Dag 5
Svikthopp 1m damer försök
Synkro svikthopp 3m herrar final

Arton damer till start i försöken och Daniella startade i inspirerat skick som hoppare sju. Inledde med en godkänd två och en halv volt framåt, något ut. Andra hoppet, en och en halv bakåt var bra i starten men osträckta ben och vrister drog ner poängen. En och en halv mollbergare utfördes väl. Fjärde hoppet, en och en halv mollbergare med en och en halv skruv, misslyckades och kostade finalplatsen. Sista hoppet, en och en halv tyska var bra men skadan från fjärde gick inte att reparera. Daniella trettonde och utanför final med blott en halv poäng. Tysklands Tina Punzel gick segrande ur försöken med 273,70. 
Till final krävdes enbart 217,35 och det är i sammanhanget en tämligen låg poäng. 

Specialister från öst
Herrarnas synkro på 3m blev en kamp mellan värdnationen och Ryssland. Både brittiska paret Jack Laugher/Chris Mears och de ryska herrarna Evgenii Kuznetsov/Ilia Zakharov bjöd verkligen upp till strid om guldet. Båda lagen hade missar i sin serie. Ryssarna sin tre och en halv mollbergare, och britterna fyra och en halv volt framåt. Till slut stod Ryssland som segrare med poängen 431,16 före GBRs 430,62. En aning retfullt för Chris Mears som med denna gren gjorde sin sista tävling. Tredje medaljen för Jack Laugher på EM. 

Fortsatt rysk guldskörd
Damernas enmetersinal resulterade i ännu en anledning att spela den ryska nationalsången. Med kraftfull och elegant hoppning segrade Mariia Poliakova 285,55 före landsmaninnan Nadezhda Bazhina på 276,00. Italienskan Elena Bertocchi tog bronset 271,25. 

I morgon väntar svikthopp 3m damer försök och garanterat kommer vi se en revanschsugen Daniella gå i vattnet. 

Resultat, här - klick

Daniella Nero, koncentrerad, peppad och glad innan försöken.
Daniella Nero, koncentrerad, peppad och glad innan försöken.
Ulrika, vår ihärdige förbundskapten och sportchef.
Ulrika, vår ihärdige förbundskapten och sportchef.
Nathan och Pär, alltid glada.
Nathan och Pär, alltid glada.
Ledare och aktiv=team!
Ledare och aktiv=team!