start      pass 1      pass 2      pass 3      pass 4

Pass 4 - Söndagen den 54 november kl. 16.00

Göteborg: Valhallabadet söndag eftermiddag

För att få kompletta resultat från resp gren - klicka på grennamnet nedan. När resultaten är klar är grennamnet ocjkså aktiverat

Jönköping: Tim Lärkfeldt vann 400m fritt i Region 4

43 400m Frisim P 15-16 - grenen är klar

Daniel Kertes Ängelholms Simsällskap leder grenen överlägset. Hans 3.54.15 är nio sekunder bättre än tvåan som är Tim Lärkfeldt Jönköping strax före klubbkamaraten Albin Lövgren.

Jönköping: Heter man Carina Arnesson och är tränare i Kalmar - jag då ser man ut så här söndag eftermiddag!

44 100m Frisim F 15-16 - grenen är klar

Två tider under 58, nio under 59 och tjuofem under minuten. Där är en liten bekskrivning av hur bredden ser ut på äldsta flickornas 100m fritt. Hanna Erikssson Jönköping är snabbast före Hilma Ramdén Södertälje Sim. Bästa tiden 57.53

Jönköping: Max Engström NKK vann ryggsimmet i Region 4

45 200m Ryggsim P 14

Robin Hanson Järfälla Simsällskap är den som regerar i åldersklassen pojkar 14 år, den här säsongen. I ledning också på ryggsimmet där han har knappa två sekunder ned till tvåan i loppet - Max Engström Norrköpings Kappsimningsklubb.

Jönsköping: Pristagare gren 46
Härnösand: Här delas det ut priser i gren 46

46 200m Medley F 14

Här är den andra åldersklassdominanten i 14-årsklassen, Västerås Hannah Brunzell. Leder 200m medley på 2.21.08 - personligt rekord men kan kanske simma under 2.20 i finalen. Hannah leder före Wilma Johansson Jönköpings Simsällskap som är dryga sekunden efter.

Göteborg: Så har ser det ut Valhalla när Region 5 tävlar och Västsvenska arrangerar.
Jönsköping: Pristagare gren 47

47 100m Frisim P 13 o y grenen klar

Yngsta grabbarnas 100m fritt brukar alltid vara kul att kolla. Många simmare och ofta någon som sticker ut och visar sig nationellt för första gången. Johan Johansson heter den som under en del år haft rekordet för den här åldersklassen DubbelJohan som kom fram som en åldersklassdominant för att sedan snedda in på bröstsim innan han slutade och som 13 åring simmade 100m fritt på 53.66.
I år heter ledaren i klassen Dennie Halilovic och kommer från Skåme och Simklubben Sydsim. Hans tid idag 56.40 och leder strax före ohannes Strömberg Vellinge-Näsets Simklubb. Dubbelt skånsk i topp, alltså.

Så här har vi det i Lund
Jönsköping: Pristagare gren 48

48 100m Ryggsim F 13 o y - grenen klar
Minna Larsson Sjöbo Simsällskap. Där har ni ledarinnan på 100m ryggsim i yngsta klassen. Ännu en duktig tjej som kommer från Sjöbos stall. Hur bra skall det inte bli när man snart får sin nya simhall då........ MInna leder på 1.06.45 och har två sekunder ner till Sum-Sim rekordet.

Göteborg: En knippe av prisutdelningar
Borlänge: Simmare och prisutdelare i masterhallen

49 200m Ryggsim P 15-16 - grenen klar

Björn Seeliger Södertälje Simsällskap och Olle Sköld Tyresö Simsällskap fick känna på varann redan i regionen. Matchade varann till 2.07 och leder dubbelt efter Regionsmästerskapen. Trea i grenen finns Daniel Jonsson Alvesta Simsällskap som hade 2.08.65 och ligger trea, Dessa tre under 2.10.

Jönsköping: Sara Wallberg NKK vann gren 50 i Jönköping.
Göteborg: Funktionärerna syns............
Södertälje:s sista bild för helgen
Jönköping: Prisutdelning gren 50

50 100m Bröstsim F 15-16 - grenen klar

Sara Wallberg Norrköpings Kappsimningsklubb (på bilden ovan) leder efter regionen med 1.11.59. Stina Lindberg RAN två - också hon på 1.11 fast 94. Trea ligger Caroline Wallenborg Stockholms Kappsimningsklubb

Göteborg: Diverse prisutdelningar
Jönköping: Prisutdelning gren 51

51 200m Bröstsim P 14 - grenen klar

Marcus Ålenius Gävle Simsällskap - blev femma i riksfinalen i fjol. Då på 100m bröstsim i 13-årsklassen. Nu leder han klassen över på 2.29.14 strax före Johan Rydahl Karlstads Simsällskap som också simmade under 2.30. ustaf Persson Ystads Simsällskap kommer ihåg vad han hade på sin tredjeplats. 2.30.00. Snyggt prickat!!

Göteborg: Mer prisutdelningar

52 800m Frisim F 14 -grenen klar

Det är mycket Jönköping nu. Wilma Johansson leder också 800m fritt i 14-årsklassen men hon skall inte känna sig säker för bakom jagar vargarna. Tre simmerskor inom två sekunder jagar och kommer att bjuda på en intressant och jämn final i Göteborg.

Jönköping: Segrare Erik Stensson ärnamo
Göteborg: Upphetsat................
Göteborg spurtar med massor med prisutdelningsbilder
Göteborg spurtar med massor med prisutdelningsbilder
Jönköping: Prisutdelning gren 53

53 100m Fjärilsim P 13 o y

I yngsta klassens fjärilsim är det också väldigt jämnt. Joel Berglund Sundsvalls Simsällskap leder på 1.04.04 och han jagas av två skånska simmare Johannes Strömberg Vellinge-Näsets Simklubb och Ian Hangård Simklubben Lödde

Göteborg: Ännu mer prisutdelningar
Göteborg spurtar med massor med prisutdelningsbilder - ännu mer............
Jönköping: Bildentexten lyder "Bänkade LASS-tränare" - Bertil Wennberg och Anders Holmertz
Jönköping: Segrare i gren 54 - Clara Örnheim Växjö

54 100m Bröstsim F 13 o y - grenen är klar

Linnéa Englund Karlstads Simsällskap och Tone Sandsjö Wisby Simsällskap heter ettan och tvåan i yngsta flickklassen på 100m bröstsim. Bägge med tider i regionen på 1.12. Trean är Julia Månsson Örebro Simallians som idag simmade in på 1.13.42

55 100m Fjärilsim P 15-16 -grenen är klar

Fyra simmare med tider på 56 sekunder i regionen.. Bäst Albin Lövgren Jönköpings Simsällskap på 56.19 strax före Daniel Kertes, Oscar Olsson och Erik Brandt. Tja, vem som helst kan väl vinna i finalen och det finns också folk som kan komma bakifrån.

Jönköping: Segrare gren 56 Hanna Eriksson

56 400m Medley F 15-16 - grenen är klar

Hanna Eriksson Jönköpings Simsällskap och Hanna Rosvall Ängelholms Simsällskap har legat i topp på det mesta i den äldsta klassen och då är det naturligt att man också toppar 400m medley på slutet. 4.55.87 och 4.58.39 säger inte så mycket om hur det skall bli i Riksfinalen snarare hur fort man simmade idag.

Jönköping: Segrare i region 4 - LASS Linköping
Härnösand: Växling gren 57
Sista bilderna från Göteborg inkl. speakern Lasse Westholm
Sista bilderna från Göteborg inkl. speakern Lasse Westholm

57 4X100m Frisim P 14 o y - grenen är klar

Järfälla och Södertörn hetsade varann i Södertäljebassängen och Malmö och Helsingborg i Lundabaljan. I göteborg i början av december skall det avgöras. Liv i luckan och ett sju-sickes liv blir det. Spännande!

Härnösand: Växling gren 58
Härnösand: Växling gren 58
Jönköping: Segrare i region 4 - LASS Linköping

58 4X100m Medley F 14 o y - grenen är klar

Västerås (inte helt oväntat) Sundsvall, Väsby och Helsingborg - där har ni TOP-4 efter sista lagkappen.

Härnösand. Här alla som kvalade till Riksfinalen från Region 1. Mästerskapssidan ösnkar Er alla - Lycka till!

Mästerskapssidan tackar!!!

Alla Er som har funnits runt bassängerna och funktionerat. Alla ni som tävlat. Alla ni som har varit åskådare - supportat och hejat. Ett stort tack till Er alla.
Specialla tack skickar vi till Er som supportat oss med resultat - på ett fantastiskt sätt. Best ever! Skulle någon potentat sagt MEN vi menar det. Stort tack till Er som skickat bilder till oss under helgen.
Vi önskar Er en god natts sömn. Ni kommer säkert att somna ovaggade. Sedan ösnakr vi alla lycka till på Riksfinalen i Göteborg.

Heeeej då!!! säger
Mästerskapssidans Bosse Hulten

Insimningsbilder från eftermiddagen

Jönköping: Insimning 1
Jönköping: Insimning 2

Om du klickar på bilderna - så blir de
STORA

Se Sum-Sim på webben

Region 1 sänder sina tävlingar direkt på webben. Du hittar sändningen här - klick

Se Sum-Sim på webben

Region 1 sänder sina tävlingar direkt på webben. Du hittar sändningen här - klick

Region 4 sänder också sina tävlingar på webben - klick

Läs på startsidan om hur Sum-Sim startades i början på 1960-talet om hur Expressen blev involverade som huvudsponsor - den gången.