Junior EM, Rijeka, tävlingsdag två

Emma höjde sig i finalen och slutade som nia

Emma Görebrant Gullstrand höjde sig i finalen och hoppade till sig en 9:e plats i tornet.
Emma Görebrant Gullstrand höjde sig i finalen och hoppade till sig en 9:e plats i tornet.

Emma Gullstrand placerade sig på en fin 9:e plats i A-flickornas final i tornet. Emma tog med sig 139 poäng ifrån sina obligatoriska hopp in i finalen och höll ihop hoppningen bra under resterande tre fyra omgångar. Hon startade finalen med en två och en halv tyska i gruppering (405c) från 5m som belönades med 58,90 poäng, aningen underroterad och trubbig i vattnet men med en fin start. Sedan följde en två och en halv volt framåt i pik, även den från 5m, där Emma hade lite problem med att få igång rotationen i hoppet. Hoppet gick även det i vattnet underroterat men hon fick med sig 49,40 poäng. Tredje hoppet, en två och en halv baklänges volt blev en plump i protokollet där hon endast fick med sig 39 poäng. Emma avslutade ändå sin serie starkt med en betydligt mycket bättre en och en halv volt framåt med dubbel skruv (5134d) än i försöken. Emma slutade på en 9:e plats med poängen 331,30, nära tjugo poäng bättre än i försöken.

Emma Görebrant Gullstrand till final i tornet

Emma Görebrant Gullstrand med coach Joakim Nyström i samband med EJM-tävlingarna i Rijeka.
Emma Görebrant Gullstrand med coach Joakim Nyström i samband med EJM-tävlingarna i Rijeka.

Emma Görebrant Gullstrand slutade på en 9:e plats efter A-tjejernas försöksomgång i tornet under eftermiddagen. Emma genomförde en ganska bra försökstävling med det finns mer att hämta i finalen, med säkrare nedslag och vassare stil kan Emma klättra ytterligare ett par platser i resultatfältet. Emma höll sig på godkända domarsiffror med ett fåtal undantag. Finalen startar klockan 17:00. Emmas slutpoäng i försöken var 313,90.

Burman och Raftewold utanför final på 1m

Max Burman och Felix Raftewold (bilden) slutade utanför en final efter A-killarnas kval på 1m.
Max Burman och Felix Raftewold (bilden) slutade utanför en final efter A-killarnas kval på 1m.

Max Burman och Felix Raftewold slutade utanför en finalplats efter förmiddagens kvaltävling på 1m för A-pojkar. Max låg väldigt fint till mot slutet av tävlingen, en femteplats inför näst sista hoppet. Då gör han en omstart inför sin två och en halv mollbergare i gruppering (305c) vilket genererar två poängs avdrag från varje domare och Max störtar sju placeringar nedåt i resultatlistan. Inför sista rundan fanns fortfarande chansen till kvalificering till finalen och Max avslutade med en fin två och en halv tyska i gruppering (405c). Resultaten är dock inte enbart beroende av vad man själv presterar utan även andra, i dag beslutade sig Juho Junttilla för att avsluta sin serie på ett riktigt bra sätt vilket också gjorde att Max Burman slutar på en 13:e plats, knappa fem poäng utanför finalen (405,65 poäng). Även Felix Raftewold tävlade kval på 1m, han genomförde en helt okej serie men hoppade bitvis aningen "slarvigt" där nedslaget inte var med honom och positionerna inte satt så rent som de kan. Felix slutade på en 22:a plats med poängen 362,50.

EJM i bilder

loading...

Bra information

Tävlingens hemsida - klick
Tävlingsschema - klick
Liveresultat - klick
Livesändning - klick
Resultat - klick