SM i Jönköping 1-3 maj

Tävlingsdag 1                            Tävlingsdag 2                              Tävlingsdag 3

loading...

Frida Källgren och Vinko Paradzik svenska mästare

Sista tävlingsdagens först SM-guld gick till Malmö och Frida Källgren som var säkrast i sin hoppning, för detvar en skakig final på damsidan. Inte i samma utsträckning som under förmiddagens försöksomgång men ändå bitvis krånglig. Det var ansatser som tycktes strula, nedslag som inte riktigt fanns där och rotationer som både gick för snabbt och för långsamt. Frida Källgren segare med poängen 234,90 före Jönköpings hemmahopp Daniella Nero (225,05p) bronset gick till Fridas klubbkamrat Ellen Ek (217,00p).

Herrarnas final på 1m var en mer spännande historia. Killarna gick in i tävling med jävlar anamma och fokusering som man inte trodde fanns på denna jord. Finalen bjöd på flertalet fantastiska hopp av inte bara en hoppare utan flera. Många av killarna tycktes taggade på att göra upp om sommarens sista SM-medalj. Våra finska gäster var inte heller sena på att haka på, Jouni Kallunki (slutpoäng 329,95p) visade upp en riktigt explosiv hoppning som genererade höga poäng i bland annat en riktigt fin tre och en halv volt framåt (107c). Det var till sist Södertäljekillen Vinko Paradzik som klättrade högst upp på pallen och tog emot ett SM-guld efter en fantastiskt fin två och en halv mollisskruv (5335d) som gav honom 69 poäng blankt och ett garanterat guld med slutpoängen 371,85, en poäng som även är över kvalgränsen för VM. Andraplatsen och tillika silvret gick till Stockholmspolisen simhopp och Jesper Tolvers som inte riktigt hittade dagsformen fullt ut, Jespers slutpoäng blev 321,40. Bronset gick till Johan Sandell, slutpoängen 279,40 som även han gjorde många fina saker i sin simhoppning idag. 

Vi tackar Jönköpings SS för ett fint arrangermang av årets senior SM och laddar vidare inför sommarens utmaningar. På återseende.

Förmiddagens försöks- och finalpass innehöll varierad hoppning. Damerna höjde sig rejält från försök till semifinal men inför finalen hoppas vi på än mer vass simhoppning. Semifinalen vanns av Daniella Nero (Jönköpings SS) med poängen 270,25 före två malmödamer Frida Källgren (223,40p) och Ellen Ek (220,55p). Samtliga tjejer går vidare till eftermiddagens final som startar 14:30.

För herrarnas del var tävlingen mer jämn. Killarna höll en relativt hög nivå på hoppningen och för många av de tävlande innebar detta att de var tvungna att verkligen slåss för sina poäng. Vann försöksomgången gjorde Jesper Tolvers (Stockholmspolisen simhopp) med poängen 363,00 före södertäljekillen Vinko Paradzik (351,85p). På en bronsplats ligger just nu Axel Dahl (Malmö KK).

Anna Lindberg har förmodligen svenskt rekord i SM-guld, 73 stycken är de och hon har även högst poängnotering på 3m.
Anna Lindberg har förmodligen svenskt rekord i SM-guld, 73 stycken är de och hon har även högst poängnotering på 3m.

Dagens SM-statistik (där högsta notering gäller from -06)
Högsta notering 3m damer: Anna Lindberg 2012 – 351.70
Högsta notering 1m herrar: Magnus Frick 2008 – 387.65

Tävlingstider

Försök/ semifinaler 09:30
Svikthopp 3m damer
Svikthopp 1m herrar
Finalpass 14:30
Svikthopp 3m damer
Svikthopp 1m herrar

Du vet väl att du kan följa oss på Facebook på Swedish diving team?!

Vettiga länkar

Livesändning & liveresultat - klick
SM-statistik sedan 2006 - klick
Resultat - klick
Inbjudan - klick