tyskland mest framgångsrikt då Lena Hentschel vann med poängen 331,40 efter stilren och stabil hoppning. Fullständiga resultat hittar ni på tävlingens hemsida i spalten till höger.

Simon på en femteplats på 3m

Den andra tävlingsdagen under 7-nationers inleddes av B-pojkarna Simon Dimopoulos och Felix Raftewold som tillsammans med tio andra killar intog 3m. Det var ett förhållandevis starkt starfält där toppen höll sig rätt stabilt genom tävlingen. För de svenska killarna fanns både styrkor och svagheter att ta med sig från tävlingen. Simon hoppade väldigt stabilt tävlingen igenom men missar lite extrapoäng på att han är aningen trubbig, vässar han till spetsen i sin hoppning kommer Simon att bli mer konkurrenskraftig. Felix bjöd på fina starter och god teknik men fick inte till avsluten på bästa möjliga sätt vilket ger honom en slutgiltig tiondeplats, poängen 327,45. SImons stabila hoppning gav honom en femteplats till slut på poängen 385,85. Vann gjorde även i denna gren Lou Massenberg från Tyskland med poängen 447,80. För fullständiga resultat se tävlingens hemsida i spalten till höger.

Hej Hanna Stjernström

Foto: Elsa Gregersdotter Foto: Elsa Gregersdotter

Du slog personligt rekord idag, hur gick det till?
– Jag har bara tävlat i B-klass en gång innan den här tävlingen och då gick det inte så bra. Idag gick det ganska så bra och sen har jag lite svårare hopp i min serie så det kanske var därför jag slog pers idag.
Berätta om hur du upplevde din tävling på 1m idag.
– Det kändes kul, tävlingen gick ganska fort för jag behövde inte vänta så länge mellan varje hopp. Om det är jättelång tid mellan varje hopp tappar man koncentrationen och så är man inte så uppvärmd längre. Sedan tycker jag vissa hopp blev bättre än på träning och då blev jag glad.
Vad är viktigt för dig när du tävlar?
– Att jag får stå en stund på svikten innan jag gör mina hopp och tänka igenom hoppet lite och koncentrera mig. Jag har en del små rutiner som jag gör under varje tävling också, så om någon rutin går bra under ett hopp så kanske jag gör det på ett annat hopp också men jag brukar byta ut rutinerna när det är nya tävlingar också.
Hur har det varit att tävla för ett landslag tycker du?
– Det är kul men det känns också som om man har lite mer press på sig för att man har blivit uttagen. Om jag hoppar dåligt känns det som om någon annan kanske hade kunnat göra det bättre så jag brukar vara mer nervös då inför tävlingarna
Hur hanterar du den pressen och nervositeten?
– Jag försöker tänka att det inte spelar någon stor roll hur det går utan att det som är vitkigt är att jag gör mitt bästa, jag försöker ju bara hoppa så bra jag kan.
Har du någon dröm med din simhoppning?
– Njae, inte riktigt en dröm så. Jag vill ju komma till så stora tävlingar som jag kan men sedan får jag se.
Vad tycker du är det bästa med simhopp?
– Det bästa är att det är kul, man kanske har en dålig dag och då är det kul att komma till träningen och bara köra sina hopp. Jag är väldigt koncenrerad på träning och då glömmer man det runt omkring, det är skönt ibland.
Tack Hanna och lycka till i framtiden!

Tävlingstider söndag

10:00
Pojkar B 3m
Flickor B 1m
15:00
Pojkar A 3m
Flickor A 1m
Synchro pojkar A/B 3m

Du vet väl att du kan följa oss på Facebook på Swedish diving team?!

Vettiga länkar

Livesändning - klick
Liverresultat - klick
Mer info - klick
Resultat - klick
Bildarkiv - klick