EM Rostock - tävlingsdag 2

Hej EM-debutanten Isabelle Svantesson!

Du gör EM-debut i år, hur känns det att delta på ett europeiskt mästerskap och få representera de svenska färgerna?
– Det känns jättehäftigt och roligt.
Underbart är kort brukar man säga och det gäller även för ditt EM, du startade igår och idag är det redan över, hur har du upplevt tävlingarna?
– Det har varit roligt att få vara med och tävla mot Europas bästa hoppare. Team event har jag aldrig tävlat förut men det var en rolig tävling.
Det blev en sjundeplats i teamevent och en 16:e plats individuellt på 10m, hur summerar du dina prestationer under EM?
– Jag är mest nöjd min min prestation igår på team event. Idag när jag tävlade individuellt gjorde jag ingen jättestor miss men det var heller inget hopp som jag satte på så sätt som jag ville.
Vad är du mest nöjd över med tanke på dina två tävlingar?
– Jag är nöjd över att jag lyckades hoppa ungefär som jag brukar trots lite extra nervositet.
Hur hanterar du sådan nervositet?
– Jag brukar försöka koppla bort "omvärlden" och bara fokusera på mig själv och på det jag ska göra.
Vad ska du göra under resten av mästerskapet?
–Jag ska kolla och heja på de andra när de tävlar.
Om du summerar ditt första EM och blickar framåt, vad kommer du att ta med dig från denna erfarenheten in i framtida tävlingar?
– Den här gången var det ganska mycket nytt för mig och inför framtida stora tävlingar kommer jag nog känna mig lite mer trygg. Det jag tar med mig är att många av mina konkurrenter har bra nedslag så det är något jag måste jobba på.
Tack så mycket för din tid och ha ett fortsatt roligt EM!

Isabelle Svantesson slutade som 16:e tjej på 10m, här under EJM 2014. FOTO: Chris Rye
Isabelle Svantesson slutade som 16:e tjej på 10m, här under EJM 2014. FOTO: Chris Rye

Positiv EM-debut för Svantesson trots missad final

Isabelle Svantesson lyckades inte rå på konkurrenterna i tornet under försökstävlingen och tog sig därmed inte till eftermiddagens final. Isabelle som sett väldigt stabil ut under träning lyckades frammana liknande hoppning i försöken men skillnaden att de var betydligt mycket lättare i starterna. Lättare starter innebar tyvärr också att hoppen roterar snabbare och går aningen på över och där tappar hon lite i poäng mot de andra tjejerna. Sammanfattningsvis har Isabelle mer att bjuda på vad gäller hoppningen på 10m men gör ändå en fin insats i och med de positiva signaler som starterna innebär. Isabelles EM-debut blir klart godkänd med en sjundeplats i teamevent och en 16:e plats på 10m med slutpoängen 221,05 och är en erfarenhet som hon kan ta med sig i ryggsäcken. 

Medan team Sverige firar Isabelle Svatenssons student laddar vi om för morgondagen när det är dags för Vinko och Jesper att tävla herrar 3m. Klockan 10:00 startar försöksomgången.

loading...

Ingen final på 1m för Vinko Paradzik

Det blev tyvärr ingen final på 1m för Vinko Paradzik som efter en skakig försökstävling fick se sig besegrad av mer stabila konkurrenter. Vinko inledde sin tävling på ett bra sätt med en två och en halv tyska (405c) som gav honom 7:or, dryga 65 poäng och inledningsvis en sjätteplats. Sedan började ansatsen att strula. Både i tre och en halv volt framåt (107c) och trippelskruven (5136d) får han för mycket fart med sig framåt viket påverkar de sista delarna i ansatsen, upphoppssteget och avhoppet. Hoppen driver ut och Vinko får kämpa hårt för att få runt dem. Han får med sig dryga 31 poäng på 107c och dryga 12 poäng på trippelskruven (5136d) som knappt hinner runt. Omgångarna resulterar i ett tapp i resultatlistan som han har svårt att ta igen och förlorar då även möjligheten att ta sig till final. Vinko avslutar sin serie på 1m med en fin mollisskruv (5335d) där han tar revansch på ansatsen som nu sitter där den ska och avslutar hoppet aningen under men med fin kontroll och stil vilket ger honom 68,50 för hoppet och en slutpoäng på 253. För att delta i en final hade han behövt göra kring 330 poäng. Vi passar på att gratulera våra grannar Norge som knep den sista finalplatsen i och med Espen Bergsliens 329,90.

Näst ut är Isabelle Svantesson som intar 10m klockan 13:00 och ska där tampas om en finalplats.

Tävlingstider onsdag

10:00
Herrar 1m försök
13:00
Damer 10m försök
15:30
Herrar 1m final
17:30
Damer 10m final

Vettiga länkar

Nedan hittar du lite användbara länkar för att kunna följa EM i simhopp 2015:

Hela tävlingsprogrammet - klick
Livesändning - klick
Resultat - klick

Svenska EM-resultat - klick
Så funkar simhopp - klick
FINAs världsranking - klick

Officiella hemsidan- klick