Junior EM, Rijeka, tävlingsdag ett

Ingen toppentävling för Jumpevent-gänget

Det svenska "Jumpevent"- laget bestående av Emma Johansson, Max Burman, Frida Källgren och Erik Gundersen.
Det svenska "Jumpevent"- laget bestående av Emma Johansson, Max Burman, Frida Källgren och Erik Gundersen.

Tävlingarna igår avslutades med Jumpevent där det svenska laget representerades av Emma Johansson, MAx Burman, Frida Källgren och Erik Gundersen. Det svenska laget startade bra i första hoppet där Frida & Max gjorde ett mixsynchro hopp från 1 meter. I omgång två gjorde Erik sin två och en halv mollbergare i gruppering (305 c) från 1 meter med ett underslag. Hopp nummer tre var ett till mixsynchro hopp, denna gång från 3 meter där Frida och Erik gjorde två och en halv volt bakåt i gruppering (205c) där synchron var bra men hoppen lite sämre. Fjärde hoppet var en två och en halv volt framåt med dubbel skruv (5154b) utförd av Max som tyvärr tappade taget om ena benet i volten och totalmissade hoppet. I sista hoppet var det dags för yngsta deltagaren Emma Johansson att kliva upp i tornet och göra två och en halv tyska i gruppering (405c) tyska från 5 meter, hon gjorde den mycket bra men det räckte inte till att föra upp laget från sista plats i resultatfältet. Detta är en gren som vi kommer att se mer av i fortsättningen och vi får hoppar att svenska lag kommer deltaga med större framgång i framtiden.

Emma Johansson på 10:e plats i finalen

Emma Johansson slutade på en 10:e plats i finalen för B-flickor på 3m. Hon gjorde en bra insats hoppmässigt där hon höjde sig aningen totalt sätt jämfört med försöken med en slutpoäng på 305,60. Emma började och avslutade sina valfria hopp på ett fint sätt, två och en halv tyskan (405C) belönades med 54 poäng och två och en halv volt framåt i pik (105B) med 43,20 poäng. Hennes en och en halv volt framåt med dubbelskruv (5134D) blev sämre belönad och domarsiffrornas spridning mellan 3,5 och 5,5 antyder en nedslagsskruv. Emma gratuleras till enf in tiondeplats och våra norska grannar gratuleras till ett EJM-silver efter en fin final av Helle Tuxen.

Emma Johansson kniper Sveriges första finalplats

Emma Johansson slutade som tolfte tjej i B-flickornas försökstävling på 3m och tog därmed den sista finalplatsen. Finalen startar klockan 17.00 ikväll.
Emma Johansson slutade som tolfte tjej i B-flickornas försökstävling på 3m och tog därmed den sista finalplatsen. Finalen startar klockan 17.00 ikväll.

Emma Johansson knep Sveriges första finalplats vid EJM-tävlingarna i Rijeka, Kroatien. Emma slutade som tolfte tjej med slutpoängen 305,25 och tog därmed den sista kvalplatsen till finalen på 3m för B-flickor. Emma genomförde en fin försökstävling och höll en bra nivå på hoppningen i jämförelse med startfältet. Hon snittade sina hopp i serien på mellan 6 och 6,5 poäng med endast några mindre misstag. Även Hanna Johnsson Stjernström deltog i B-flickornas försök på 3m men lyckades inte prestera en lika säker serie rakt igenom som sin kamrat Emma. Hanna genomförde sina hopp på ett fint sätt men hade något stänkigare nedslag och missade därför ett halvt poäng på varje hopp. Tyvärr missade även Hanna sin en och en halv volt bakåt i pik (203B) som gick i vattnet kraftigt underroterad. Hanna slutade på en 19:e plats med poängen 266,70. 

Medan Emma laddar batterierna inför finalen ikväll klockan 17:00 taggar Hanna till inför försökstävlingen på 1m som går av stapeln på torsdag klockan 9:30.

EJM i bilder

loading...

Bra information

Tävlingens hemsida - klick
Tävlingsschema - klick
Liveresultat - klick
Livesändning - klick
Resultat - klick